Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Tweestrijd

Linda Jansma

prijs: € 14.95

316 pagina's, Paperback

ISBN: 9789461090171


Over het boek

Hanna's wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Als Sonja, rechercheur bij de Utrechtse politie, tegenover haar komt wonen, raken hun levens ongewild met elkaarverstrengeld. Dit zet een kettingreactie in werking, die niet meer te stoppen is en ongekende gevolgen heeft.....
TitelTweestrijd
Auteur(s)Linda Jansma
ISBN9789461090171
Afmetingen213x136x26 mm
Aantal pagina's316
UitgeverDe Crime Compagnie
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 14.95
BindwijzePaperback
Gewicht405 gram

  Nagelbijtend spannend

Geschreven op maandag 12 maart 2012 door Astrid van der Helm

Na haar debuut Caleidoscoop is Tweestrijd het tweede boek uit de pen van Jansma. De tweede thriller om precies te zijn. 

Het boek begint met een proloog. Een gruwelijke proloog. Een vrouw wordt zwaar mishandeld en neergestoken, en zij en haar baby overleven het niet. Een heftige manier om een boek te beginnen, dat gelijk de toon voor het verhaal zet.

In Tweestrijd maken we kennis met Hanna. Een jonge vrouw onder de plak bij haar man Alex. Niet zomaar onder de plak, maar onder bedreiging. Vanaf de eerste pagina straalt het verhaal een broeierige sfeer uit, en je voelt direct dat Alex geen lieverdje is, en dan ben je nog maar op pagina drie!

Alex kan niets doen zonder de controle van Alex te moeten ondergaan. Van elke uitgave moet er een bonnetje zijn. Ze heeft alles, woont in een mooi huis, Alex heeft een goede baan als gynaecoloog in een ziekenhuis. Ze wonen in een dure wijk, en Hanna moet voldoen aan de hoge eisen die Alex stelt.  Hanna heeft geen vriendinnen en is de hele dag alleen thuis. Als er een dingetje verkeerd ligt dan heeft Alex een reden om Hanna zwaar te mishandelen.

Dan komt Sonja in de wijk wonen, tegenover het huis van Alex en Hanna. Sonja zit bij de politie, en het valt haar gelijk op wat voor blauwe plekken Hanna vertoont. Echter blijft Hanna zeggen dat er niets aan de hand is. Maar Sonja laat zich niet afwimpelen.

Vanaf dat moment wordt het boek nog spannender. Het verhaal grijpt je bij de strot, je wilt verder lezen. De karakters zijn uitstekend neergezet, en komen in je gedachte helemaal tot leven. De spanning wordt nagelbijtend goed opgebouwd. Bladzijde voor bladzijde wordt het duidelijk wat Hanna beweegt. Langzaam wordt ook duidelijk wat de proloog met het verhaal te maken heeft, en dat zorgt voor een nog gruwelijkere ontknoping.

Hanna en Sonja vertellen hun verhalen afzonderlijk, en daardoor krijgt het verhaal een nog diepere lading.

Tweestrijd is een geweldig boek, dat je op een regenachtige avond in een adem uitleest!

  Na Caleidoscoop een goed tweede boek

Geschreven op maandag 30 januari 2012 door Lillian Horward

Tweestrijd is een goed opgebouwde thriller waarbij je als lezer twee persepectieven krijgt te zien. Hanna, een vrouw die getrouwd is met Axel en zielsveel van haar houdt maar ook zijn handen niet kan thuis houden. Hij wil dat alles superschoon is en alles recht ligt. Zij wordt mishandeld maar kan er ook niet van loskomen. Zij heeft een traumatisch verleden waar Axel haar mee geholpen heeft om dit te verwerken en haar dank is (te) groot.  De tweede persoon die haar verhaal vertelt is Sonja. De nieuwe overbuurvrouw die bij de recherche werkt in Utrecht. Een heel andere vrouw, vrijgevochten en geeft wel tegendruk.

Sonja begint wel te vermoeden dat er 20 jaar geleden iets is gebeurd wat dramtisch is geweest in het leven van Axel maar komt er niet goed achter wat dit is geweest. Zij wordt steeds onzekerder en wil hem ook verlaten maar durft het toch niet. Sonja wil haar wel helpen maar dat gaat ook moeizaam. De zaak van 20 jaar geleden wordt weer opgerakeld en dan vallen alle zekerheden weg.

Tweestrijd is goed opgebouwd en de wisselingen van Hanna en Sonja zitten goed in elkaa. je wordt het verhaal ingezogen en ik wilde niet meer stoppen. De ontknoping is erg groots ( misschien wel iets te groot) maar het einde van het boek is subliem. Een waardige opvolger van Caleidoscoop waarmee ze de Schaduwprijs in 201 won.

Voeg een recensie toe »

   Tweestrijd

Geschreven op vrijdag 18 mei 2012 door arda van daelen

Een echte aanrader die moet je gelezen hebben

een  4 sterren boek

   Tweestrijd

Geschreven op woensdag 16 mei 2012 door Onbekend

 

Een boek dat nog sterker is dan Caleidoscoop. Linda jansma bewijst hiermee dat ze een blijver is en bij de top hoort. Het is een beklemmend boek, in die zin, dat Linda Jansma, de sfeer goed weet te tekenen. Het thema is mishandeling in de huiselijke sfeer. Het is een boek die zeer goed leesbaar is, prima leesstijl, een boek die je uit wilt lezen. De ontknoping die volgt is verrassend en goed van opbouw. De verhaallijn vermoedt goed researchwerk voor het thema van het boek. Aanrader.