Eerst een aankondiging: zaterdag 3 november vindt er bij boekhandel Krings in Sittard van 14.00 uur tot 15.30 uur een dubbelinterview plaats met Yvonne Franssen (thriller Schaduwen) en Mascha Gesthuizen (de autobiografische roman Halverwege het einde). Daarnaast deze keer aandacht voor de nieuwe thrillers van Samuel Bjørk, Robert Bryndza het thrillerdebuut van Lou Berney en geeft Whitaker antwoord op de vraag of de verdwenen Summer wel zo'n aardig meisje was. En natuurlijk de winnaars van de prijsvraag uit de vorige nieuwsbrief, de nieuwe prijsvraag en Plaats Delict is deze keer het hoge noorden.

Schaduwen, nieuwe thriller van Yvonne Franssen

Yvonne Franssen
De Limburgse auteur Yvonne Franssen woont en werkt in Echt. In 2011 publiceerde zij haar eerste thriller Talio, een jaar later gevolgd door De genius.  In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de 'Limburgse Avond van het Spannende Boek' de minithriller Mysterie aan de Maas. Na een uitstapje verleden jaar met de versjesbundel #omazegt keert ze jaar terug met haar thriller Schaduwen.

Mascha Gesthuizen
Mascha Gesthuizen werkt tot 2014 als huisarts in de Achterhoek. Daar kwam zij veel in aanraking met depressies. Het thema fascineert haar, mede door gebrek aan openheid over artsen met psychische klachten. Reden voor haar om de pen op te pakken en haar debuut  Halverwege het einde te schrijven.

 
Schaduwen
Schaduwen

Auteur: Yvonne Franssen
Bladzijden: 218
Prijs: € 18.95

Informatie  Meer informatie »
Halverwege het einde
Halverwege het einde

Auteur: Mascha Gesthuizen
Bladzijden: 224
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

De nieuwe Samuel Bjørk: 'De jongen in de sneeuw'

De jongen in de sneeuw is de titel van de nieuwe Samuel Bjørk en het vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel. Een hernieuwde kennismaking het rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger! 
In een bergmeer wordt een 22-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch vraagt Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek en op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben, om zich over de zaak te buigen. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling…
Klik op het boek voor een fragment.

 
De jongen in de sneeuw
De jongen in de sneeuw

Auteur: Samuel Bjork
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Robert Bryndza's Donker water

Donker water is het derde boek van de Brits/Slowaakse auteur met een hoofdrol voor de ijzersterke inspecteur Erika Foster. Zij krijgt een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. Behalve drugs ligt er ook het skelet van een kind dat zesentwintig jaar vermist was. Erika zoekt naar het verband tussen de nieuwe en de oude zaak maar realiseert zich al snel dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Donker water
Donker water

Auteur: Robert Bryndza
Bladzijden: 368
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

November Road, thrillerdebuut van Lou Berney

Lou Berney schreef eerder vier romans en November Road is zijn thrillerdebuut. Franks geluk is op en weet: iedereen is vervangbaar en nu is hij aan de beurt. Hij weet iets over de moord op J.F. Kennedy en de maffia ziet hem liever dood dan levend.
Charlotte is achtentwintig en moeder van twee dochtertjes. Zij wil haar man verlaten. Voor Frank is Charlotte de perfecte dekmantel. Voor Charlotte is Frank haar ticket naar een nieuw leven. Frank ontdekt dat iedereen vervangbaar is behalve de vrouw van wie hij houdt. En dat kan hun beiden het leven kosten…

 
November road
November road

Auteur: Lou Berney
Bladzijden: 249
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

Was Summer wel zo'n voorbeeldig meisje?

Iedereen houdt van Summer Ryan. Ze is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en ze is een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt als dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine. Op een dag verdwijnt Summer; het zevende meisje in Grace dat plotseling niet meer thuiskomt. Met deze nieuwe tragedie heeft de politie moeite de onrust in het stadje te beteugelen. De sherrif gaat ervan uit dat Summer uit vrije wil is weggelopen, maar Raine laat het er niet bij zitten en gaat zelf op onderzoek uit. Was Summer wel zo'n voorbeeldig meisje?
Klik op het boek voor een fragment.

 
Alle slechte meisjes
Alle slechte meisjes

Auteur: Chris Whitaker
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'Ik beken' van Jo Spain

Het goede antwoord op de vraag over Ik beken van Jo Spain luidt: docent

De winnaars zijn:
1. M. van Heukelom
2. E. Timmers
3. W. van Dongen

Gefeliciteerd met de prijs die zo snel mogelijk wordt verstuurd!

Prijsvraag over 'Hoe mooi je bent', Ule Hansens opvolger van 'Negendoder'

U kunt deze keer het debuut van Ule Hansen winnen: Negendoder

Ule Hansen is het pseudoniem voor het Berlijnse schrijversduo Astrid Ule (Duits) en Erik Hansen (Amerikaans). In Hoe mooi je bent, hun tweede thriller na Negendoder, krijgt profiler Emma Carow in Berlijn opnieuw te maken met een zenuwslopende zaak.
De hulp van de Berlijnse politie wordt in geroepen wanneer de Poolse politie raadselachtige brieven in het Duits ontvangt met onder meer de noodkreet ‘Help me alsjeblieft, hij zegt dat hij me in stukken zal scheuren’. De zaak belandt op het bureau van profiler Emma Carow, bekend om haar ingenieuze analyses. Tijdens het oplossen van de puzzel wordt ze geconfronteerd met een ernstig gestoorde dader, die haar steeds een stap voor blijft.

Fragment en vraag
Klik op het boek voor het fragment om deze vraag te beantwoorden:
Wat is de functie van mevrouw Szymanska bij de Poolse politie?


Stuur het antwoord uiterlijk 1 november a.s. op via deze MAIL
 
Hoe mooi je bent
Hoe mooi je bent

Auteur: Ule Hansen
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

PD Spooky

Nog altijd gewild en veel gelezen: spooky-thrillers. Om af te koelen van deze lange, warme zomer zetten we vijf spookachtige thrillers uit het hoge noorden op een rij. Nou ja, wij. De in Zweden geboren auteur Susanna Jannson (haar debuutthriller The Forbidden Place is net uit) deed voor een artikel voor CrimeReads.
 
De vijf
Dit zijn de vijf auteurs /  titels voor als de kachel loeit, de wind giert en de spoken erg dichtbij lijken:
Kerstin Ekman – Zwart water (1993, Ha?ndelser vid vatten)
John Ajvide Lindqvist – Het zeewezen (2008, Ma?nniskohamn)
Marie Hermanson – Hemeldal (2011, Himmelsdalen)
Johan Theorin – Nachtstorm (2008, Nattfåk)
Andrea Maria Schenkel – Blik op het duister (2006, Tannöd).

 
Nachtstorm
Nachtstorm

Auteur: Johan Theorin
Bladzijden: 413
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »