Beoordeling:  
Levertijd: Direct (on-line)

Winterland E-Boek

Kim Faber

prijs: € 3.99

410 pagina's, ePUB 3 met digitaal watermerk

ISBN: 9789402759433


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

'Deze loeispannende thriller is de misdaadroman van het jaar.' - ???? NRC Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt. Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi’s, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen… 'Winterland' is een briljante, indringende en goed geschreven thriller over het kwaad, eenzaamheid en machteloosheid in de hedendaagse maatschappij, en bovendien ontzettend spannend. 'Deens duo levert topthriller af' ????? De Telegraaf 'Het mooiste aan Winterland zijn de geloofwaardige karakters. Zoals het hoort bij Scandinavische thriller overheerst de melancholie en stille wanhoop. Maar Faber en Pedersen hebben die wel met een ragfijne pen en gevoel voor maat vastgelegd. Topvermaak.' - ???? NRC
TitelWinterland
Auteur(s)Kim Faber, Kim Faber, Janni Pedersen, Janni Pedersen
Vertaler(s)Corry van Bree, Corry van Bree
ISBN9789402759433
Aantal pagina's410
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 3.99
BindwijzeePUB 3 met digitaal watermerk

  Weer een prachtig debuut uit Scandinavië

Geschreven op dinsdag 17 maart 2020 door Wemmie Wolf
Kim Faber is architect en journalist voor een Deense krant en Janni Pedersen is presentatrice en misdaadjournaliste. Genoeg in huis voor dit duo om een schitterend, spannend debuut te schrijven. De proloog is rauw en prikkelend. Als dit de opmaat is dan kunnen we wat verwachten! Signe Kristiansen wordt geconfronteerd met een bomaanslag in het centrum van Kopenhagen en te midden van de chaos moet zij de daders zien te pakken. Normaal gesproken zou ze een zaak aanpakken met haar partner in crime Martin Juncker. Echter Juncker is onvrijwillig in een saai dorpje gestationeerd, hij heeft een scheve schaats gereden. Samen met Kristoffer Kirchs en Nabiha Khalid bemant hij deze politiepost. Een post waar tot nu toe niet veel gebeurt, hoogstens wat onrust bij het plaatselijke asielzoekerscentrum. Zijn politiehart gaat sneller kloppen van de omvangrijke aanslag in Kopenhagen, hij mist de samenwerking met Signe. Totdat het rustige dorpje opgeschrikt wordt door twee brute moorden en brandstichting in het plaatselijke asielzoekerscentrum. Er lijkt een link te bestaan tussen deze zaken en de bomaanslag. Juncker voegt zich bij het onderzoeksteam. Het schrijversduo heeft kennis van zaken en hun achtergrond als journalist zal zeker een rol spelen. Het is een verhaal dat staat. Actuele, realistische zaken zoals rechts-extremisme, discriminatie en Isis, die in een plot verwerkt worden die lekker fijn wegleest. We worden per dag op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen die rondom de Kerstdagen spelen. Het perspectief wisselt voortdurend waardoor de spanning zich opbouwt. Tijdens de jacht op de terroristen woedt er ook een hevige sneeuwstorm. Dit bemoeilijkt de zoektocht. De hoofdpersonen hebben het een en ander mee te torsen in hun rugzak. Signe worstelt met demonen uit haar leven en kan en wil hier nog niet over praten met haar man en collega?s. Juncker draagt de zorg over zijn vader die dementie heeft. Dit wordt liefdevol en realistisch beschreven. Kristoffer en Nabiha zijn personages die voldoende kunnen evolueren, ook zij hebben zo hun issues. De auteurs kunnen zeker verder met deze mensen. Gezien het verrassende einde denk ik dat we meer gaan horen van dit duo, voor mijn gevoel zijn er nog wat open eindjes. En dat mag van mij want ik kijk uit naar maar!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!