Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Offer

Toni Coppers

prijs: € 22.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789463938396


Over het boek

VIER MEISJES VERDWIJNEN IN HET WOUD. HET DORP ZWIJGT. DAN WORDEN ZE GEVONDEN... Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt, op zoek naar zichzelf en – om de lokale natuurvereniging blij te maken – ook op zoek naar een wolf. In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, zo goed als zonder internet en telefoon, afgesloten van de wereld. Het is een dorp van oudjes, maar ook van zonderlingen en mensen die je ’s nachts liever niet tegen het lijf loopt. Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de bossen rond Suxy. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen… Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi.
TitelOffer
Auteur(s)Toni Coppers
OndertitelVier meisjes verdwijnen in het woud. Het dorp zwijgt... tot ze gevonden worden
ISBN9789463938396
Afmetingen215x141x33 mm
Aantal pagina's336
UitgeverBorgerhoff & Lamberigts
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht527 gram

  Offer

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Toni Coppers (1961) is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn thrillers werden bekroond met de Hercule Poirot juryprijs en vele publieksprijzen waaronder de VRT LangZullenWeLezen-trofee en de Hebban Thrillerprijs 2021. Coppers werkte bijna 26 jaar voor de VRT als radioproducer en presentator. Hij schreef zijn eerste brievenroman in 1995. Daarna schreef hij tien jaar lang geen boeken. Als reisjournalist maakte hij reportages en documentaires over de hele wereld tot hij in 2005 de microbe niet meer kon onderdrukken en met Dixit zijn eerste, weliswaar komische thriller, afleverde. Sindsdien is hij niet meer gestopt met schrijven. Met de thriller Niets is Ooit gaf hij het startschot voor de succesreeks rond commissaris Liese Meerhout waarvan al bijna 20 boeken zijn verschenen. De thrillers met commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol werden verfilmd in de televisiereeks Coppers voor VTM. In 2020 schreef Toni Val. Daarmee werd een tweede thrillerreeks rond de eigenaardige privédetective Alex Berger boven de doopvont gehouden. Offer is het derde deel uit deze reeks.

In Offer verdwijnen er vier meisjes in het woud. Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen op zoek naar zichzelf en een wolf. Wanneer er in de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, een jonge vrouw naakt, liggend op een boomstronk, misbruikt en gewurgd wordt gevonden roept Sara Cavani de hulp in van haar goede vriend Alex Berger. De plaats delict wordt meteen aan een eerdere cold case gelinkt door lugubere herinneringen. Het onderzoek concentreert zich voornamelijk rond het dorpje Suxy, zo goed als afgesloten van de wereld, vrijwel zonder telefoon of internet met zijn zonderlinge bewoners. Alex duikt samen met Sara en de plaatselijke politie van Neufchateau in het onderzoek op zoek naar de moordenaar. Maar ondertussen zit de moordenaar ook niet stil.

Toni Coppers heeft met Offer een buitengewoon goede thriller geschreven met een sterk plot. Het verhaal is spannend en de schrijfstijl filmisch. Als lezer voel je de lugubere, mysterieuze sfeer die van het donkere woud uitgaat en het onberekenbare van de dorpsbewoners die allemaal verdacht lijken te zijn. Offer is goed als stand-alone te lezen, want ook in dit derde deel van de serie worden de personages uitvoerig beschreven. Alex Berger, voormalig commissaris bij de moordbrigade in Brussel besliste op zijn vijfenveertigste zijn verleden overboord te gooien, sindsdien leeft hij teruggetrokken, als privédetective, in Oostende. Sara Cavani is hoofdinspecteur van de Belgische Brusselse recherche en een zeer goede vriendin van Alex. Samen hebben ze al meerdere onderzoeken tot een goed einde gebracht. Beide hoofdkarakters worden geloofwaardig en menselijk neergezet. Offer is een thriller met verschillende plotwendingen die de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt en niet meer loslaat.

Offer is een spannende thriller met een fijne schrijfstijl en interessante personages.

Kom maar op met het vierde deel.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!