Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

P. Dieudonné

prijs: € 9.95

144 pagina's, Paperback

ISBN: 9789492715500


Over het boek

Op een winterochtend, als een dichte mistbank Rotterdam versluiert, fietst De Klerck door Delfshaven. Bij een woning aan de Voorstraat ziet hij een surveillancewagen. Er is juist een moordslachtoffer gevonden. Althans, dat beweert de schoonmaakster die het alarmnummer belde. De Klerck betreedt het pand. Tot zijn verbijstering breekt er op dat moment een hevige brand uit. Als de brandweer de brand heeft bedwongen, kan niemand een lijk of een brandstichter vinden. Was er wel een moord, of zijn melding en brand een macabere grap? De Klerck en Klaver staan voor raadsels die lastig zijn op te lossen. Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood is het derde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche. De pers over de vorige delen in deze serie: “Meeslepend en vol spanning. Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.” – AD Rotterdams Dagblad. “De sympathieke Lucien de Klerck en jeugdige assistent Ruben Klaver zijn een waardig Rotterdams equivalent van het Amsterdamse voorbeeld. (...) Nog een paar deeltjes en de tv-serie kan niet uitblijven.” – Detective & Thrillergids 2020 “Een waardige opvolger van Baantjer (...) een aanrader.” – boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten op Radio Rijnmond (30 mei 2020) “Dieudonné is het gelukt om een bewonderenswaardige nieuwe reeks neer te zetten. Eentje waarvan we zeker gaan smullen. Een aanrader voor de Baantjer fans.” – Thrillzone **** “Dit boek is geschikt voor liefhebbers van detectiveromans, politieseries en natuurlijk Baantjer” – Biblion “Het is een luchtig geschreven verhaal, makkelijke schrijfstijl.” – Hebban.nl “Dieudonné heeft een heel sterk debuut neergezet. Rechercheur De Klerck en het doodvonnis kon me dan ook volledig bekoren. Daarom geef ik dit boek een dik verdiende 4,5 sterren! Een aanrader voor iedereen die liefhebber is van Baantjer en De Cock!” –PerfecteBuren.nl
TitelRechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood
Auteur(s)P. Dieudonné
ISBN9789492715500
Afmetingen200x131x15 mm
Aantal pagina's144
UitgeverE-Pulp Publishers
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 9.95
BindwijzePaperback
Gewicht194 gram

  Bewonderenswaardig deel in deze reeks

Geschreven op woensdag 17 februari 2021 door Silvia van Elzelingen

P. Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de boeken van Albert Cornelis Baantjer bleef hij een band met Nederland houden. Jarenlang had Paul Dieudonné in Montreal een antiquariaat tot doofheid en andere gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer. In 2019 verscheen zijn eerste boek ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’. Zijn tweede boek, ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ volgde in begin 2020. Zijn derde boek ‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ verscheen eind 2020. Inmiddels is de auteur bezig met deel vier uit deze serie.

In ’Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ staan Lucien De Klerck en Ruben Klaver voor een groot raadsel. Op een vroege mistige winterochtend is er een moord gepleegd aan de Voorstraat. Althans dat beweert de schoonmaakster die de alarmdiensten inschakelde. Wanneer De Klerck bezig is met zijn onderzoek ruikt hij ineens een sterke geur van spiritus.

Voorzichtig, zonder iets aan te raken, zette rechercheur De Klerck zijn voet op de onderste trede. Hij was halverwege de trap toen zijn neus een prikkelende geur opsnoof die hij onmiddellijk herkende. Spiritus. Hij versnelde zijn pas en stapte op de overloop. Een verstikkende rook walmde door de kieren van een deur aan de voorzijde, kroop langs de wanden omhoog en verspreidde zich in rap tempo over het plafond. De verchroomde deurkruk was al te heet om vast te pakken. Met de hand teruggetrokken in de mouw van zijn waxjas waagde hij het opnieuw. Dikke wolken giftige rook sloegen hem door de smalle opening in het gezicht. Koortsachtig zocht zijn blik het vertrek af. Nergens was een slachtoffer te bekennen.’

Wanneer de brand eenmaal geblust is is er geen spoor van het lijk te vinden. De schoonmaakster wordt nader verhoord. Spreekt ze de waarheid of is hier sprake van een macabere grap? Wat heeft Hubert-Jan van Quikelsberghe de antiekhandelaar met dit alles te maken, waarom was hij zo snel ter plaatse. Allemaal raadsels waar De Klerck zo een twee drie geen antwoord op heeft.

De schrijfstijl van P. Dieudonné is vlot, beeldend en erg aangenaam om te lezen. Door de korte hoofdstukken en het rappe tempo blijf je aan het boek gekluisterd. Het is goed te merken dat de auteur een liefhebber is van de Baantjer reeks, en dat hij ervan droomde om in zijn voetsporen te treden. Deze reeks ademt namelijk de sfeer van de Baantjer boeken uit, met het verschil dat het verhaal zich niet afspeelt in Amsterdam, maar in Rotterdam. De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver hebben een heel eigen identiteit gekregen net als de Amsterdamse De Cock. Ook in deel drie wordt de spanning weer mooi opgevoerd en is de plot goed uitgewerkt. We worden met regelmaat op het verkeerde been gezet. De groei die de hoofpersonages doormaken zet zich ook voort in dit deel. De boeken zijn zo levensecht geschreven, dat een verfilming op zijn plaats zou zijn.

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ is een bewonderingswaardig deel in deze fantastische reeks. We kijken dan ook reikhalzend uit naar deel vier.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!