Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Isolatie

Tamara Onos

prijs: € 19.00

240 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493192355


Over het boek

Arboprofessional Renske Nijland is getuige van een ernstig bedrijfsongeval in een piepschuimfabriek. Vlak voordat het slachtoffer wordt afgevoerd, fluistert hij een woord in haar oor. Een Pools woord. Als Renske een onderzoek start, blijkt de man spoorloos verdwenen en wordt ze tegengewerkt door de directeur. De onverwachte terugkeer van haar moeder en de vondst van een lijk in het vredige Ellecom werpen een heel ander licht op het incident. Kan Renske meer doden voorkomen? Tamara Onos (1972) is arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige. Zij adviseert en schrijft over veilig en gezond werken. Haar liefde voor de pracht en problemen van arbeid deelt ze met Renske Nijland, de hoofdrolspeler uit deze serie. Isolatie is het tweede deel uit de Renske Nijland-thrillerreeks. Het eerste deel, Onder Invloed, is uitgeroepen tot De Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2019. Het boek ontving gemiddeld vier sterren bij Hebban, bol.com en Vrouwenthrillers.nl. “De betrokkenheid en het plezier van Onos in haar werk spat van de pagina’s in dit vlot geschreven en originele debuut.” Trouw – Monique de Heer, 6 april 2019
TitelIsolatie
Auteur(s)Tamara Onos
Ondertiteleen Renske Nijland-thriller
ISBN9789493192355
Afmetingen213x147x24 mm
Aantal pagina's240
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.00
BindwijzePaperback
Gewicht446 gram

  Origineel, geloofwaardig en spannend plot.

Geschreven op zondag 18 september 2022 door Silvia van Elzelingen

Tamara Onos (1972) is arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige. Zij adviseert en schrijft over veilig en gezond werken. Haar liefde voor de pracht en problemen van haar werk deelt ze met Renske Nijland, de hoofdrolspeler uit deze serie. ‘Isolatie’ is het tweede deel uit de Renske Nijland-thrillerreeks. Het eerste deel, ‘Onder invloed’, is uitgeroepen tot De Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2019. Het boek ontving gemiddeld vier sterren op verschillende sites waaronder VrouwenThrillers.

Arboprofessional Renske Nijland is getuige van een ernstig bedrijfsongeval in een piepschuimfabriek. Het slachtoffer is een man van Poolse afkomst. Voordat hij wordt afgevoerd fluistert hij een woord in haar oor. Wanneer Renske een onderzoek start naar het ongeval is de man plotseling verdwenen van de aardbodem. De directeur vertelt haar met een schouderophalen dat je nooit zeker bent van de Polen, dat ze van het een op het andere moment hun ontslag indienen. De onverwachte terugkeer van haar moeder en de vondst van een lijk in Ellecom werpen een andere kijk op het ongeval. Zal Renske op tijd zijn voordat er nog meer doden vallen?

‘Isolatie’ is het tweede deel uit de Renske Nijland-thrillerreeks, en weer heeft Tamara Onos het voor elkaar gekregen om de lezer te boeien van het begin tot het eind. Hoofdpersoon Renske is een sterke vrouw die weet wat ze wil. Als ze zich in iets vastbijt laat ze zomaar niet los. Onos hanteert wederom een fijne schrijfstijl dat zich uit in het gebruik van korte hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. De omgeving wordt filmisch beschreven. Voor wie niet bekend is met de omgeving heeft ze een kaartje gemaakt voorin haar boek. De personen uit haar boek beschrijft ze op zo’n manier dat ze echt tot leven komen. De plot is spannend, goed uitgewerkt, geloofwaardig en origineel, de verhaallijnen vloeien moeiteloos in elkaar over. Aan de uitgebreide beschrijvingen valt af te leiden dat Onos zelf uit het vak komt. Met ‘Onder invloed’ heeft de auteur voor zichzelf de lat hoog gelegd, maar ook deze keer heeft ze weer bewezen dat ze het schrijven in haar vingers heeft. In het nawoord beschrijft ze dat alle voorvallen rondom de arbeidsmigranten zijn gebaseerd op nieuwsberichten en verslagen van de Nederlandse Arbeidsinspectie, maar omwille van de leesbaarheid milder zijn gemaakt. De werkelijkheid is vele malen erger. Als toegift staat achter in dit boek een extra kortverhaal, ‘Het Joodse Bruidje’. Dit verhaal schreef ze als studie voor ‘Isolatie’. ‘Het Joodse bruidje’ werd eerder gepubliceerd in ‘Blind Vertrouwen’, een bundel met 30 spannende verhalen, uitgegeven door LetterRijn.

‘Isolatie’ bevat een schrijnend onderwerp over intimidatie en uitbuiting van Poolse migranten. Zeker een aanrader. Ik waardeer deze thriller dan ook met 4,5*

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!