Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Uit de duisternis

J. Sharpe

prijs: € 24.95

Hardback

ISBN: 9789463083782


Over het boek

‘Dit is het verhaal waarop de bioscoopfilms, documentaires, tientallen boeken en honderden YouTube-filmpjes zijn gebaseerd. Er zijn nog steeds mensen die denken dat het allemaal een grap is. Hoor het verhaal van de overlevenden aan en oordeel zelf.’ – Marnix Kleine, presentator van de Late Avond Show. In de bossen van Geulhem staat opeens een waterput. Iedereen die erin kijkt ziet water. Behalve Fleur. Zij ziet daarbeneden iets bewegen, hóórt daar iets. Een stem. Hij smeekt haar en kent haar naam. En ondanks dat diegene dood is, laat hij haar niet met rust. Hij teistert haar en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij naar hem luistert. Niemand gelooft haar. Om haar gelijk te halen, maakt Fleur een filmpje op haar mobiel. Als die vervolgens op een blog wordt geplaatst en viral gaat, wordt Geulhem bestormd met sensatiezoekers. En dan zijn de gevolgen niet te overzien…
TitelUit de duisternis
Auteur(s)J. Sharpe
ISBN9789463083782
Afmetingen218x142x37 mm
UitgeverZilverspoor
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.95
BindwijzeHardback
Gewicht599 gram

  Origineel, vol spanning en met een sterk plot

Geschreven op woensdag 17 februari 2021 door Silvia van Elzelingen

J. Sharpe is het pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986). Hij schreef verschillende mysterieuze thrillers, fantasy boeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch-realistische) verhalen. Zijn werk wordt met regelmaat vergeleken met de werken van andere auteurs waaronder Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub. Zijn laatste werk ‘Uit de duisternis’ verscheen in december 2020.

Voor Vrouwenthrillers mocht ik meedoen aan de blogtour van ‘Uit de duisternis’ van J. Sharpe.
‘Uit de duisternis’ is wederom een verhaal waarin de auteur zich weer in de sfeer van het bovennatuurlijke begeeft. ‘Wat als de dood niet het einde is…?’

2017 – In de bossen van Geulhem staat opeens vanuit het niets een waterput. Wanneer Fleur en haar vriendin hem vinden doen ze een vreemde ontdekking. Fleur hoort een stem uit de put en ziet niets anders dan een diep donker gat. Britt daarentegen ziet alleen maar water en hoort helemaal geen stem, ze denkt dat haar vriendin gek is geworden. De stem smeekt Fleur en kent haar naam. Hij laat haar niet meer met rust wat ze ook doet. Niemand gelooft Fleur en denkt dat ze een spelletje speelt. Om haar gelijk te bewijzen maakt ze een filmpje met haar mobiel van de put en toont dit aan Britt. Ook Britt maakt een filmpje. Er is duidelijk een verschil. Britt plaatst de filmpjes op haar blog en wanneer de filmpjes viraal gaan wordt Geulhem overspoeld met op sensatiebeluste mensen.

De proloog is spannend en trekt je meteen het verhaal in. Je aandacht is vanaf dat moment gevangen. Twee verhalen wisselen elkaar steeds af namelijk het nu waarin Fleur en Sandra, een verslaggeefster, hun verhaal doen in een televisieshow, en het verhaal dat zich eerder afspeelt in Geulhem. In een klap staat Geulhem op de kaart wanneer er vreemde horror-achtige gebeurtenissen plaatsvinden. Sharpe heeft een vlotte pen en weet de omgeving goed neer te zetten. Je krijgt het gevoel alsof je zelf in het dorpje staat en de avonturen van Fleur, Britt en Sandra meebeleeft. Af en toe lopen de rillingen je gewoon over je lijf.

‘Kom op, sta op. Maak dat je hier wegkomt. Waar wacht je nog op? Maar ze kan zich helemaal niet bewegen. De deur slaat verder open. Er verschijnt een gestalte. Het licht van Fleurs mobiel schijnt niet ver genoeg om hem duidelijk in beeld te krijgen. Het is niets meer dan een dreigende schaduw. Het licht van haar mobiel begint te flikkeren en valt uit. Fleur verstijft. Gehijg. De gestalte staat nu schuin achter haar. Nee, dat is onmogelijk! Een diepe ademhaling. Iets blaast tegen haar rechteroor, streelt haar arm. ‘Hallo Fleur.’

Het hoofdpersonage Fleur is duidelijk neergezet. Dit wat teruggetrokken onzeker meisje dat door leeftijdsgenoten gepest wordt sluit je meteen in je hart. Britt is de tegenpool van Fleur, zelfverzekerd en geliefd bij de volgers van haar blog. De andere personages zijn wat vlakker maar vervullen een mooie rol in het geheel. De plot is sterk, een bizar gruwelijk verhaal met angstaanjagende horrorelementen.

In het nawoord staat beschreven dat de plekken in dit boek werkelijk zijn te bezoeken. Ook het blog van Superwijf bestaat echt. Je kunt deze blog bezoeken door naar www.superwijf1.com te gaan. Tevens kun je een van de computerspellen spelen die kort genoemd worden in het begin van het boek door middel van een QR-code.
Sharpe heeft met ‘Uit de duisternis’ weer een heel eigen origineel verhaal geschreven. Ben je een liefhebber van bovennatuurlijke verhalen met een horrorachtig tintje dan is dit boek zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar J. Sharpe en Uitgeverij Zilverspoor voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!