Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Weerloos

Joop van Riessen

prijs: € 19.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789462972377


Over het boek

Een stalker, een arts en een ex in een mysterieuze ontvoeringszaak ***** Verpleegkundige Evie verdwijnt na afloop van haar dienst van de aardbodem. Als ze na een week weer opduikt, heeft ze geen herinneringen aan de dagen ervoor. Chef recherche Anne Kramer en haar team vermoeden een ontvoering, maar is het dat wel? Of gaat het om liefde? Wraak? Lust? Wie speelt hier welk spel? In een verhitte jacht op de dader wordt stukje bij beetje het raadsel ontrafeld. WEERLOOS is het spannende veertiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.
TitelWeerloos
Auteur(s)Joop van Riessen
OndertitelEen Anne Kramer-thriller
ISBN9789462972377
Afmetingen211x135x23 mm
Aantal pagina's288
UitgeverUitgeverij De Kring
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht353 gram

  Compliment

Geschreven op zondag 19 juni 2022 door Jos van Cann

“In een oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer”. Verpleegkundige Evie wordt gekidnapt door iemand die het slachtoffer dreigt te worden van deze oorlogswet. Uiteraard duurt het even voordat zij daar achter komt, net als chef recherche Anne Faber die zich haar lot inmiddels heeft aangetrokken. Lastig is dat Evie last heeft van een mannelijke collega die het op haar heeft voorzien en haar afwijzing weigert te accepteren en haar in alles dwarszit. Dat ze het daarbij voor haar ontvoerder opneemt maakt haar dubbel kwetsbaar.

Thema's
Van Riessen neemt nogal wat thema’s bij de horens in deze veertiende ‘Anne Faber’: stalking, ontvoering, (geloofwaardigheid en opvang van) asielzoekers, de oorlogen in het Midden-Oosten, mensenhandel en niet in de laatste plaats de tricky relatie die Faber onderhoudt met een (voormalig) drugshandelaar en crimineel. Enfin, dit alles vraagt om een afgewogen verhaal, maar Van Riessen slaagt daar deze keer niet helemaal in. De onderwerpen zijn eigenlijk te groot om uitgediept in één verhaal geperst te krijgen.

Compliment
Dat is jammer, want de poging om het voor elkaar te krijgen alleen al is een compliment waard. Het maakt dat het verhaal wel genoeg aanleiding biedt erover na te denken en wellicht voor de hand liggende oordelen – ook in de werkelijkheid – niet zo snel te vellen.
Overigens zou het verhaal ook geholpen zijn de namenlijst vóór in het boek op te nemen in plaats van achterin.
Klik op het boek voor een fragment.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.