Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Cold Case - Vagevuur

Tina Frennstedt

prijs: € 23.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402712056


Over het boek

Vagevuur is het derde deel in de Cold Case-reeks van Tina Frennstedt. Scandi-spanning van topniveau, binnenkort verfilmd voor televisie.

In het zuiden van Zweden zijn bij een reeks branden al vier mensen om het leven gekomen. Alles wijst erop dat er een pyromaan actief is. Hij verwijdert eerst de brandmelders, markeert vervolgens de huizen met nummers en steekt ze dan in brand. Als een vrouw een aanval overleeft en meldt dat er tijdens het woeden van de brand strijkmuziek werd afgespeeld in haar huis, schrikt rechercheur Tess Hjalmarsson. Dit detail kent ze uit een van haar eerste moordzaken, die haar tot op de dag van vandaag achtervolgt, omdat deze zaak nog altijd niet is opgelost.

Tess start samen met haar collega Marie Erling en profiler Carsten Morris de zoektocht naar de pyromaan, die op wraak belust is en niet te stoppen lijkt. Langzaam maar zeker komen ze de dader op het spoor, maar als Tess hem te dicht nadert, staat ze ineens zelf bij hem op de radar…

Over eerder werk:

‘Frennstedt toont zich in haar debuut een waardig opvolgster van schrijvers als Henning Mankell.’ Hebban.nl ****

‘Geloofwaardige personages en een fraai plot die de spanning goed opbouwt.’ VN Detective en Thrillergids

‘Tina Frennstedt heeft een aangename en uiterst nauwkeurige schrijfstijl.’ Leesclub De Perfecte Buren
TitelCold Case - Vagevuur
Auteur(s)Tina Frennstedt
Vertaler(s)Corry van Bree
OndertitelHet verleden haalt je in... Wie staat er op de moordlijst?
ISBN9789402712056
Afmetingen225x151x29 mm
Aantal pagina's352
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 23.99
BindwijzePaperback
Gewicht536 gram

  Fijn leesbaar boek met een origineel plot

Geschreven op zondag 16 april 2023 door Silvia van Elzelingen

Tina Frennstedt is een van de meest geprezen misdaadjournalisten van Zweden. Ze was redacteur bij Svenska Dagbladet, misdaadreporter bij Expressen en werkt nu als omroepmanager voor Crime Central. Haar thriller ‘Verdwenen’ werd bekroond met de Crimetime Award voor Beste Debuut in 2019. Ze groeide op in Zweden en woont tegenwoordig in Stockholm. ‘Vagevuur’ is de derde thriller uit de Cold Case serie.

In het zuiden van Zweden zijn bij een reeks branden al vier mensen om het leven gekomen. Alles wijst erop dat er een pyromaan actief is. Hij saboteert eerst de rookmelders, brengt een cijfer aan op de huizen en steekt ze daarna in brand. Rechercheur Tess Hjalmarsson wordt op de zaak gezet. Ze schrikt als een overlevende getuigt dat er strijkmuziek in haar huis werd afgespeeld. Dit detail is herleidbaar naar een van haar eerdere moordzaken. Een zaak die haar achtervolgt, omdat deze tot op de dag van vandaag nog niet opgelost is. Tess start samen met haar collega Marie Erling en profiler Carsten Morris de zoektocht naar de pyromaan. Langzaamaan komen ze de dader op het spoor, maar wanneer Tess hem te dicht nadert, staat ze ineens zelf bij hem op de radar.

‘Vagevuur’ is deel 3 in de Cold Case serie met rechercheur Tess Hjalmarsson. Een fijne langzame thriller zoals een Scandinavische thriller betaamt. Af en toe wordt er terugverwezen naar de eerdere delen, dit is niet storend, maar geeft wel het gevoel dat er iets mist, ook aan de beschrijving van de personages. Het is dan ook zeker aan te raden om met deel 1 uit deze serie te beginnen.
Het verhaal begint met een spannende proloog, waardoor de zin om door te lezen zeker aanwezig is. ‘Vagevuur’ is onderverdeeld in delen die verwijzen naar een dag van de week, soms met een terugblik. De hoofdstukken zijn ongenummerd. De schrijfstijl is vlot, meeslepend en gedetailleerd, het geeft de lezer de kans om actief mee te denken in het oplossen van deze moordzaken. Ook in deze Scandinavische thriller wordt er veelvuldig met plaats- en straatnamen gegooid, namen die soms moeilijk uit te spreken zijn en ook niet echt blijven hangen. Wel geven ze het typische Zweedse sfeertje neer. De omgeving is gedetailleerd beschreven wat ook weer een kenmerk is van de Scandinavische literatuur. In gedachten ziet de lezer de omgeving en de setting dan ook meteen voor zich. De angsten van de slachtoffers zijn goed verwoord zodat de angst goed voelbaar is en het als het ware van de gezichten af te lezen valt. ‘Vagevuur’ is een thriller met onderhuidse spanning, weinig acties en een dader die al vrij vroeg voorspelbaar is. Desondanks is het een fijn leesbaar boek met een origineel plot.

Ik mocht dit boek lezen via de World of Thrillers Boekenclub 2023, waarvoor mijn hartelijke dank.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!