Beste thrillerfan,

In deze nieuwsbrief hebben we zoals u van ons gewend bent weer een hoop nieuwe thrillers voor u verzameld. Verder hebben we nieuws over de Avond van het Spannende Boek en kunt u kaarten winnen voor deze avond. En tenslotte maken we de winnaars van de prijsvraag rondom James Patrick Hunt bekend.

Het raadsel van Botticelli
Het raadsel van Botticelli

Auteur: Marina Fiorato
Bladzijden: 455
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Remote Control
Remote Control

Auteur: Mark Burnell
Bladzijden: 288
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
De tweeling
De tweeling

Auteur: Merete Junker
Bladzijden: 295
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
De geesten
De geesten

Auteur: Kathryn Mackel
Bladzijden: 376
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »
Blinde obsessie
Blinde obsessie

Auteur: Val McDermid
Bladzijden: 432
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
De Genesis erfenis
De Genesis erfenis

Auteur: Michael Byrnes
Bladzijden: 350
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Schade
Schade

Auteur: John Lescroart
Bladzijden: 366
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
Ijzige stilte
Ijzige stilte

Auteur: Wulf Dorn
Bladzijden: 381
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Een avondje galg en rad - misdaad door de eeuwen heen

Dinsdag 31 mei vindt in de Melkw eg in Amsterdam de Avond van het Spannende Boek plaats. In onze vorige nieuwsbrief kondigden we dit al aan en deze week krijgt u van ons het programma:

Uitreiking De Gouden Strop 2011
Voor de 25ste keer wordt De Gouden Strop uitgereikt. Juryvoorzitter Inge Ipenburg zal de winnaar bekendmaken; de presentatie is in de ervaren handen van Isolde Hallensleben.

Kate Mosse
Journaliste Sara van Gorp interviewt Kate Mosse, auteur van Het verloren labyrint en De vergeten tombe. Hoe is het leven van een thriller queen en wanneer verschijnt deel drie? 

Thema: Historische thrillers
Onder leiding van Willem Asman gaan Simone van der Vlugt, Daniëlle Hermans en Tomas Ross in op het thema misdaad door de eeuwen heen. Was vroeger alles beter of juist misdadiger?

Crime Quiz
In een spetterende muzikale show presenteert Crime Quizmaster Frank Lammers het spel Moordenaartje samen met Simon de Waal, Milou van der Will, Judith Visser, Ed van Eeden en Alex van Galen. Het publiek zit ook in het complot.

DJ Kill Billy
Of hij daadwerkelijk familie is van de echte Bill verklappen we niet, maar DJ Kill Billy zorgt hoe dan ook voor een spetterend optreden waarbij stil blijven zitten onmogelijk is.

Opgelicht, misdaad in het vastgoed
‘Jakhals’ Janine Abbring interviewt onderzoeksjournalist Marc Josten en openbaar aanklager Rob Smits over hun thrillerdebuut Opgelicht, het eerste deel in een serie over politiechef Denise de Wit, die belandt in de wereld van de vastgoedfraude.

Boris Dittrich: Moord en brand
Jarenlang zat hij in Den Haag dicht op het vuur en met zijn politieke thriller Moord en brand geeft oud-Tweede Kamerlid Boris Dittrich nu een ontluisterend inkijkje in wat er zich in de achterkamertjes van politiek Den Haag afspeelt. Een gesprek hierover met Janine Abbring.

Interview Monaldi & Sorti
Eregast van de avond is het bekende Italiaanse schrijversduo Monaldi & Sorti. Speciaal voor de Maand van het Spannende Boek schreven zij het geschenkboek Versluiering. Elvin Post onderwerpt hen aan een openhartig dubbelinterview.

De literaire rechtbank: Spong vs. Koch
In dit programmaonderdeel staat een bekende figuur uit de literatuur terecht. Strafadvocaat Gerard Spong buigt zich over de misdaden in Het diner van Herman Koch. Koch is zelf als getuige-deskundige aanwezig om de rechter en juryleden rechtvaardig te laten oordelen.

David Hewson
Presentator van VPRO Boeken Wim Brands interviewt Hewson over zijn werk, zijn liefde voor Italië en zijn nieuwste roman Het masker van Dante.

Nederlands Forensisch Instituut
Twee experts van het Nederlands Forensisch Instituut geven een kijkje in de wondere wereld van botten, wapens en ander moordtuig.

Stille getuigen
Vanavond is de feestelijke presentatie van de misdaadbundel Stille getuigen in het bijzijn van alle 25 auteurs. Eén van hen behandelt de casus uit zijn verhaal en een forensisch specialist van het Nederlands Forensisch Instituut geeft uitleg over de nieuwste onderzoekstechnieken.

Signeersessies
Altijd al willen borrelen met je favoriete thrillerauteur? Laat deze kans dan niet voorbijgaan!

Misdaadliteratuur 2.0
Neem vooral je smartphone mee, want deze avond start een bijzondere digitale schrijfwedstrijd: Tweet the Plot, een Twitter-feuilleton voor twitteraars met misdaadliteraire ambities!

Muziek: Stanley en de Menzo's
De Avond van het Spannende is niet compleet zonder een bijzonder muzikaal optreden van Stanley en de Menzo’s: vijf mannen, vijf stemmen, één geluid.

Goodie Bag
Alsof het allemaal nog niet genoeg is, krijgt iedereen na afloop van de avond bij de uitgang een bijzondere Goodie Bag cadeau, gevuld met een aantal spannende verrassingen!


Win kaarten voor de Avond van het Spannende Boek

Wilt u er bij zijn op 31 mei, dan kunt u natuurlijk kaarten kopen, maar u kunt er ook winnen. Wij geven 3x2 kaarten weg. Wat moet u hiervoor doen? Stuur uw antwoord op onderstaande vraag samen met uw naam en adres vóór 20 mei naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars.

Wie schreef het geschenk van de Maand van het Spannende Boek 2010?


Prijswinnaars James Patrick Hunt

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag rondom James Patrick Hunt. U maakte kans op zijn boek De verraders als u wist dat James Patrick Hunt  naast thrillerauteur ook het beroep van advocaat uitoefent. Uit de goede inzendingen hebben wij drie winnaars getrokken:

- Petra Bunk-Schenkel uit Sappemeer
- Mariska van Velsen uit Heerde
- Herman Labruyère uit Lelystad

Hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs. Jullie krijgen deze binnenkort thuisgestuurd.