Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De nieuwkomer

Martine Kamphuis

prijs: € 21.99

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789461098160


Over het boek

Sannes leven is in gevaar als een tbs’er te veel vrijheid krijgt.Alles staat op zijn kop in de tbs-kliniek waar Sanne werkt. Annabella, de nieuwe leidinggevende, houdt er andere ideeën op na dan haar voorganger Karel. Ze geeft een nieuwe patiënt die niet met Sanne wil praten zijn zin. Ook als een wraaklustige serieverkrachter haar treitert, krijgt Sanne geen steun.

Wanneer Sanne ontdekt dat Karel dood is en dat het een ongeluk genoemd wordt, is de maat vol. Ze gaat op onderzoek uit en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar…Wat zeggen lezers? ‘Een kijkje achter de schermen in een tbs-kliniek. Intrigerend!’ Karin Bisschops, Vrouwenthrillers

'Een spannende thriller, die je tot het einde in zijn greep houdt.' Kim Coenen, HappyKim
TitelDe nieuwkomer
Auteur(s)Martine Kamphuis
ISBN9789461098160
Afmetingen215x136x25 mm
Aantal pagina's300
UitgeverDe Crime Compagnie
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht346 gram
Voeg een recensie toe »

   Veel onderhuidse spanning

Geschreven op woensdag 7 februari 2024 door Wemmie Wolf
De nieuwkomer van Martine Kamphuis Altijd al eens een kijkje willen nemen in een tbs kliniek? In de nieuwste thriller van Martine Kamphuis krijg je een beeld van het reilen en zeilen in een tbs kliniek. Het is een vervolg op De Kliniek, maar geen probleem om dit boek als stand alone te lezen. Wederom draait het om Sanne Molenaar die als arts werkzaam is in de tbs-kliniek. De proloog kruipt gelijk al onder je huid. Een serieverkrachter is erg goed in het treiteren van Sanne en geniet een bepaalde status in de kliniek. In de kliniek komt een nieuwe leidinggevende, Annabella, en Sanne moet enorm aan haar wennen omdat ze heel andere ideeën heeft dan haar voorganger Karel. Als Karel ook nog eens onder verdachte omstandigheden overlijdt gaat Sanne op eigen houtje op onderzoek uit. Sanne haar vriend David heeft zijn eigen issues en kan moeilijk omgaan met de uitdagingen die Sanne tegenkomt op haar werk. En er gebeurt nogal wat op de werkvloer. Het is geen typische whodunit thriller maar eerder een psychologisch kat- en muisspelletje. Martine Kamphuis, zelf werkzaam als psychiater en psychotherapeut, weet haar professionele inzichten waarheidsgetrouw te beschrijven. Het boek leest vlot omdat de hoofdstukken kort zijn en er veel gebeurt. Op het eind vindt er nog een plotwending plaats, door het gehele boek zijn er diverse personages die verdacht lijken. Een fijn boek waarin we veel meemaken via het denken en doen van Sanne. Dit boek mocht ik lezen voor Crime Compagnie in ruil voor mijn eerlijke mening.