Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Bloedheet

Annet Hulst

prijs: € 18.00

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493192119


Over het boek

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens. Fee is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee? Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken heeft met haar verleden. Annet Hulst, initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl, debuteerde in maart 2020 met de spannende young adult Privacy Live. Ze woont met haar gezin in haar geboortestad Leiden en werkt als IT risicomanager in de financiƫle sector. In haar vrije tijd schrijft ze, leest ze boeken in alle genres en brengt ze met regelmaat een bezoek aan de sauna.
TitelBloedheet
Auteur(s)Annet Hulst
ISBN9789493192119
Afmetingen212x148x30 mm
Aantal pagina's300
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.00
BindwijzePaperback
Gewicht540 gram

  Wat een onderzoek naar je DNA teweeg kan brengen

Geschreven op maandag 7 juni 2021 door Silvia van Elzelingen

Annet Hulst, initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl, debuteerde in maart 2020 met de spannende young adult ‘Privacy Live’. Ze woont met haar gezin in haar geboortestad Leiden en werkt als IT-risicomanager in de financiële sector. In haar vrije tijd schrijft ze, leest ze boeken in alle genres en brengt ze regelmatig een bezoek aan de sauna. ‘Bloedheet’ is haar nieuwe thriller die in mei 2021 verschenen is bij Uitgeverij LetterRijn.

In ‘Bloedheet’ stuurt de 18-jarige Fee Wilkens haar DNA op naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Wanneer er een match is krijgen de betrokkenen daar automatisch een mail over. Fee stuit op deze manier ineens op een groot familiegeheim dat alles op zijn kop zet. Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wie is oom Bas en wat stond er in zijn dagboek dat hij schreef in de gevangenis? Samen met haar vriendin Rox besluit Fee op onderzoek uit te gaan om de onderste steen boven te halen.

‘Bloedheet’ is een spannende thriller met een fijne vlotte schrijfstijl en levendige personages. Het verhaal is geschreven vanuit Fee afgewisseld met fragmenten uit het dagboek van haar oom Bas. Stukje bij beetje ontdek je wat er vroeger gebeurd moet zijn. Doordat de onderhuidse spanning constant op de achtergrond aanwezig is kun je het boek moeilijk wegleggen. De plot is goed uitgewerkt. Wanneer je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, komt er ineens een onverwachte wending aan het eind die je hele theorie weer onderuithaalt. Heel knap gedaan. Door de duidelijke beschrijvingen van een wellnesscentrum kun je goed merken dat Annet zelf vaak naar de sauna gaat en er ook heeft gewerkt. En voor de lezer die zelf ook regelmatig naar de sauna gaat heb je het gevoel er daadwerkelijk bij aanwezig te zijn. De titel van het boek is goed gekozen, bloedheet is het in de sauna maar ook het lezen van deze thriller zorgt ervoor dat je het af en toe bloedheet krijgt.

Annet Hulst heeft met ‘Bloedheet’ een spannende thriller afgeleverd die zorgt voor vele uurtjes leesplezier. Een echte aanrader!

Voeg een recensie toe »

   Wegleggen is geen optie.

Geschreven op zaterdag 24 juli 2021 door Dini van Heumen
Annet Hulst, initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl, debuteerde in maart 2020 met de spannende young adult Privacy Live. Ze woont met haar gezin in haar geboortestad Leiden en werkt als IT-risicomanager in de financiƫle sector. In haar vrije tijd schrijft ze, leest ze boeken in alle genres en brengt ze regelmatig een bezoek aan de sauna. De 18-jarige geschiedenisstudente Fee Wilkens woont samen met haar beste vriendin Rox in een appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Ter gelegenheid van de 50-jarige verjaardag van haar vader lijkt het haar wel leuk om hem een Match DNA-set cadeau te doen. Die wil zij samen met haar broer Fabian geven, maar Fabian vindt het idee echter helemaal niets, dus besluit Fee het zelf te gebruiken. Met een verrassende uitkomst als resultaat. Tijdens de voorbereidingen voor haar vaders verjaardag stuit Fee op nog meer familiegeheimen die bij haar veel vragen oproepen. Wat is er precies gebeurd met het familiebedrijf, Spa Resort Het kristal? En wie is Bas, van wie haar vader een kaart ontving? Wanneer er dan nog een familielid sterft, besluit Fee samen met Rox op onderzoek te gaan. Vastbesloten om alle familiegeheimen te ontrafelen. Annet Hulst neemt de lezer mee in een meeslepend en spannend verhaal. Geen boek waar je op het puntje van je stoel zit van de spanning maar wel een boek dat je moeilijk weg kunt leggen. Je wilt steeds verder lezen en door de schrijfstijl van de auteur en de korte hoofdstukken leest het ook erg vlot. De hoofdstukken zijn voornamelijk en afwisselend vanuit het perspectief van Fee en het dagboek van oom Bas geschreven. Zo volgen we de familie Wilkens en komen we steeds meer achter de ontbrekende puzzelstukjes van de familiegeheimen die er schijnbaar zijn. Soms gebeurtenissen die je wel zag aankomen maar niets is wat het lijkt in dit boek. Annet weet de lezer toch te verrassen een aantal keren. Dat Annet Hulst samen met haar zusje Maartje, naar wie het boek ook is opgedragen, in een sauna hebben gewerkt als tieners en nu nog geregeld naar een wellnesscentrum gaan is wel te merken. Alles komt erg geloofwaardig over wat betreft het reilen en zeilen van een wellnesscentrum. Dat Annet Hulst een goede YA heeft geschreven, Privacy Live, dat wisten we, maar ook met het schrijven van deze thriller Bloedheet heeft ze weer een goed boek afgeleverd dat de lezers een paar heerlijke uurtjes leesplezier bezorgt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat zij nog meer voor ons in petto heeft. Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het verstrekken van het recensie-exemplaar