Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Gebroken stemmen

Lotte Leenaerts

prijs: € 22.00

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789464019551


Over het boek

Wanneer een jonge vrouw brutaal vermoord wordt teruggevonden, raakt voormalig gerechtspsychologe Jade Van Hoof tegen haar wil betrokken bij het onderzoek. Ondanks haar woelige verleden met commissaris David Speltinckx kan ze niet anders dan de speurders bijstaan, zeker wanneer een tweede lichaam opduikt. Opnieuw van een roodharige vrouw met krullen, die op dezelfde manier om het leven werd gebracht als het eerste slachtoffer.

Terwijl de media op de zaak springen, werken Jade en David tegen de klok om een einde te maken aan deze gruwelijke moorden. Kunnen ze de seriemoordenaar stoppen voor hij een nieuw slachtoffer maakt? En brengt deze zaak hen weer dichter bij elkaar?

TitelGebroken stemmen
Auteur(s)Lotte Leenaerts
ISBN9789464019551
Afmetingen218x144x33 mm
Aantal pagina's352
UitgeverPelckmans
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.00
BindwijzePaperback
Gewicht449 gram

  Gebroken Stemmen

Geschreven op donderdag 20 april 2023 door Silvia van Elzelingen

Lotte Leenaerts (29) schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Hoewel ze eigenlijk psychologie wilde studeren, besefte ze dat een job waarin ze vooral zou moeten luisteren niks voor haar zou zijn. Ze koos daarom voor taal- en letterkunde. In mei vorig jaar brak ze door met haar debuut ‘Trouw’ een chicklit feelgoodroman. Met haar tweede boek ‘Gebroken stemmen’ duikt de Rijkevorselse schrijfster een heel ander genre in. Deze razend spannende Kempense thriller vertelt het verhaal van voormalig gerechtspsychologe Jade van Hoof en commissaris David Speltinckx die jagen op een seriemoordenaar in de Kempen. Lotte Leenaerts werkt in de bibliotheek van Malle en woont in Rijkevorsel.
 

‘Gebroken stemmen’ is een thriller waarin gruwelijke moorden plaatsvinden. De dader heeft het voorzien op roodharige vrouwen met krullen. Aan voormalig gerechtspsychologe Jade van Hoof en commissaris David Speltinckx de taak om een einde te maken aan de praktijken van deze seriemoordenaar. Zal het hun lukken hem te stoppen voor er nog meer slachtoffers vallen?

‘Gebroken stemmen’ is het vlot geschreven en boeiende thrillerdebuut van Lotte Leenaerts. Ze neemt de lezer mee in een spannende klopjacht op een seriemoordenaar. We volgen niet alleen de politie in zijn zoektocht, maar ook de dader, van wie de identiteit meteen bekend wordt gemaakt. Misschien niet voor iedereen leuk om te weten, maar wel interessant om het verhaal van twee kanten belicht te zien. Langzamerhand wordt duidelijk wat de beweegredenen zijn om juist roodharige vrouwen te ontvoeren en vermoorden. Tegen haar wil belandt Jade in het moordonderzoek, maar ze kan niet anders dan David en zijn team bij te staan. Jade en David hebben in het verleden een relatie gehad die destijds plotseling is beëindigd. We voelen duidelijk de spanning die tussen hen hangt. Leenaerts heeft ervoor gekozen om veel Vlaamse woorden en zinnen te gebruiken. Voor ons Nederlanders een mooie taal, maar af en toe is het ook wel even achter onze oren krabben wat er bedoeld wordt, omdat we niet alle woorden en uitdrukkingen kennen. Ondanks dat het einde een beetje in een stroomversnelling terechtkomt en wat beter uitgewerkt had kunnen worden, heb ik toch volop genoten.
 

‘Gebroken stemmen’ is een thriller die van het begin tot het eind boeit. Zeker een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!