Alweer bijna twee maanden voorbij dit jaar en wat zijn er alweer mooie thrillers verschenen. Tijd tekort om te lezen? Nou neem op tijd ff vrij!

In deze nieuwsbrief aandacht voor een aantal nieuwe thrillers en een nieuwe prijsvraag over het boek: De nieuwe collega!

Maar allereerst aandacht voor de winnaar van De Diamanten Kogel:
Jan van der Cruysse met Bling Bling:

Uit het juryrapport:

Jan Van der Cruijsse verraste met Bling bling niet alleen vriend en vijand maar ook menig jurylid. 527 blz, een vuistdik dik debuut. “O, jé een auteur die geen maat kan houden.” “Had de uitgever niet kunnen ingrijpen.” “Dit kan toch geen redacteur goed vinden?” Allemaal veronderstellingen die verkeerd uitpakten. De diamantsector (in) Antwerpen, de luchthavenpolitie in Delhi, Belgische politiediensten, maffia in Georgië en een op diamanten beluste juwelendief. De ingrediënten voor dit uiterst geslaagde  thrillerdebuut. Een Georgische diamantenkoerier wordt op het vliegveld van Delhi op creatieve wijze overvallen en bestolen. Waarde van de bling bling: 4 miljoen euro. Eigenaar boos en de koerier moet bloeden. Maar ook het hoofd beveiliging van de transportfirma vliegt de laan uit. Zij zint op wraak en gaat achter de buit aan.
Er ontspint zich een mooi spel dat veel ruimte – ruim 500 pagina’s – in beslag neemt maar dat tot veler verrassing nauwelijks inzakt of verveelt. Complex en toch vlot geschreven en vlot leesbaar.
Goede zijlijnen en spanningsbogen, snelle afwisseling en fatsoenlijk uitgewerkte karakters. Een hele prestatie is voor een dik debuut met een alwetende lezer. Bling bling is een fijngeslepen schitterende diamant èn een terechte winnaar dan de Diamanten Kogel (een gouden boksbeugel op een kassei en 2.500 euro) nadat hij verleden jaar ook al de Hercule Poirot-prijs voor beste Vlaamse thriller in de wacht had gesleept.

 
BLING BLING
BLING BLING

Auteur: Jan Van Der Cruysse
Bladzijden: 500
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Tweede thriller van Schaduwprijswinnaar Max van Olden is verschenen.

Max van Olden won vorig jaar met Lieve Edelachtbare de prijs voor het beste Nederlandstalig debuut. Dat schept natuurlijk verwachtingen voor zijn tweede boek. Hij maakt die helemaal waar. Zijn nieuwe thriller: De juiste man gaat niet alleen over de whodonnit vraag, maar ook over het verwerken van het verliezen van je enige kind na een auto-ongeluk, waarbij de chauffeur is doorgereden. De wil om de waarheid te achterhalen is ontwrichtend en verwoest levens en relaties.
De juiste man
De juiste man

Auteur: Max van Olden
Bladzijden: 0
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Fenomenaal debuut

Zo vroeg in het jaar al een debutant die vast hele hoge ogen gaat gooien bij allerlei prijzen. Wij zijn er hier van overtuigd! U weet het nog niet? lees dan het fragment en beslis zelf!
Ragdoll
Ragdoll

Auteur: Daniel Cole
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars

De juiste oplossing van de vorige prijsvraag is: Aaron Falk werkt bij de poltie, bij de financiele (inlichtingen)dienst

De volgende mensen hebben het boek van Jane Harper: De Droogte gewonnen:
1. Nadine Icario uit Puth
2. Peter de Roode
3. Monique Weber
 

Nieuwe prijsvraag

Op 21 maart verschijnt de thriller: De Nieuwe Collega van Tammy Cohen.

Je collega’s zie je elke dag op kantoor, maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zijn al jaren collega’s. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, hoe het er thuis in de slaapkamer aan toe gaat en wie nachten niet slaapt door zieke kinderen.

Door de komst van hun nieuwe baas wordt hun routine flink opgeschud. Opeens hangt er een totaal andere sfeer op de zaak en is niemand meer te vertrouwen. Wie heeft stiekem een grondige hekel aan iedereen? Wie saboteert de boel? Wie heeft een wel heel donker verleden? En wie is er in staat tot moord?

De vraag is:
Rachel Masters wordt de nieuwe baas op de afdeling maar wie moet het veld ruimen? Het fragment vind u bij het boek.

Het antwoord uiterlijk 9 maart sturen naar ons mailadres. KLIK HIER
De nieuwe collega
De nieuwe collega

Auteur: Tammy Cohen
Bladzijden: 352
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Oogst

Een greep uit de recent verschenen nieuwe thrillers:
 
Het hart van het kwaad
Het hart van het kwaad

Auteur: Luca D'Andrea
Bladzijden: 0
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »
Jager
Jager

Auteur: Lars Kepler
Bladzijden: 520
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »
Wiegelied
Wiegelied

Auteur: Cilla En Rolf Börjlind
Bladzijden: 352
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
De kleine getuige
De kleine getuige

Auteur: Jilliane Hoffman
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »
Alles verloren
Alles verloren

Auteur: Roel Janssen
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »