Deze keer: de terugkeer van Henk Apotheker aan het thrillerfront met het eerste deel van een nieuwe serie. Nieuwe boeken van voormalig CIA-analiste Karen Cleveland, Suzanne Vermeer en de roman van Saskia Noort. Verder de prijswinnaars van vorige keer en de nieuwe prijsvraag over Flashback, het volwassenen-thrillerdebuut van Mariëtte Middelbeek. Plaats Delict van dienst is de Amerikaanse staat New England.

Erfenis van Henk Apotheker en Kirsten van Dissel

Henk Apotheker’s laatste thriller dateert uit 1999, de prachtige De Turkenflat (genomineerd voor de Gouden Strop) en hij is  scenarist van o.m. de succesvolle tv-serie Flikken. Kirsten van Dissel is actrice (o.a. Baantjer) en tv-presentatrice van het opsporingsprogramma van TV West. Samen schreven ze Erfenis,  het eerste deel in een reeks rondom privédetective Chris Meyer. Sinds Meyer voor zichzelf is begonnen, laat ze geen sporen meer na. Niet digitaal en niet in de echte wereld. Chris is privédetective, ze is een kameleon en computers hebben geen geheimen voor haar. Als internetmiljonair Mirko Noorman haar vraagt zijn verdwenen zoon op te sporen, lijkt dat een onmogelijke missie. Ze komt in aanvaring met de levensgevaarlijke misdaadfamilie De Soete. En als Chris’ turbulente verleden een onverwachte rol blijkt te spelen, loopt de drie jaar oude ontvoering uit op een persoonlijk drama.
Klik HIER voor een fragment.
 
Erfenis
Erfenis

Auteur: Apotheker & Van Dissel
Bladzijden: 320
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

CIA-analiste staat voor onmogelijke keuze

Karen Cleveland was eerder zelf acht jaar contraterrorisme-analiste voor de CIA en weet dus wèl waar ze het over heeft in Wat je niet weet. Dat gaat over – uiteraard – CIA-analiste Vivian Miller die Russische ‘slapers’ moet ontmaskeren: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger. Ze stuit via een hack op een vertrouwelijk dossier maar dat brengt even later haarzelf en alles om haar heen in gevaar. Vivian moet kiezen: haar eed breken of haar gezin beschermen? Wie kan ze nog vertrouwen?
Klik HIER voor een fragment.
 
Wat je niet weet
Wat je niet weet

Auteur: Karen Cleveland
Bladzijden: 312
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Suzanne Vermeer: Super de luxe

Komende week begint de zomer want 24 april verschijnt de nieuwe (zomer)thriller van Suzanne Vermeer: Super de luxe. De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie en raakt bevriend met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee rijkeluiskinderen nodigen haar uit om mee naar Monaco te gaan en de dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe. Maar op een ochtend is het penthouse leeggehaald en is de tweeling spoorloos verdwenen. Emma gaat op onderzoek uit, ze doet schokkende ontdekkingen waardoor haar eigen leven op het spel komt te staan.
Maak HIER alvast kennis met (Super) de luxe.
 
Super de luxe
Super de luxe

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 312
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Saskia Noort schrijft roman

Thrillerauteur Saskia Noort heeft een roman geschreven, Stromboli, en die ligt vanaf vandaag in de winkel. Hoofdpersonen zijn het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, die in hun veelgelezen column ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun leven. Na weer een nachtelijke uitbarsting besluit Sara Karel te verlaten en boekt een retraite op het Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Daar geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Interview & voorproefje
Onder de titel ‘Afstand nemen van jezelf. Dat is een overlevingsmechanisme’ ging collegaschrijver Jan van Mersbergen in de NRC van 26 april 2018 met Saskia Noort in gesprek – over schrijven: "Deze roman is teruggebracht tot wat er echt verteld moest worden".
Klik HIER voor dit interview en HIER voor een voorproefje van het boek.
Stromboli
Stromboli

Auteur: Saskia Noort
Bladzijden: 256
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars Vogelvrij

Het goede antwoord op de vraag over Vogelvrij, het thrillerdebuut van Kasper van Beek, luidt: zijn reddende engel.

De prijswinnaars zijn:
Dini van Heumen, Spijkenisse.
Daan van 't Westeneinde, Heinkenszand.
Berendina Jaasma, Drachten.

Van harte gefeliciteerd met de prijs! We versturen de prijzen zo snel mogelijk.

Prijsvraag over Flashback van Mariƫtte Middelbeek

Flashback gaat – heel kort samengevat- over vier vrouwen, drie moorden en één verleden. Ilona, Sanne, Bregje en Anouk waren bevriend op de middelbare school, maar dat verwaterde in de loop der jaren. De dood van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind-examen verdween – brengt Bregje op het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.
Mariëtte Middelbeek (1983) is journalist, chef redactie bij KekMama en auteur. Ze heeft inmiddels veertien romans, voor een breed vrouwenpubliek, op haar naam staan. Ook heeft ze zes jeugdthrillers op haar naam staan, voor meisjes tussen de 11 en 14 jaar.

Fragment en vraag
Klik HIER voor het fragment uit Flashback.
De prijsvraag voor deze keer: Wat treft misdaad-journaliste Sanne in haar overvolle mailbox aan?
Oplossingen kunt u inzenden tot uiterlijk 3 mei a.s., klik HIER
 
Flashback
Flashback

Auteur: Mariette Middelbeek
Bladzijden: 352
Prijs: € 5

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: New England

De Amerikaanse thrillerauteur Peter Swanson werd als kind al gegrepen door de thrillers in de boekenkast van zijn ouders. Vooral die zich afspeelden in New England met zijn lange winters, donkere bossen en rotskusten. Het weer is er onvoorspelbaar en onvriendelijk: ’s winters met (sneeuw)stormen vanuit de Atlantische Oceaan en ’s zomers met periodes met mooie, lange zonnige dagen. En niet alleen de kust is een mooie crime-scene, ook de steden en dorpen met hun granieten en bakstenen huizen en talloze steegjes en straatjes.

Tien thrillers
Swansen zette tien klassieke New England thrillers op een rij in een ARTIKEL op Crimereads.
Donna Tartt – De verborgen geschiedenis (1992, The Secret History)
Dennis Lehane – Shutter Island / Gesloten kamer (2003, Shutter Island)
William Landay  - De verdediging van Jacob (2012, , Defending Jacob)
Peter Benchley – Jaws / De zomer van de witte haai (1974, Jaws)
Robin Cook – Coma (1973, Coma)
Ira Levin – De vrouwen van Stepford (1972, The Stepford Wives)
George V. Higgins – De vrienden van Eddie Coyle (1972, The Friends of Eddie Coyle)
Robert B. Parker – Spenser en de slome puber (1980, Early Autumn)
Gregory McDonald – Beken, Fletch (1976, Confess, Fletch)
Mary Roberts Rinehart – The Yellow Room (1945).
 
Shutter Island
Shutter Island

Auteur: Dennis Lehane
Bladzijden: 315
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »