Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De verdwenen menora

Jan Terlouw

prijs: € 19.95

Paperback

ISBN: 9789491567162


Over het boek

Spanning en historische feiten in een thriller van internationale allure

In de kathedraal van Den Bosch wordt een pater vermoord. Hij blijkt kort daarvoor een mysterieus document in veiligheid te hebben gebracht, dat lijkt te verwijzen naar de menora, de grote gouden zevenarmige kandelaar die in het jaar 70 na Christus door de Romeinen als oorlogsbuit uit de tempel in Jeruzalem is meegenomen. Zou de menora nog bestaan? Welke tocht door de geschiedenis heeft hij dan gemaakt? Zou het mysterieuze document aanwijzingen bevatten om het heilige voorwerp op te sporen? Fanatieke religieuze groepen gaan over lijken om het document in handen te krijgen, maar wat zijn hun motieven? Ben Lorentz en zijn geliefde raken ongewild bij de zaak betrokken. Kunnen zij hem ontrafelen?
De verdwenen menora is een literaire thriller die feiten en fictie uit heden en verleden verbindt en de lezer meevoert op een spannende zoektocht naar de gouden kandelaar die zijn onrechtmatige eigenaren ongeluk lijkt te brengen.
TitelDe verdwenen menora
Auteur(s)Jan Terlouw, Sanne Terlouw
ISBN9789491567162
Afmetingen211x135x28 mm
UitgeverUitgeverij De Kring
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Voeg een recensie toe »

   De verdwenen Menora

Geschreven op woensdag 5 juni 2013 door Dini van Heumen

Na 4 boeken van Jan en Sanne Terlouw gelezen te hebben van de Reders & Reders serie(die uit 6 bestaat),  was ik benieuwd naar deze historische thriller.

Het verhaal begint bij de moord op een priester in een kathedraal, die wat  later blijkt net daarvoor een geheim document in veiligheid heeft gebracht.

Het document blijkt te verwijzen naar de Menora, een gouden joodse kandelaar, die in het jaar 70 geroofd is uit de tempel in Jeruzalem.

Zijn zoon wil weten waarom en door wie zijn vader is vermoord  en gaat op onderzoek uit, en wordt daarbij geholpen door de dochter van zijn vaders huishoudster die ook vermoord is.

Het verhaal wat in het heden verteld wordt ,wordt na elk (kort) hoofstuk afgewisseld met het verleden met historische feiten.

Op zich leest het  boek wel makkelijk, alleen je krijgt wel een erg hoge dosis geschiedenisles voorgeschoteld, en echt erg spannend wordt het verhaal niet.

Op zich is het wel een leerzaam boek m.b.t  de rol van de katholieke kerk t.o.v. het Jodendom.

Conclusie een goed geschreven boek, alleen niet echt een spannende thriller.

Bedankt thrillerboek voor dit gewonnen boek.