Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Nooit meer thuis

Inge Spaan

prijs: € 21.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402712124


Over het boek

Spannende psychologische thriller voor de lezers van Marion Pauw, Marieke Damen en Angelique Haak.

Als haar man zegt dat hij van haar wil scheiden, moet Meriam al haar moed verzamelen om het slechte nieuws aan hun kinderen te vertellen. Hoewel haar leven in duigen valt, probeert ze zich zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwacht een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen.

Maar ook Nicoline heeft veel aan haar hoofd. Om onduidelijke redenen lijkt haar dochter steeds ongelukkiger. Als Nicoline erachter komt dat haar kind gepest wordt, besluit ze actie te ondernemen, maar ze wordt van alle kanten tegengewerkt. Zowel het leven van Meriam als dat van Nicoline komt op zijn kop te staan als een van de meisjes verdwijnt. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, een zoektocht die hun levens compleet zal veranderen. Want een moeder doet toch alles voor haar kind?

Nooit meer thuis is écht een pageturner. Omdat ik precies wilde weten wat er is gebeurd, kon ik het gewoon niet wegleggen. De personages zijn zo herkenbaar dat je bijna gaat denken dat dit iedereen kan overkomen.’ Amber Martensen, boekhandel Thomas in Bergen

‘Een indringend verhaal over moederliefde, waarbij je je steeds afvraagt: wat zou ik doen?’ Marelle Boersma, auteur van de thrillers van De engel van Sevilla en Het Moezelmeisje

‘Inge Spaan is heel goed in het beschrijven van de soms zeer tegenstrijdige maar altijd herkenbare gevoelens van beide moeders.’ VN Detective en Thrillergids
TitelNooit meer thuis
Auteur(s)Inge Spaan
OndertitelTwee moeders, twee dochters en een vermissing
ISBN9789402712124
Afmetingen215x140x27 mm
Aantal pagina's320
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht384 gram

  Goed opgebouwd maar wel voorspelbaar

Geschreven op woensdag 30 augustus 2023 door Silvia van Elzelingen

Inge Spaan heeft accountancy en fiscale economie gestudeerd en werkt sindsdien als accountant. In 2018 schreef ze zich in voor een opleiding aan de Schrijversacademie, waar ze onder andere de specialisatie Thriller volgde. Vrijwel meteen begon ze met het schrijven van haar eerste thriller ‘Oververhit’, haar tweede thriller ‘Uitgespeeld’ volgde een jaar later. ‘Nooit meer thuis’ is haar nieuwste thriller die in 2023 verscheen.

In ’Nooit meer thuis’ volgen we twee gezinnen. Meriams leven valt in duigen als haar man aankondigt dat hij wil gaan scheiden. Ze probeert zich echter zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, de moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwachts een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen. Nicoline heeft het niet gemakkelijk, haar dochter lijkt steeds ongelukkiger te worden. Wanneer Nicoline erachter komt dat ze gepest wordt wil ze actie ondernemen, maar wordt van alle kanten tegengewerkt. Het leven van beide vrouwen komt op zijn kop te staan als één van de meisjes plotseling verdwijnt.

‘Nooit meer thuis’ heeft een prettige, vlotte schrijfstijl met korte hoofdstukken. Het verhaal is goed opgebouwd, maar al gauw heel voorspelbaar. Erg verrassend is het verhaal daardoor niet, maar de drang om door te lezen is zeker wel aanwezig. Als lezer wil je toch het naadje van de kous weten. Afwisselend wordt het verhaal vanuit het heden en verleden verteld. Langzamerhand komen de beide verhaallijnen bij elkaar en overlappen ze elkaar. Het is wel even verwarrend en je moet goed opletten vanuit welk perspectief er werd geschreven en in welke tijd. Het verhaal heeft een onverwacht eind, maar is ook een beetje slordig afgewerkt. Dit geeft uiteindelijk toch wel een beetje een onbevredigd gevoel.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!