Deze keer belichten we de nieuwste faction thriller van Tomas Ross met de (onopgeloste) moord op Blonde Dolly, de nieuwe thriller van Rober Galbraith (JK Rowling), De Cock en de zwarte weduwe, Stoel 71 van Sebastian Fitzek en Vraag niet om genade, het eerste deel van een trilogie van Martin Österdahl.
Na de winnaars van de prijsvraag over Leugens van TM Logan volgt de nieuwe prijsvraag over De krokodilvogel van Katrine Engberg. Tot slot Plaats Delict is deze keer Los Angeles, de stad van Michael Connelly èn zijn Hiëronymus Bosch.

Tomas Ross' Blonde Dolly

Zestig jaar na haar dood is de naam Blonde Dolly nog springlevend. Al decennia zoeken politiemensen en journalisten naar haar moordenaar. Haar dood op 31 oktober 1959 moord blijft een mysterie, zoals Sebilla Niemans dat zelf ook was. Een prostituee aan de zelfkant van Den Haag, maar getrouwd met een violist van het gerenommeerde Residentie Orkest. Ze reisde naar Londen, Antwerpen en Parijs en overnachtte met rijke en prominente Nederlanders in chique hotels.
Waarom leidde de hoofdcommissaris van Den Haag zelf het onderzoek? Hoe kwam Dolly aan een fortuin aan geld en huizen? En waar is haar beruchte blauwe boekje gebleven waarin ze de namen van haar clientèle zou hebben genoteerd?
Klik op het boek voor een fragment.

 
Blonde Dolly
Blonde Dolly

Auteur: Tomas Ross
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Vierde thriller van JK Rowling / Robert Galbraith

Robert Galbraith was een onbekende auteur toen in 2013 zijn thrillerdebuut Koekoeksjong verscheen. Prima kritieken, juichende recensies maar de verkoopteller stond na drie weken nog niet op 1.500. Tot bleek dat J.K. Rowling achter die naam schuil ging. Witte dood, deel vier in de serie met de invalide oorlogsveteraan en privé-detective Cormoran Strike, is nu verschenen.
Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Het onderzoek van Strike en Robin Ellacott leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel, net als hun onderlinge relatie.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Witte dood
Witte dood

Auteur: Robert Galbraith
Bladzijden: 736
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

De Cock en de zwarte weduwe

De Cock en de zwarte weduwe, dat is de titel van 84ste van Appie Baantjer die sinds diens overlijden worden geschreven door Peter Römer... inderdaad de zoon van Piet, de vertolker van De Cock in de televisieserie.
De Cock is op Zorgvlied voor de begrafenis van Cor Huidekooper, een vroegere collega. Iedereen, ook de verse weduwe, is verbaasd als er bij het afscheid een jonge vrouw naar voren stapt en als eerste een rode roos op de kist laat vallen. Niemand weet wie zij is. Tot ieders verbazing staat enkele dagen later in de krant te lezen dat Cor vermoord zou zijn. De Cock en Vledder gaan op bezoek bij de journalist die het artikel schreef, en ook sporen ze de jonge vrouw op. Het lijkt erop dat Cor in de jaren na zijn tijd bij de politie een dubbelleven heeft geleid...

 
De Cock en de zwarte weduwe (deel 84)
De Cock en de zwarte weduwe (deel 84)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Martin Österdahl debuteert met Vraag niet om genade

Vraag niet om genade is het eerste deel van de Max Ranger-trilogie van Martin Österdahl (deel 2, Dodenlijst, verschijnt deze maand). In zijn thrillerdebuut verdwijnt Pashie, een jonge vrouw die in St Petersburg werkt voor de Zweedse organisatie Vektor. Op hetzelfde moment is er een cyberaanval op het telefoonnetwerk in Stockholm, waardoor de veiligheid van Zweden in gevaar komt. Pashies geliefde en collega Max Anger reist af om uit te zoeken wat er met haar gebeurd is. Veel tijd heeft hij niet: hij weet dat de kans dat ze vermoord wordt met elke minuut groter wordt. Pashie is namelijk op het spoor gekomen van een gevaarlijk individu, iemand die al heel lang in de schaduw opereert. Max stuit op een verband met zijn eigen verleden, en met dat van zijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als wees opgroeide.
Klik op boek voor een fragment.

 
Vraag niet om genade
Vraag niet om genade

Auteur: Martin Österdahl
Bladzijden: 511
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Psychiater met vliegangst vliegt met ex-patiënt

In Stoel 7A moet Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Op de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn blijkt één van Mats' ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt...
Klik HIER voor een fragment.

 
Stoel 7A
Stoel 7A

Auteur: Sebastian Fitzek
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'Leugens' van TM Logan

Het antwoord op de vraag over Leugens, de debuutthriller van TM Logan, hoe de hamster van Jacob P. heet, luidt: Mr Chocolat.

De prijswinnaars zijn:
1. P. Mooring uit Poortugaal
2. P. Jansen uit Aalten
3. D. Krings uit Amsterdam

Leugens wordt z.s.m. naar u opgestuurd. Veel leesplezier!

 

Nieuwe prijsvraag De krokodilvogel

Lees het fragment bij het boek De krokodilvogel van Katrine Engberg en beantwoordt de volgende vraag:
Hoe heet de civieltechnicus die de vingerafdrukken mag gaan afnemen?

Stuur uw oplossing uiterlijk 21 februari naar ons op. Klik HIER om uw antwoord te mailen.

 
De krokodilvogel
De krokodilvogel

Auteur: Katrine Engberg
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

PD Los Angeles, oftewel: hoe LA en Michael Connelly's Bosch samen zijn veranderd

Op 21 januari 1992 publiceerden Little, Brown en Co. de debuutroman van een zo obscure schrijver dat zelfs de krant waar hij werkte, de Los Angeles Times, het niet leek op te merken. Deze illustere auteur was Michael Connelly (1956) en in zijn debuut, Tunnelrat, liet hij de wereld kennis maken met een hardboiled LAPD-detective genaamd Hiëronymus ‘Harry’ Bosch. Michael en Harry hadden succes en wonnen de Edgar Award voor beste debuutthriller.

32 thrillers
Dankzij zijn onvermoeibare arbeidsethos, publiceerde de productieve Connelly tweeëndertig romans, eenentwintig in de Bosch-serie. Zijn romans zijn vertaald in meer dan veertig vreemde talen en hebben meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks dat succes vertoont Connelly geen tekenen van vertraging. In zijn meest recente Dark Sacred Night (2018) koppelt hij Bosch aan een jongere LAPD-rechercheur Renee Ballard (recent gedebuteerd in De nachtploeg), en de nieuwe samenwerking krijgt lovende kritieken.

Televisieserie
In de afgelopen jaren heeft Connelly zelfs de druk overstegen; in 2015 transformeerde hij zijn held in het gelijknamige onderwerp van een televisieserie. Een vijfde seizoen van Bosch staat voor begin dit jaar gepland en een zesde komt eraan.
Bruce K. Riordan, openbaar aanklager in Los Angeles, maakt in een uitgebreid artikel de balans op van bijna dertig jaar Connelly & Bosch en hoe zij èn LA samen zijn veranderd.


 
Dark Sacred Night
Dark Sacred Night

Auteur: Connelly, Michael
Bladzijden: 416
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »