Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Hoe mooi je bent

Ule Hansen

prijs: € 19.99

448 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024582761


Over het boek

In Hoe mooi je bent, de tweede thriller van Ule Hansen na Negendoder, wordt de geniale profiler Emma Carow in Berlijn op een zenuwslopende zaak gezet. Wanneer de Poolse politie drie raadselachtige brieven in het Duits ontvangt met onder andere de noodkreet ‘Help me alsjeblieft, hij zegt dat hij me in stukken zal scheuren’, en nog erger, wordt de Berlijnse politie om hulp gevraagd. Wordt er nu echt iemand onder wrede omstandigheden vastgehouden of zijn deze brieven een slechte grap? De zaak belandt op het bureau van profiler Emma Carow, bekend om haar ingenieuze analyses. Tijdens het oplossen van de puzzel wordt ze geconfronteerd met een ernstig gestoorde dader, die haar steeds een stap voor blijft. Raadselachtige brieven, gruwelijke ontdekkingen, en een diep gestoorde dader: deze tweede thriller van Ule Hansen lost de belofte van het eerste deel volledig in!
TitelHoe mooi je bent
Auteur(s)Ule Hansen, Ule Hansen
OndertitelEmma Carow - 2 - Blutbuche
ISBN9789024582761
Afmetingen210x135x32 mm
Aantal pagina's448
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht476 gram

  Emma Carow is terug!

Geschreven op zaterdag 22 december 2018 door Jos van Cann
Ule Hansen is het pseudoniem voor de samenwerking tussen het Berlijnse schrijversduo Astrid Ule (Duits) en Erik Hansen (Amerikaans). In Negendoder introduceerden zij Emma Carow, profiler - pardon, misdaadanalist noemt ze zichzelf - bij de Berlijnse recherche. In Hoe mooi je bent, hun tweede thriller, krijgt zij opnieuw te maken met een zenuwslopende zaak. En hoe krijg je Emma kwaad? Door haar eerst toe te voegen aan en haar dan om onduidelijke, maar duidelijk 'politieke' redenen er weer vanaf te halen.

Noodkreet
Dat is precies wat er gebeurt wanneer de hulp van de Berlijnse politie wordt in geroepen wanneer de Poolse politie raadselachtige brieven in het Duits ontvangt met onder meer de noodkreet "Help me alsjeblieft, hij zegt dat hij me in stukken zal scheuren". Dan blijken er in Polen vijf afgerukte hoofden te zijn gevonden, waarvan er één toebehoorde aan een Duitse vrouw. Langzaam krijgt de zaak een 'Duits' karakter en mag Emma helpen de puzzel op te lossen. Ze krijgt te maken met een ernstig gestoorde dader, die haar steeds een stap voor blijft.

Spelletjes
Draaide Negendoder nog om grotesk uitgevoerde en uiterst beestachtige moorden, in Hoe mooi je bent heeft Hansen minstens zo?n belangrijke rol weggelegd voor psychologische spelletjes. Op het bureau, maar ook tussen de Duitse en Poolse autoriteiten, tussen de dader en Emma maar ook tussen haar en haar eeuwige kwelgeest Uwe. Dat er gruwelijke moorden zijn gepleegd blijft wat op de achtergrond; alleen tijdens de ontdekking ervan en de ontknoping van het komt dat boven water. Letterlijk. Een goede opvolger van hun verrassende debuut die doet uitkijken naar de volgende 'Emma'.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.