Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De munt van Judea

Kefah Allush

prijs: € 24.99

332 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021415420


Over het boek

Gabriel Davids krijgt een mysterieus e-mailbericht dat verwijst naar zijn Palestijnse vader, die dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het bericht is afkomstig van een antiquair uit Jeruzalem, die hem dringend uitnodigt een pakket in bezit te komen nemen dat zijn vader bij haar bezorgd heeft. Ondanks zijn weerzin tegen de vader die hem als klein kind heeft achtergelaten, stapt hij op het vliegtuig.
De beslissing om af te reizen naar de heiligste stad ter wereld werpt hem een zeldzame en zeer kostbare oude Joodse munt en een prachtige vrouw in de schoot, maar hij belandt ook in een levensgevaarlijke zoektocht naar zijn verloren vader. Diens verdwijning blijkt het gevolg te zijn van machtige krachten die voor niets terugdeinzen om hun positie zeker te stellen. Gabriel stort zich in een spannend avontuur dat hem leidt naar plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika. Hoe kwam zijn vader aan deze munt? En wat maakt dat de onbekenden tot alles bereid zijn om dat kleinood te bemachtigen?
TitelDe munt van Judea
Auteur(s)Kefah Allush, Kefah Allush
ISBN9789021415420
Afmetingen215x135x27 mm
Aantal pagina's332
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht444 gram

  Mooie aanwinst

Geschreven op donderdag 30 mei 2019 door Jos van Cann
Kefah Allush is een bekend gezicht van televisie door zijn (reis)programma?s over het Midden-Oosten. En dan met name de relatief onbekende aspecten ervan, zoals de eeuwenoude beschavingen en culturen in dat gebied. Die belangstelling en interesses van Allush (Palestina, 1968, opgegroeid in Vlaardingen) zet ook de toon in zijn eerste misdaadroman.

Op zoek
Hoofdpersonage tv-(research)journalist Gabriël Davids verneemt voor het eerst sinds dertig jaar iets van zijn verdwenen Palestijnse vader. Hij gaat natuurlijk op zoek naar hem en zijn geschiedenis. Die brengt hem naar Amman en Addis Abbeba. Beetje bij beetje ontdekt hij het geheim dat zijn vader hem en zijn moeder in de steek deed laten.

Aanwinst
Ook in zijn verrassende thrillerdebuut laat Allush de lezer het Midden-Oosten en Afrika zien zoals ze vrijwel nooit de media halen. Met empathie voor de regio en sympathie voor de bevolking vertelt hij het verhaal in een mooie stijl en met genoeg spanning om de vaart erin te houden. Geloofwaardige personages met een plot die de lezer lang in het ongewisse laat en toch nog als een verrassing komt. Allush zou wel eens een mooi aanwinst voor het genre kunnen zijn.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!