Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Hartendief

Mary Higgins Clark

prijs: € 21.99

Paperback

ISBN: 9789401616874


Over het boek

In Hartendief van Mary Higgins Clark en Alafair Burke staat televisieproducer Laurie op het punt te trouwen met Alex, de voormalige presentator van haar programma Verdacht. Haar roze wolk verandert echter al snel in een onstuimige storm: tijdens een zonnige zomerdag op het strand verdwijnt Alex’ zevenjarige neefje Johnny. Een grote zoekactie volgt, maar tevergeefs. Getuigen op het strand herinneren zich dat ze Johnny hebben zien spelen in het water. Na de ochtend is hij echter spoorloos verdwenen. Als de zon ondergaat spoelt er een surfplank aan, maar Johnny zelf is nergens te bekennen...

Een race tegen de klok, een sinistere stalker en een bloedstollende zoektocht vormen de rode draad in Hartendief en houden je tot de laatste pagina op het puntje van je stoel.

'Een lekker spannend vakantieboek (misschien niet voor op het strand...) met een onverwachte ontknoping.' – Nederlands Dagblad

'Een schot in de roos van Mary Higgins Clark.' – Thrillzone

'De koningin van de spanning, de coolste persoon die ik ken!' – Harlan Coben

'Mary Higgins Clark schrijft de ultieme feelgood-thrillers.' - VN Detective & Thrillergids

In Hartendief van bestsellerauteurs Mary Higgins Clark en Alafair Burke verandert een prachtige stranddag in een nachtmerrie als een klein jongetje verdwijnt.
TitelHartendief
Auteur(s)Mary Higgins Clark
ISBN9789401616874
Afmetingen216x142x29 mm
UitgeverXander Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht445 gram

  Verrassende ontknoping

Geschreven op dinsdag 29 maart 2022 door Silvia van Elzelingen

Mary Higgins Clark (New York, 1927-2020) is de Amerikaanse Queen of Suspense met haar thrillers vol spanning en een vleugje romantiek. Ze heeft ruim veertig bestsellers op haar naam staan. De Verdacht-reeks schreef ze samen met Alafair Burke, professor in de rechten en bestsellerauteur van meer dan 18 boeken.

Laurie, van beroep televisieproducer, staat op het punt om in het huwelijk te treden met Alex, de voormalige presentator van haar programma Verdacht. De roze wolk verdwijnt echter snel wanneer Johnny, het neefje van Alex, plotseling verdwijnt. Als de zon ondergaat spoelt er een surfplank aan op het strand, maar de 7-jarige jongen is nergens te bekennen. Een grootscheepse zoekactie wordt op touw gezet om Johnny op te sporen. Zal het lukken om de jongen zo snel mogelijk te vinden? Een race tegen de klok begint.

In Hartendief, het zevende en ook los te lezen deel van de Verdacht-serie, wordt een gruwelijk thema aangehaald, namelijk de verdwijning van een kind. De waarschijnlijk grootste angst van iedere ouder. Het boek is goed opgebouwd en start met een spannende proloog over een vrouw van wie de man een ernstig motorongeluk heeft gehad en die eindigt met de volgende zin: ‘Tot ze op een dag, vijf jaar later, een telefoontje kreeg dat haar duidelijk maakte dat de lange reeks van dominostenen die waren omgevallen zou eindigen bij een jongetje dat Johnny Buckley heette.’ Een pakkende slotzin die meteen vragen oproept, wie zijn deze mensen en wat is de connectie met Johnny. De toon is gezet en de nieuwsgierigheid gewekt.
Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. De schrijfstijl is vlot en leest gemakkelijk mede door de korte hoofdstukken en de snel opeenvolgende gebeurtenissen. De vele personages zijn goed uitgewerkt zodat we een duidelijk beeld van ze krijgen net als van de omgeving die gedetailleerd is beschreven. De spanning is continu aanwezig en door de vele plotwendingen worden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. De ontknoping is er een die je als lezer niet aan ziet komen en waarbij alle losse eindjes op zijn plaats vallen.

Mijn dank gaat uit naar VrouwenThrillers.nl en Uitgeverij Xander voor het verstrekken van dit leesclub-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!