Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Hej Denemarken

Svea Ersson

prijs: € 6.99

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789461094735


Over het boek

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…
TitelHej Denemarken
Auteur(s)Svea Ersson
ISBN9789461094735
Afmetingen213x136x20 mm
Aantal pagina's300
UitgeverDe Crime Compagnie
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 6.99
BindwijzePaperback
Gewicht374 gram

  Verrassend mooi

Geschreven op donderdag 31 december 2020 door Silvia van Elzelingen

Hoewel haar naam anders doet vermoeden is Svea Ersson (1965) een Nederlandse auteur. Als kind las ze heel veel, later kwam daar het schrijven van verhalen bij. Ersson debuteerde in 2009 bij De Crime Compagnie met ‘Alleen Eva’. Daarna volgden nog een aantal thrillers en korte verhalen. In 2019 ging Svea Ersson een samenwerking aan met collega-auteur Marelle Boersma en schreef ze de korte thriller ‘Vlucht naar Kos’ in de serie Vertrekthrillers. In oktober 2020 volgde een nieuw boek: ‘Hej Denemarken’. Ook deze thriller maakt deel uit van de succesvolle Vertrekthrillerreeks van Marelle Boersma.

In ‘Hej Denemarken’ vertrekt Merel samen met haar vriend Robin naar Denemarken. Robin is gevraagd door zijn baas om daar een nieuwe vestiging op te zetten voor Spa4U, het bedrijf waarbij hij werkt. Het is even schrikken voor Merel, want ook zij had net promotie gekregen in de speelgoedwinkel waar zij werkt. Nadat ze over de schrik heen is besluit Merel met Robin mee te gaan. Er vormt zich al een plan in haar hoofd om in Denemarken zelf een speelgoedwinkeltje op te zetten. Helaas verloopt de start wat moeilijker dan gedacht en begint Robin zich steeds vreemder te gedragen. Wanneer hij wordt opgepakt op verdenking van moord gaat Merel op onderzoek uit. Wat is er aan de hand, wie zorgt ervoor dat ze zich in Denemarken niet welkom voelen en wie schuift Robin een moord in de schoenen? En wat voor rol spelen de buren in het geheel?

‘Hej Denemarken’ is een vlot geschreven thriller in de sfeer van de Vertrekthrillers van Marelle Boersma. Het verhaal gaat over het leven van een jong stel dat in Denemarken een nieuw leven wil gaan opbouwen. Voor velen een droom om opnieuw te beginnen, maar Merel heeft aanvankelijk haar twijfels. Verschillende moeilijkheden en vreemde gebeurtenissen komen op hun pad, maar het tweetal laat zich niet uit het veld slaan.

‘Nog steeds gewapend met de krik lopen we naar het zwembadgebouw. ‘Shit!’ Robin staat abrupt stil. ‘Wat?!’ ‘Het glas is ingeslagen.’ Hij wijst op de ruit naast de deur. Als ik naast hem ga staan, zie ik het ook. Robin verstevigt zijn greep op het ijzer als ik de sleutel in het slot steek en hem omdraai. Hij stapt over de drempel, loopt door naar het zwembad en blijft daar opnieuw staan. ‘Nee!’ Hij schreeuwt het uit. Ik wurm me langs hem heen en staar ontzet naar het water. De gil die ik wil slaken, blijft steken in mijn keel.’

Svea Ersson heeft een vlotte pen en schrijft in betrekkelijk korte hoofdstukken, zonder al te moeilijke tekst, dit verhaal. Ze weet de sfeer en omgeving van Denemarken heel goed neer te zetten. De personages zijn levensecht neergezet, je zou ze zomaar in het echt tegen kunnen komen. De auteur heeft ervoor gekozen om een dreigende ondertoon in het verhaal aan te brengen. Merel is constant op haar hoede door de vreemde gebeurtenissen en weet niet wie ze wel of niet vertrouwen kan. Het merendeel van deze thriller wordt vanuit Merel geschreven, Robin heeft een wat kleinere rol gekregen. In eerste instantie leest deze thriller als een roman, maar gaandeweg komt de dreiging en spanning om de hoek kijken, zeker wanneer Robin ineens gearresteerd wordt. De plot heeft verschillende wendingen en is goed uitgewerkt. Een verrassend slot maakt deze thriller compleet.

‘Hej Denemarken’ is een verrassend mooie aanvulling aan de Vertrekthrillers. Alhoewel de spanning niet om te snijden is, blijf je als lezer wel geboeid. Svea Ersson weet je aandacht wederom gevangen te houden.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.