Het gaat richting de Weken van het Spannende Boek en de uitgevers komen nu met nieuw werk van grote namen. Thomas Olde Heuvelt komt met Echo en David Baldacci met Verlossing. Don Winslow sluit zijn War on Drugs-trilogie af met De grens, Belinda Bauer schreef De ziener en In het niets is van de hand van Christian White.
Zuid-Afrika is met twee thrillers vertegenwoordigd: Mike Nicol's Kaapse corruptie en Tom Willocks met Moord volgens Turner. Tot slot natuurlijk de winaars van Duimkruid van Esther Theunissen en de nieuwe prijsvraag, dit keer over Hoek van Donald Nolet.

Bookstore Day 25 mei a.s.
De derde editie van Bookstore Day vindt zaterdag 25 mei a.s plaats, ook bij Boekhandel Krings in Sittard.
Klik HIER voor meer info.

Thomas Olde Heuvelts opvolger van 'HEX'

Echo is de langverwachte opvolger van Thomas Olde Heuvelts succesvolle HEX. “Een huiveringwekkende thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur”, aldus de uitgever. In Echo worden Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt...
Lees HIER de proloog.
Echo
Echo

Auteur: Thomas Olde Heuvelt
Bladzijden: 616
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Verlossing, de nieuwe Amos Decker van Baldacci

Meryl Hawkins was de eerste persoon die Amos Decker ooit arresteerde voor moord. Het betrof een viervoudige moord met overweldigend bewijs en hij werd gearresteerd, berecht en kreeg levenslang. Maar voor hij sterft, wil Hawkins nog eenmaal duidelijk maken dat hij onschuldig was. Zou Decker destijds een fout hebben gemaakt? Wanneer hij en zijn vroegere partner Mary Lancaster weer verdiepen in de zaak, blijkt het bewijsmateriaal van toen misschien toch niet zo zuiver was. Daar is niet iedereen blij mee…
Klik op het boek voor een fragment.
De verlossing
De verlossing

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 400
Prijs: € 7.99

Informatie  Meer informatie »

'De grens' sluit Winslows trilogie

De grens is, na Lek en Het kartel, het afsluitende deel van de War on Drugs-trilogie van Don Winslow. Klik HIER voor een interview met de auteur hierover in NRC-Handelsblad (Kop: (‘Wie partydrugs koopt doet mee aan verkrachting en moord’). Van de Mexicaanse woestijn naar Wall Street, van de sloppenwijken in Guatemala naar de marmeren gangen van Washington D.C., volgt Winslow een nieuwe generatie narcos en politie, straatdealers en verslaafden, politici en witwassers, en kinderen die vluchten voor het geweld op zoek naar een beter leven in een nieuw land. De grens is een onverschrokken portret van hedendaags Amerika, aldus de uitgever.
Klik HIER voor een fragment.
De grens
De grens

Auteur: Don Winslow
Bladzijden: 752
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Belinda Bauer: 'De ziener'

Belinda Bauer maakte verleden jaar naam omdat haar thriller Blinde drift, als tweede thriller ooit, op de longlist prijkte van de Man Booker Prize. In De ziener gaat het om een doodgewoon gezin: Anna en James Buck, en hun zoontje Daniel. Maar door onoplettendheid verdwijnt Daniel. Zijn ouders zijn nu twee vreemden die elkaar niet meer recht in de ogen kunnen kijken. Maar Anna zet alles op alles om de vierjarige terug te vinden. Haar wanhopige zoektocht leidt haar naar de rand van de afgrond. De Engelse pers was al lovend: “Opwindend. Opzienbarend. Verontrustend. Verbijsterend”.
Klik op het boek voor een fragment.
De ziener
De ziener

Auteur: Belinda Bauer
Bladzijden: 352
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Kaapse corruptie' van Mike Nicol

De Zuidafrikaan Mike Nicol brak als thrillerauteur door met zijn Kaapstadtrilogie over Mace Bishop en Pylon Buso (Black Heart, Killer Country en Payback). In Kaapse corruptie krijgt privédetective Fish Pescado een opdracht van advocaat Vicki Kahn. Fish’ zoektocht naar een moordenaar leidt hem naar de politiecommissaris, een man met een oogje op Vicki en een smerig verleden vol neushoosmokkelaars, huurmoordenaars en geheime informatie die letterlijk goud waard is. Al snel weten Vicki en Fish niet meer wie nog te vertrouwen – en wie het op hun leven heeft voorzien.
Kaapse corruptie
Kaapse corruptie

Auteur: Mike Nicol
Bladzijden: 464
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Tom Willocks 'Moord volgens Turner'

Moord volgens Turner van de Ier Tim Willocks speelt zich ook af in Zuid-Afrika en hij snijdt, volgens de uitgever, maatschappelijke thema's aan en die hij combineert met snelle, plotgedreven actie. De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan. Zijn moeder, Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, weigert haar zoons leven te laten ruïneren door het lot van een dakloos meisje zonder enig toekomstperspectief. Maar dat is buiten Turner gerekend, een zwarte rechercheur van onbesproken gedrag.Hij weigert te buigen voor intimidatie en omkoping. Vervolgens wordt de jacht op hèm geopend.
Klik HIER voor een fragment.
Moord volgens Turner
Moord volgens Turner

Auteur: Tim Willocks
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Is zij echt de derig jaar geleden ontvoerde Sammy?

De kleine Sammy Went verdween dertig jaar geleden uit haar huis in Manson, Kentucky - een gebeurtenis die haar familie kapotmaakte en de zwaar religieuze gemeenschap van het stadje uit elkaar dreef. De Australische fotografe Kim Leamy hoort van een vreemdeling dat zij de gekidnapte Sammy is, en dat haar leven zoals ze dat kent is gebaseerd op leugens. Kim gaat naar Manson voor antwoorden, maar hoe dieper ze in haar familiegeschiedenis graaft, hoe meer geheimen ze ontdekt.
In het niets
In het niets

Auteur: Christian White
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Duimkruid' van Esther Theunissen

De vraag over Duimkruid, het historische thrillerdebuut van Esther Teunissen, was: De echtgenote van raadsheer Berendrechtsz bevalt van een kind. Het goede antwoord luidt: zoon.

De gelukkige winnaars zijn:
1. Sylvia Helmer, Nijmegen
2. Linda Tromp, Tiel
3. Hugo Van der Wildt, Schilde (B).

De boeken gaan zo snel mogelijk op de post. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'Hoek' van David Nolet

Donald Nolet won met zijn debuutthriller Versleuteld in 2014 de Gouden Strop én de Schaduwprijs voor de beste thriller. Na de opvolger Handschrift van de duivel is er nu Hoek. Dat is de bijnaam van Alexander Holman is een levende legende in de kickbokswereld, maar ook de rechterhand van André Krook, één van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld. Een talentvolle Syrische vluchteling laat het zorgvuldig bewaarde evenwicht tussen zijn twee levens wankelen, met alle gevolgen van dien. Professionele kickboksers meest de keiharde georganiseerde misdaad.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om deze vraag te kunnen beantwoorden:
Dennis is een nieuweling en wil een keer meetrainen. HIj gaat flink te keer tijdens de training. Wie leert hem een 'lesje'?

Stuur het antwoord voor 31 mei a.s. in via deze MAIL
Hoek
Hoek

Auteur: Donald Nolet
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »