Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Radeloos

Joop van Riessen

prijs: € 18.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789462971714


Over het boek

In 2015 verdween de 21-jarige geneeskundestudente Sophia Koetsier in een wildpark in Oeganda. Er is nooit opgehelderd wat er met haar is gebeurd. Haar wanhopige ouders vroegen Joop van Riessen om raad. Hij kon niets anders dan een luisterend oor bieden, maar zijn fantasie ging met de zaak op de loop. Het resultaat daarvan is te lezen in RADELOOS. In deze spannende thriller verdwijnt studente Julia spoorloos tijdens haar stage in Zuid-Afrika. Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, is er net op bezoek bij een oude bekende. Samen gaan ze op onderzoek uit en belanden in een groot avontuur. Met dramatische afloop. JOOP VAN RIESSEN is oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie en thrillerschrijver. Met zijn verteltalent en expertise van het politievak staat hij op eenzame hoogte. RADELOOS is de twaalfde in de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.
TitelRadeloos
Auteur(s)Joop van Riessen, Joop van Riessen
OndertitelEen Anne Kramer-thriller
ISBN9789462971714
Afmetingen210x135x25 mm
Aantal pagina's288
UitgeverUitgeverij De Kring
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzePaperback
Gewicht374 gram

  Prima policier

Geschreven op vrijdag 8 mei 2020 door Jos van Cann

Radeloos is het twaalfde deel in de reeks over Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, van Joop van Riessen, zelf voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door de waargebeurde verdwijning van de 21-jarige geneeskundestudent Sophia Koetsier in Oeganda en die tot op heden niet is opgehelderd. In Radeloos loopt medisch studente Julia stage in Zuid-Afrika, maar net voor haar terugkeer naar Nederland verdwijnt ze spoorloos. Voor haar wanhopige ouders begint hier een nachtmerrie. Anne Kramer heeft last van burn-out verschijnselen en gaat op sabatical in Zuid-Afrika bij een oude bekende. Uit Amsterdam komt het verzoek om te achterhalen wat er precies met Julia is gebeurd. Samen met haar kennis gaat ze op avontuur.

Wurggreep
Van Riessen is bezig aan een mooie reeks misdaadromans – denk bijvoorbeeld aan Baby vermist 2018) en Staatsgeheim (2017). Hij weet natuurlijk van de hoed / pet en de rand voor wat betreft het politiewerk, maar laat dat in zijn fictie niet overheersen. Ook niet in Radeloos, daarin is ruim aandacht voor de gezondheidszorgproblemen in Zuid-Afrika en voor de raciale verhoudingen die het land, ondanks Mandela’s goede bedoelingen, nog altijd in een ogenschijnlijk onoplosbare wurggreep houden. Bovendien is Anne Kramer een politievrouw met pit en karakter die niet wereldvreemd is. De plot van is deze keer zeer fraai opgebouwd en komt goed uit de verf door de gestage opbouw en de invalshoeken vanuit de verschillende personages. Maar de kracht van zijn boeken is ook dat Van Riessen er in slaagt het proces-verbaal-proza achter zich te laten. Kortom: prima policier van eigen bodem.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.