Beoordeling:  
Levertijd: Direct (on-line)

Spijt? E-Boek

Luc Vos

prijs: € 4.99

77 pagina's, ePUB 3 met digitaal watermerk

ISBN: 9789493192676


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

'Heeft u spijt?' Een schijnbaar eenvoudige vraag voor een meervoudige moordenaar aan de vooravond van zijn executie. Een jonge psychologe herhaalt deze meermaals in een poging inzicht te krijgen in het waarom van zijn daden. Antwoorden komen, maar ze zijn divers, verrassend, muzikaal en ... niet wat zij had verwacht. Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren gebeten door schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. In 2022 werd zijn debuut thriller Zeven bijzonder enthousiast onthaald. In afwachting van de nieuwe thriller met inspecteur Anne Verelst, Paternoster, zet Luc even een stapje over de grenzen met een thrillernovelle die zich afspeelt in de VS.
TitelSpijt?
Auteur(s)Luc Vos
ISBN9789493192676
Aantal pagina's77
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 4.99
BindwijzeePUB 3 met digitaal watermerk

  Geweldig verhaal

Geschreven op zaterdag 1 april 2023 door Silvia van Elzelingen

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. Zijn debuut thriller ‘Zeven’ verscheen in 2022, Vos zette hiermee een volgende stap in zijn carrière en liet zijn lezers kennismaken met inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie. Het boek werd enthousiast onthaald bij het publiek en won de ThrillZone Award 2022 voor het beste Nederlandstalig debuut. ‘Spijt?’ is een thrillernovelle die zich afspeelt in de VS, hiermee zet Luc een stapje over de grenzen in afwachting van de nieuwe thriller, ‘Paternoster’, met inspecteur Anne Verelst.

‘Heeft u spijt?’ Een schijnbaar eenvoudige vraag voor een meervoudige moordenaar aan de vooravond van zijn executie. Een jonge psychologe stelt hem meermaals deze vraag in een poging inzicht te krijgen in het waarom van zijn daden. De antwoorden komen, zij het heel anders dan verwacht, ze zijn divers, verrassend en muzikaal en soms lijkt het net of de moordenaar de vragen stelt in plaats van de psychologe.
 

Spijt?’ is een mooi in elkaar gezette novelle en telt 77 pagina’s. In eerste instantie komt het getal 77 weer goed in de picture, zeker na het lezen van de thriller ‘Zeven’. Heeft de auteur toch stiekem iets met die 7? Op het gezicht lijkt het wat saai zo’n gesprek in de gevangenis, maar niets is minder waar, het is een boeiend en spannend interview dat naar een enorme climax leidt. Luc Vos heeft het weer voor elkaar gekregen om de lezer geboeid te houden tot en met de laatste pagina. Lukas Lewis vertelt over de gruwelijke moorden die hij gepleegd heeft. Moorden waarvan hij geen spijt heeft. Tussen de vragen door slaat Lukas op een ijzeren staaf, hij noemt dit ‘muziek’ en vraagt regelmatig aan de psychologe of zij dit melodietje herkent. De spanning is goed te voelen, zeker wanneer de moordenaar terugblikt op zijn daden, maar ook de spanning tussen de moordenaar en de psychologe is goed waarneembaar. Het plot is goed gekozen en stuurt de gedachten van de lezer in een bepaalde richting, maar uiteindelijk is de wending die het verhaal neemt op het laatst zeer verrassend. Top gedaan! Petje af voor deze auteur die in zo weinig pagina’s zo’n geweldig verhaal neerzet.

Spijt?’ is een echte aanrader. Een verhaal dat lang blijft hangen en zeker niet mag missen in de collectie van de thrillerlezer.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!