Een nieuwe thriller van Stephen King, altijd goed nieuws. Maar ook aan de nieuwelingen van Chris Houtman, Peter James en Linda van Rijn zullen velen plezier beleven. Net zoals de winnaars van de prijsvraag over Pretty Boy. De nieuwe prijsvraag gaat over De moord op Harriet Krohn van Karin Fossum. Plaats Delicht van dienst is Schotland, Edinburgh en Glasgow om precies te zijn.

Nieuwe Stepehen King: De buitenstaander

Goede wijn behoeft geen krans. Als dat voor iemand opgaat is het wel voor Stephen King. Onlangs verscheen De buitenstaander
King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder waaronder De shining, 22-11-1963, De Donkere Toren en de Mr. Mercedes-trilogie. In 2015 ontving de amerkiaan de National Medal of Arts (NEA), de hoogste onderscheiding voor een kunstenaar vanwege zijn bijdrage aan de kunst in de VS.
In De buitenstaander wordt het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden. Ooggetuigen en forensisch materiaal wijzen naar de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?
HIER staat de link om door te klikken naar het inkijkexemplaar.
De buitenstaander
De buitenstaander

Auteur: Stephen King
Bladzijden: 592
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

'Het negende gebod' van Chris Houtman

Spannende weken voor Chris Houtman. Nog voor bekend wordt of zijn genomineerde  debuut Akte van berouw de Bookspot Gouden Strop 2018 wint (dat gebeurt 6 juni a.s.) is zojuist zijn tweede thriller verschenen, Het negende gebod. Daarin stuit Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, op een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere: een historisch unicum. De Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle maakt een internationale speelfilm over vrouwenhaat binnen de katholieke Kerk aan de hand van ditzelfde Plinius-document. Zij ontdekken hoe fake news uit de christelijke oudheid zelfs vandaag de dag nog gevaarlijk kan zijn.
Het negende gebod
Het negende gebod

Auteur: Chris Houtman
Bladzijden: 400
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

Doodsangst van Peter James' Roy Grace

Doodsangst is het nieuwe deel in de Roy Grace-serie van de Australier Peter James. In de dertiende – de eerste verscheen in 2005 – ligt kapster Lorna Belling dood in haar bad. Inspecteur Roy Grace komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man of haar minnaar? Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace: hij heeft net ontdekt dat hij de vader is van de tienjarige Bruno.

14 en fragment
Voor de fans: Peter James heeft nummer veertien, Dead If You Don't, ook al klaar.
Klik HIER voor een fragment uit Doodsangst.
 
 
Doodsangst
Doodsangst

Auteur: Peter James
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Linda van Rijn: Casa Ibiza

Linda van Rijn is geïnspireerd door boeken van Suzanne Vermeer, wat ook in veel van haar werken terug is te vinden. De literaire thrillers van Van Rijn vinden namelijk ook plaats in de vakantie. In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk. Naast herinneringen zit Anna ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. Ze komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.
Klik op het boek voor een fragment.
Casa Ibiza
Casa Ibiza

Auteur: Linda van Rijn
Bladzijden: 256
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

PD Schotland

Schotland telt twee grote steden, twee ‘criminele centra’: Edinburgh en Glasgow. De bekendste representant van die eerste is John Rebus, ontsproten aan het brein van Ian Rankin. Die werd ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Rebus in het zonnetje gezet in een kort interview op film en een langere podcast. Daarin gaat Rankin in op de invoeden van de stad en van muziek op zijn schrijven en zijn ervaringen met een ouder wordende Rebus. “Er bestaat niets dat onmogelijk voor misdaadliteratuur”; onder die titel vertelt hij in een interview dat gepubliceerd werd op CrimeReads.

Ook in Edenburgh spelen zich af:
- Kate Atkinson – de Jackson Brodie boeken: Oude zaken (2004, Case Histories); Een goede daad (2006, One Good Turn); Wachten op goed nieuws (2008, When Will There Be Good News); Vanochtend vroeg vertrokken (2010, Started Early, Took My Dog).
- James Oswald – inspecteur Tony McLean serie: Natuurlijke oorzaken (2013, Natural Causes) en Boek der zielen (2015, The Book of Souls).

Glasgow: City of Crime and Culture
Glasgow greep de benoeming tot Europese culturele hoofdstad in 1990 aan om het oude, duistere en negatieve imago af te schudden. Voor de buitenwacht dan, want voor de eigen inwoners betekende de stad ook in ‘the old days’ meer dan het beeld dat anderen er van hadden. De Schot Allan Parks doet dit een artikel met de passende titel Glasgow, stad van criminaliteit en cultuur, uitgebreid uit de doeken.

Enkele voorbeelden van ‘Tartan Noir’
misdaadliteratuur die zich in Schotland en in dit geval in Glasgow afspeelt. op een rij.
- Campbell Armstrong – Lou Perlman serie: Het vagevuur (2001, The Badfire); De laatste duisternis (2002, Last Darkness); Witte woede (2004, White Rage)
- Helen FitzGerald - Krissie Donald serie: Kleine meisjes (2008, Dead Lovely); Mijn laatste bekentenis (2009, My Last Confession)
- Malcolm Mackay: De onvermijdelijke dood van Lewis Winter (2013, The Necessary Death of Lewis Winter); Hoe een huurmoordenaar zijn verdiende afscheid krijgt (2013,  How a Gunman Says Goodbye); Een plotselinge uitbarsting van geweld (2014, The Sudden Arrival of Violence 2014)
- William McIlvanney – Jack Laidlaw serie: Laidlaw's jacht (1977, Laidlaw); The papers of Tony Veitch (1983)
- Denise Mina - Garnethill trilogie met Maureen O'Donnell: De kwetsbare getuige (1998, Garnethill); Verstoten (2000, Exile); De onwillige getuige (2002, Resolution)
Patricia ‘Paddy’ Meehan serie: Bloedakker (2005, The Field of Blood); Het dode uur (2006, The Dead Hour); De laatste adem (2007, Slip of The Knife = The Last Breath 2007)
- Alex Morrow – In de stille nacht (2009, Still Midnight); Het einde van de wespentijd (2011, The end of the wasp season); Goden en beesten (2012, Gods and Beasts)
- Peter Turnbull – ‘P’ Division serie: Vreemd en vaak en vaag (1981, Deep and Crisp and Even 1981); Sneeuw tussen het ijs (1982, Dead Knock); Op een mooie zomerdag (1983, Fair Friday).
Cold case
Cold case

Auteur: Ian Rankin
Bladzijden: 416
Prijs: € 14.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag Pretty Boy van Ingrid Oonincx

Het antwoord op de prijsvraag over Pretty Boy van Ingrid Oonincx luidt:  Staffordshire terrier


De winnaars zijn:

Marieke Beudeker, Maarssen
Harry Boudewyns, 's Gravendeel
Ria  Davelaar, Hoevelaken

Gefeliciteerd met jullie prijs die zo snel mogelijk naar je toe komt.
 

Nieuwe prijsvraag

Deze keer kunt u het boek van Samantha Stroombergen: De witte kamer winnen.

Lees het fragment en geef het antwoord op de volgende vraag:

Welke studie volgen Sophie en Hanna?

Stuur het antwoord uiterlijk 14 juni op naar ons. KLIK hier om het antwoord te geven.
De witte kamer
De witte kamer

Auteur: Samantha Stroombergen
Bladzijden: 368
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »