Beste thrillerfan,

Deze week staat onze nieuwsbrief grotendeels in het teken van de 57e Kinderboekenweek die plaatsvindt van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober 2011 en waar we dus nu midden in zitten. Het motto is Superhelden! – Over dapper durven zijn en dat motto is van toepassing op heel veel (jeugd)thrillers.

Ook hebben we voor u het eerste hoofdstuk van Sneeuwwitje moet sterven van Nele Nauhaus en u kunt het volledige boek winnen. En we maken de winnaars bekend van de prijsvraag uit de vorige nieuwsbrief.


Jeugdthrillers

Bij bestelling van een van onderstaande jeugdthrillers (of een van de andere jeugdthrillers op onze website) krijg je gratis het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Verstrikt
Verstrikt

Auteur: Mel Wallis de Vries
Bladzijden: 224
Prijs: € 14.99

Informatie  Meer informatie »
Me & Mr. Jones
Me & Mr. Jones

Auteur: Simone de Jong
Bladzijden: 158
Prijs: € 12.95

Informatie  Meer informatie »
Full House deel 1 Bluf
Full House deel 1 Bluf

Auteur: Loes Hazelaar
Bladzijden: 272
Prijs: € 16.95

Informatie  Meer informatie »
De Chaos
De Chaos

Auteur: Rachel Ward
Bladzijden: 336
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
De nevelprins
De nevelprins

Auteur: Carlos Ruiz Zafon
Bladzijden: 208
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »
Schuldig
Schuldig

Auteur: Amy Efaw
Bladzijden: 349
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »
Hongerspelen
Hongerspelen

Auteur: Suzanne Collins
Bladzijden: 344
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »
Misleid
Misleid

Auteur: Anja Vereijken
Bladzijden: 197
Prijs: € 12.95

Informatie  Meer informatie »
Leugens
Leugens

Auteur: Justine Larbalestier
Bladzijden: 288
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
Slaap lekker
Slaap lekker

Auteur: Susanne Koster
Bladzijden: 222
Prijs: € 12.95

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag Sneeuwwitje moet sterven

De smalle roestige trap liep steil naar beneden. Hij tastte langs de muur, op zoek naar de lichtschakelaar. Kort daarop verspreidde de gloeilamp van vijfentwintig watt een flauw licht in de kleine ruimte. De zware stalen deur zwaaide geruisloos open. Regelmatig smeerde hij de scharnieren, zodat ze niet wakker zou worden van het gepiep wanneer hij haar opzocht. Warme lucht, vermengd met de zoetige geur van verwelkte bloemen, sloeg hem tegemoet. Zorgvuldig sloot hij de deur achter zich, knipte het licht aan en bleef even doodstil staan. De grote, tien meter lange en vijf meter brede kamer was sober ingericht, maar ze leek zich er prettig te voelen. Hij liep naar de stereo-installatie en drukte op de play-toets. De rauwe stem van Bryan Adams vulde de ruimte. Zelf had hij niet veel op met die muziek, maar zij was dol op de Canadese zanger, en hij hield altijd rekening met haar persoonlijke voorkeur. Als hij haar dan toch moest verbergen, dan mocht het haar aan niets ontbreken. Zoals gewoonlijk sprak ze geen woord. Ze praatte niet met hem, gaf nooit antwoord op zijn vragen, maar dat stoorde hem niet. Hij schoof het kamerscherm, dat de ruimte discreet in tweeën deelde, aan de kant. Daar lag ze, stil en mooi op het smalle bed, haar handen op haar buik gevouwen, haar lange haar als een zwarte waaier rond haar hoofd. Naast het bed stonden haar schoenen, op het nachtkastje verwelkte witte lelies in een glazen vaas.
‘Hallo, Sneeuwwitje,’ zei hij zacht. Het zweet stond op zijn voorhoofd. De hitte was bijna niet te verdragen, maar zo had ze het graag. Vroeger had ze het ook al snel koud. Zijn blik dwaalde naar de foto’s, die hij voor haar boven het bed had gehangen. Hij wilde haar vragen of hij er een nieuwe naast mocht hangen, maar hij moest die vraag op het juiste moment stellen, hij wilde haar niet krenken. Voorzichtig ging hij op de rand van het bed zitten. De matras zakte in onder zijn gewicht, en even dacht hij dat ze had bewogen. Maar dat was niet zo – ze verroerde zich nooit. Hij stak een hand uit en legde die op haar wang. Haar huid had in de loop der jaren een gelige teint aangenomen en voelde stevig aan, als leer. Zoals gewoonlijk had ze haar ogen gesloten, en al was haar huid niet meer teer en roze, haar mond was even mooi als vroeger, toen ze nog met hem praatte en tegen hem glimlachte. Lange tijd keek hij naar haar. Nooit was zijn verlangen haar te beschermen groter geweest dan nu.
‘Ik moet er weer vandoor,’ zei hij ten slotte verontschuldigend. ‘Ik heb nog veel te doen.’
Hij stond op, haalde de oude bloemen uit de vaas en controleerde of de fles cola op haar nachtkastje nog vol was.
‘Je zegt het als je iets nodig hebt, hè?’
Soms miste hij haar lach, dan werd hij verdrietig. Natuurlijk besefte hij wel dat ze dood was; toch vond hij het gemakkelijker om te doen alsof hij het niet wist. Hij had zijn hoop op een glimlach nooit helemaal laten varen. Lees verder...

Wilt u nog meer? beantwoord dan de volgende vraag en maak kans op een exemplaar van Sneeuwwitje moet sterven: Sneeuwwitje moet sterven is het vierde deel in een serie. De eerste drie delen zijn echter (nog) niet in het Nederlands verschenen. Wat is de Duitse titel van het eerste deel? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 21 oktober naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Sneeuwwitje moet sterven
Sneeuwwitje moet sterven

Auteur: Nele Neuhaus
Bladzijden: 480
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars Ingrid Oonincx

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag waarmee u kans maakte op een exemlaar van Nickname van Ingrid Oonencx als u wist hoe de auteur van de boeken van Suzanne Vermeer in het echt heette. Het juiste antwoord is Paul Goeken. Uit alle goede inzendingen hebben wij drie winnaars getrokken:

- Anja van Weelde uit Nieuwerkerk aan de IJssel
- Vivian Dubbelaar uit IJsselstein
- Inge Verbruggen uit Putte (B)

Gefeliciteerd met jullie prijs. Jullie krijgen deze binnenkort thuisgestuurd.