Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Kwaad bloed

Tine Bergen

prijs: € 23.50

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789464341294


Over het boek

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tine Bergen (1981) is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. Haar psychologische thrillers Vissen praten niet en Zullen we het liefde noemen? werden bejubeld en genomineerd voor thrillerprijzen.
TitelKwaad bloed
Auteur(s)Tine Bergen
ISBN9789464341294
Afmetingen210x140x26 mm
Aantal pagina's288
UitgeverUitgeverij Vrijdag
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 23.50
BindwijzePaperback
Gewicht420 gram

  Kwaad bloed

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Tine Bergen is een liefhebster van verhalen. Als freelancejournalist vertelt ze de verhalen van anderen, als auteur vertelt ze haar eigen verhalen. Psychologie en spanning zijn twee ingrediënten waar ze graag mee aan de slag gaat. Dat zorgt voor straffe personages en onverwachte plotwendingen. Bovendien vindt ze het heel belangrijk dat een verhaal vlot leest. Tine Bergen schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Kwaad bloed is haar nieuwste psychologische thriller die eind januari is verschenen bij Uitgeverij Vrijdag.
 

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de keuken van hun studentenhuis. Zes studenten leven. De zevende student, Vinz, is dood. Serge, de beste vriend van Vinz, heeft gezworen dat de studenten pas naar buiten mogen als de moordenaar zich bekend maakt. Naarmate de nacht vordert wordt de sfeer grimmiger. Roddels, beschuldigingen en geheimen komen op tafel. Wie heeft het beste motief om Vinz te vermoorden? Vinz was een ster in het zetten van kwaad bloed, en kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Kwaad bloed is een psychologische thriller die vlot leest en tot het eind toe spannend blijft. Het verhaal begint met een spannende proloog. Vervolgens komen elk van de zeven studenten om de beurt aan het woord. Door de dikgedrukte namen wordt er goed weergegeven vanuit welke student gesproken wordt. Langzamerhand wordt duidelijk dat elke student een hele goede reden heeft om Vinz te vermoorden. Tine Bergen weet met haar fijne schrijfstijl de lezer het boek in te zuigen en zorgt voor een rollercoaster vol emoties. De spanningsopbouw is goed en het verhaal zakt nergens in. De verschillende personages worden goed uitgediept, hierdoor worden ze stuk voor stuk steeds meer verdacht van de gruwelijke moord. De lezer wordt door deze verschillende bekentenissen steeds op het verkeerde been gezet. Wat is waar en wat niet? Wat is er vooraf gegaan aan de moord? De plot is goed uitgewerkt en eindigt met een onverwacht slot. Een einde dat zeker niet te voorspellen is.

De constante spanningsboog en de vele onverwachte plotwendingen maken Kwaad bloed tot een lust om te lezen. Zeker een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!