Beste thrillerfan,

Het is weer vrijdag de dertiende. Een van de verklaringen waarom vrijdag de dertiende als een ongeluksdag wordt beschouwd, is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken.

Daarnaast is het ongeluksgetal 13 of vrijdag de dertiende voor veel thrillerschrijvers een inspiratiebron, zoals u in deze nieuwsbrief kunt lezen. Dus blijf vandaag uit de buurt van zwarte katten en loop niet onder een ladder door, want het ongeluk ligt op de loer. U kunt beter thuis blijven maar blijf liever thuis met de allernieuwste Elizabeth George of een van de andere thrillers uit deze nieuwsbrief.

Dertien
Dertien

Auteur: Stuart MacBride
Bladzijden: 416
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »
13 1/2
13 1/2

Auteur: Nevada Barr
Bladzijden: 319
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
Rechercheur Versteegh en de dertien katten
Rechercheur Versteegh en de dertien katten

Auteur: A.C. Baantjer
Bladzijden: 142
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »
Believing the Lie
Believing the Lie

Auteur: George, Elizabeth
Bladzijden: 608
Prijs: € 30.95

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag Kloostermoord

Eind vorig jaar verscheen de historische thriller Kloostermoord van C.J. Sansom.  Kloostermoord stamt uit 2003, maar werd pas onlangs vertaald in het Nederlands, en is het eerste deel van een inmiddels vijfdelige serie met advocaat Matthew Shardlake in de hoofdrol. Deze maand nog zal ook het tweede deel verschijnen.

Kloostermoord speelt zich af in een interessante periode in de geschiedenis. In de barre winter van 1537 is Engeland verdeeld: de aanhangers van Henry VIII die de Anglicaanse kerk heeft ingesteld staan tegenover de katholieken die trouw blijven aan de paus. In naam van de koning bindt Cromwell, de meedogenloze architect van de reformatie, de strijd aan met het oude geloof. Wanneer een van zijn gezanten in het klooster van Scarnsea om het leven wordt gebracht, wordt de briljante advocaat Matthew Shardlake op pad gestuurd om de moord te onderzoeken. Shardlake en zijn jonge klerk Mark ontdekken al snel dat de moord niet op zichzelf staat en dat geen enkel middel wordt geschuwd om de misdaden binnen de kloostermuren te houden.

Wij mogen drie exemplaren van Kloostermoord weggeven. Wat moet u hiervoor doen? Beantwoord de volgende vraag: Naast de Matthew Shardlake serie schreef Sansom nog een thriller. Hoe heet deze bestseller? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 27 januari naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Kloostermoord
Kloostermoord

Auteur: C.J. Sansom
Bladzijden: 416
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Het zwarte vuur
Het zwarte vuur

Auteur: C.J. Sansom
Bladzijden: 528
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Thrillerboek.nl toppers 2011

U kunt nog steeds stemmen op de volgens u beste thrillers van het jaar. Er zijn drie categorieën: beste Nederlandse thriller, beste buitenlandse thriller en beste thrillerdebuut.  U kunt de volgens u beste thriller in elke categorie aan ons te mailen via info@thrillerboek.nl. Alle thrillers mogen meedoen, de enige voorwaarde is dat deze in 2011 voor het eerst verschenen is in de Nederlandse taal. U kunt uw titels inzenden tot en met 26 januari 2012. Onder de deelnemers verloten wij mooie prijzen. Wilt u kans maken op een prijs, vergeet dan niet om ook uw naam en adres in de e-mail te zetten.