Altijd goed nieuws als er een nieuwe thriller van Esther Verhoef in de winkel ligt: Façade. Twee debuten: Sharpe Tess' De onversneden waarheid ("Breaking Bad met een female touch", ronkt de uitgever) en De munt van Judea van tv-presentator
Kefah Allush. Verder nieuw werk van Lisa Gardner, een Scandi-thriller van Esther Quatfass, een Nederlandse auteur die daar woont. Maar daarvoor de winnaars van De stille patiënt van Alex Michaelides en de nieuwe prijsvraag over De angst van C.L. Taylor. Hierop sluit de Plaats Delict deze keer nauw aan: 'De Obsessie'.

BOEKENWEEK 2019 23 MAART-31 MAART
Zaterdag 23 maart begint de Boekenweek. Bestelt u voor 31 maart een boek van minimaal € 12.50 dan ontvangt u bij uw bestelling het boekenweekgeschenk. Dit jaar geschreven is het geschreven door Jan Siebelink: De jas van belofte.
De Nederlandse Spoorwegen zijn al vele jaren hoofdsponsor van de Boekenweek en ook dit jaar mag u GRATIS reizen op zondag 31 maart op vertoon van het geschenk. Hoe het werkt? Dit staat op de laatste pagina van het geschenkboekje uitgelegd.
Het boekenweek-geschenk is dit jaar ook voor het eerst in het Fries verschenen. De oplage die wij hebben is beperkt maar als u liever het geschenk in het Fries heeft (i.p.v. de Nederlandse versie) geef dat dan aan bij uw bestelling.

Nieuwe thriller Esther Verhoef: 'Façade'

Goede wijn behoef geen krans, maar je moet wel weten dat hij er is. Dat geldt ook voor elke nieuwe thriller van Esther Verhoef. Façade, luidt de titel. Daarin komt de jonge moeder Iris van der Steen twee jaar na haar pijnlijke scheiding eindelijk toe aan vakantie. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

 
Façade
Façade

Auteur: Esther Verhoef
Bladzijden: 368
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »

De onversneden waarheid, thrillerdebuut van Tess Sharpe

In De onverversneden waarheid, het thrillerdebuut van de Amerikaanse YA-auteur Tess Sharpe, verhandelt niemand meer wapens en drugs en vermoordde niemand meer mensen dan Duke McKenna. Zijn enige zwakke plek is zijn dochter Harley, in wie hij de opvolger ziet voor zijn drugsimperium. Hij heeft haar geleerd dodelijk te zijn, maar in tegenstelling tot Duke heeft Harley wél een geweten. Wanneer Harley alles wat haar vader haar leerde, inzet tégen hem, om de mensen van wie zij houdt te beschermen, is dat met gevaar voor eigen leven. Maar Harley is een McKenna, en McKennas winnen altijd…
Klik op het boek voor een fragment.

 
De onversneden waarheid
De onversneden waarheid

Auteur: Tess Sharpe
Bladzijden: 448
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Zoektocht naar verdwenen vader in Midden-Oosten

Televisiemaker Allush Kefah, zelf van Palestijnse afkomst, debuteert als thrillerauteur met De munt van Judea, een boek dat de sfeer van reisprogramma's over het Midden-Oosten ademt. Gabriel Davids krijgt een mysterieus e-mailbericht dat verwijst naar zijn Palestijnse vader, die dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen. De beslissing om af te reizen naar de heiligste stad ter wereld werpt hem een zeldzame en zeer kostbare oude Joodse munt en een prachtige vrouw in de schoot, maar hij belandt ook in een levensgevaarlijke zoektocht naar zijn verloren vader die hem leidt naar plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika.

 
De munt van Judea
De munt van Judea

Auteur: Kefah Allush
Bladzijden: 332
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Zoeken naar verdwenen vrouw èn gerechtigheid

In Zoek naar mij is het leven van Flora Dane sinds haar ontvoering een paar jaar geleden voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere ‘overlevers’ en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Eén van de bezoekers overleeft als enige een gezinsmoord en verdwijnt daarna spoorloos. Samen met D.D. Warren probeert Flora haar op te sporen. Beiden zijn op zoek naar een ander soort gerechtigheid, en ze zullen hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Zoek naar mij
Zoek naar mij

Auteur: Lisa Gardner
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Esther Quatfass: Misdaad en moord in een Zweeds dorp

Sinds Christian zijn bivakplek op het Zweedse eiland Elandsoog moest opgeven, houdt hij de nieuwe bewoners Ivan en Zahra nog steeds in de gaten. Hij is ervan overtuigd dat Ivan meer op zijn kerfstok heeft, zeker wanneer zijn vriend op één van hun heimelijke bezoekjes aan het eiland wordt doodgeschoten. In een poging om zijn eigen onschuld te bewijzen, moet Christian de waarheid aan het licht brengen. Maar Ivan sluipt niet als enige door de Zweedse bossen. En wie houdt uiteindelijk wie in de gaten?

 
Elandsoog
Elandsoog

Auteur: Esther Quatfass
Bladzijden: 240
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'De huizenruil' van Rebecca Fleet

Wees voorzichtig wie je binnenlaat… Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.  Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden toont de buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: aanwijzingen dat iemand haar goed kent. Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet, en misschien zelfs de geheimen kent die ze zo wanhopig probeert te vergeten.

 
De huizenruil
De huizenruil

Auteur: Rebecca Fleet
Bladzijden: 336
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'De stille patiënt'

Het juiste antwoord op de vraag over De stille patiënt Alex Michaelides luidt: 'The Grove'

De winnaars van een exemplaar zijn:
Inge Verbruggen, Putte (B)
Ria van Gompel, Reusel
Joyce Creusen, Simpelveld.

De boeken gaan zo spoedig mogelijk op de post.
Gefeliciteerd en alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over Obsessieve liefde en psychologische manipulatie

De angst van C.L. Taylor is een thriller over obsessieve liefde en psychologische manipulatie, aldus de uitgever. Lou loopt van huis weg om met haar leraar Mike naar Frankrijk te vertrekken. Maar hij blijkt heel anders in elkaar te zitten en laat Lou gebroken achter. Achttien jaar later ontdekt Lou dat hij een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze is vastbesloten te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar Mike is een schurk van de ergste soort, en Lou moet ervoor waken opnieuw slachtoffer te worden…

Fragment & vraag
Klik op het boek om het fragment te kunnen lezen om deze vraag te beantwoorden:
in welk vak geeft Mike les?

Mail uw antwoord vóór 4 april met deze MAIL.

 
De angst
De angst

Auteur: C.L. Taylor
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: de Obsessie

Tien thrillers over een alles verslindende obsessie: van gefixeerd naar gepreoccupeerd tot gevaarlijk geobsedeerd. Wanneer gaan verleiding en fascinatie over in klassiek obsessief gedrag? Is het even martelend om geobsedeerd te zijn als om het object te zijn van iemands ongewenste verlangens en attenties? Het thema obsessie leent zich bijzonder goed voor de psychologische thriller, waar het de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en uitgroeien tot de meest monsterachtige motivatie.
 
Tien keer 'Obsessie'
K. L. Slater zette voor een artikel voor CrimeReads een tiental thrillers op een rij die zich “allemaal door de ongemakkelijke diepten van obsessie navigeren door diepe, donkere wateren om de geesten van zowel de geobsedeerde als de obsessie volledig te verkennen.” Dit zijn ze:
John Fowles – De verzamelaar (1963, The Collector)
Zoe Heller - (2003, Notes on a Scandal)
Caroline Kepnes – Jij (2014, You)
Stephen King - Misery (1987, Misery)
Renee Knight - Disclaimer (2015, Disclaimer)
Ian McEwan - Ziek van liefde (1997, Enduring Love)
Alex Michaelides – De stille patiënt (2019, The Silent Patient, zie ook de Prijsvraag)
Lucy Clarke - You Let Me In (2018)
Jacob Ross - The Bone Readers (2016).

 
Misery
Misery

Auteur: Stephen King
Bladzijden: 352
Prijs: € 5.99

Informatie  Meer informatie »