Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Erfenis

Apotheker & Van Dissel

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024578344


Over het boek

Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel is een gelaagde thriller over familie, uitbuiting en nietsontziend egoïsme. Een nieuw Nederlands thrillerfenomeen voor liefhebbers van Penoza. Sinds Chris Meyer voor zichzelf is begonnen, laat ze geen sporen meer na. Niet digitaal en niet in de echte wereld. Chris is privédetective, ze is een kameleon en computers hebben geen geheimen voor haar. Ze lost liever problemen voor andere mensen op dan dat ze haar eigen leven aanpakt. Als internetmiljonair Mirko Noorman haar vraagt zijn verdwenen zoon op te sporen, lijkt dat een onmogelijke missie. Chris waagt zich al meteen op verraderlijk terrein, en als haar jonge informant Danny dood onder aan een flatgebouw wordt gevonden, is er voor Chris geen weg meer terug. Ze komt in aanvaring met de levensgevaarlijke misdaadfamilie De Soete. En als Chris’ turbulente verleden een onverwachte rol blijkt te spelen, loopt de drie jaar oude ontvoering uit op een persoonlijk drama.

Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel is een gelaagde thriller over familie, uitbuiting en nietsontziend egoïsme. Een nieuw Nederlands thrillerfenomeen voor liefhebbers van Penoza

TitelErfenis
Auteur(s) Apotheker & Van Dissel
OndertitelEen Chris Meyer thriller
ISBN9789024578344
Afmetingen230x151x33 mm
Aantal pagina's320
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht592 gram

  Debuut nieuw auteursduo met oude bekende

Geschreven op dinsdag 10 juli 2018 door Jos van Cann
Eén van de verrassingen dit jaar: de terugkeer van Henk Apotheker aan het thrillerfront. Voor wie hem niet meer kent: in 2000 leek hij de gedoodverfde winnaar van de Gouden Strop voor zijn prachtige thriller De Turkenflat, maar de prijs ging aan zijn neus voorbij. Teleurgesteld richtte hij zijn aandacht meer op het schrijven van scenario?s voor televisie (o.m. Flikken Maastricht en Baantjer) en film. De andere helft van het nieuwe auteursduo Apotheker & Van Dissel is Kirsten van Dissel. Zij is actrice (o.a. Baantjer) en in de Randstad bekend als presentatrice van tv-programma Team West, het opsporingsprogramma van TV West.

Kennismaking
Erfenis is hun debuutthriller - de eerste in een serie volgens de uitgever - en voor de lezer tevens de eerste kennismaking met privédetective Chris Meyer. Zij krijgt daarin te maken met een ontvoering van een jongen een aantal jaren geleden. Diens rijke vader is ervan overtuigd dat de knaap nog leeft en wil hem kost wat kost terughalen. Dat kost nogal wat moeite omdat Chris en haar maatje Max ? een beveiligingsexpert waar ze enige tijd voor heeft gewerkt ? te maken krijgen met criminelen die nergens voor terug lijken te deinzen. Bovendien wordt het ook nog erg persoonlijk voor Chris.

Intrigerend
Als Erfenis één ding bewijst is dat Apotheker het nog niet verleerd is. Samen met Van Dissel heeft hij een intrigerend hoofdpersonage bedacht met genoeg rauwe randjes en duistere hoekjes in haar verleden om meerdere boeken mee te kunnen laten gaan. Ook het onderwerp - kindermisbruik - is actueel. Met name het inzetten van moderne snufjes en technieken bij het oplossen van de zaak, zorgt voor een realistisch en hedendaags karakter van het verhaal. De plot is stevige en houdt voldoende vaart. Ook qua geloofwaardigheid blijft een en ander aan de goede kant van de lijn, en dat is niet altijd vanzelfsprekend met dit soort thematiek. Met andere woorden: welkom terug en we kijken uit naar het vervolg!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.