Beoordeling:  
Levertijd: Print-on-demand

Dood de vader

Sandrone Dazieri

prijs: € 19.95

560 pagina's, Paperback

ISBN: 9789401603614


Dit boek is vervangen door ISBN 9789401605441. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt zijn moeder dood gevonden. Colomba, een vastberaden, atletische, knappe, maar getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante, hoogbegaafd en briljant en een expert in het peilen en doorgronden van menselijk gedrag. Dante gaat af op zijn intuïtie en denkt te weten wie de dader is. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen? De zaak blijkt ingewikkelder dan gedacht. Het gaat niet om een enkele crimineel, maar de misdaad is verweven met een organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van menselijk gedrag. Is Dante wel wie hij denkt te zijn?
TitelDood de vader
Auteur(s)Sandrone Dazieri
Vertaler(s)Irene Goes
ISBN9789401603614
Is vervangen door ISBN9789401605441
Afmetingen225x150x50 mm
Aantal pagina's560
UitgeverXander Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht871 gram

  Pageturner van jewelste!

Geschreven op dinsdag 21 juli 2015 door Onbekend

Een pageturner van jewelste! Een dikke pil met meer dan 500 bladzijden maar eenmaal begonnen kun je bijna niet meer stoppen. Dit is pas het eerste werk van Dazieri wat in Nederland verschenen is maar wat mij betreft komen er snel meer boeken van hem uit.

Hoofdpersonen zijn de getraumatiseerde Colomba Caselli. Ze is met ziekteverlof na een heftige bomaanslag in Parijs. Ze overweegt om te kappen met het politiewerk. Nog tijdens haar ziekteverlof wordt ze door haar meerdere rechercheur Rovere gevraagd om de ontvoering van een jongetje te onderzoeken. Tijdens de ontvoering is zijn moeder vermoord. Rechercheur Rovere vertrouwt alleen Colomba. Ze wil weigeren maar besluit toch polshoogte te nemen.

Rovere koppelt haar aan Dante Torre. Dante is hoogbegaafd, briljant en een expert in het doorgronden van menselijk gedrag. Maar Dante kampt met paranoia en fobiën. Als kind werd hij eveneens ontvoerd en jarenlang opgesloten in een silo. Zijn enige menselijke contact met de buitenwereld was met de mysterieuze ‘Vader’.

Het onderzoek vindt plaats in het geheim. Rovere denkt iets groots op het spoor te zijn en vertrouwt alleen Colomba. De ontdekkingen zijn te gruwelijk voor woorden en is het allemaal wel waar? Colomba wil feiten zien maar Dante vertrouwt op zijn intuïtie. Gaandeweg ziet Colomba het feit onder ogen en dan kan ook zij het onderzoek niet meer loslaten en wil ze de onderste steen boven hebben.

Misschien een vreemde combinatie van twee getraumatiseerde mensen maar het werkt. Dazieri weet meer dan 500 bladzijden je aandacht vast te houden, het enige wat je wilt is doorlezen en dat is ook gebeurd. De angsten en trauma’s van Colomba en Dante zijn zeer uitvoerig beschreven waardoor de personen je weten te raken. Spanning en psychologie zijn goed met elkaar in evenwicht.


In het boek lees je ook cursief gedrukte stukken, dit zijn verhalen uit het verleden die de hoofdpersonen hebben meegemaakt en die iets van het verhaal prijs geven. Al met al een spannend boek met veel actie maar ook met psychologische diepgang. Een schrijver om in de gaten te houden!

Voeg een recensie toe »

   Boeiend van begin tot eind

Geschreven op maandag 8 juni 2015 door Brenda van Liere-Kroonen

Eind april heb ik via Thrillerboek dit boek gewonnen. Ontzettend bedankt en daarom voor jullie een recensie.

Dood de vader, geschreven door Sandrone Dazieri. In Italië heeft deze schrijver al aardig wat op zijn naam staan. Hier in Nederland is dit het eerste werk wat in het Nederlands vertaald is.

De hoofdpersonen in dit boek zijn vooral Colomba Caselli en Dante Torre.

Colomba Caselli is een op non-actief gestelde politieagent vanwege een bomaanslag in Parijs. Ze is hier aardig getraumatiseerd door en staat op het punt om haar ontslag in te gaan dienen. Dante Torre is als kind ontvoerd geweest en heeft jarenlang in een silo geleefd en moest zijn ontvoerder Vader noemen. Na 10 jaar in een silo te hebben geleefd heeft Dante kunnen ontsnappen. Door deze periode is Dante zo ontzettend getraumatiseerd en heeft vele fobieën waardoor zijn dagelijks leven zeer beperkt is. Iedereen om hem heen beweerd dat "de vader" niet meer leeft, maar Dante heeft al die jaren volgehouden dat de Vader nog steeds ergens rondloopt.

In een buitenwijk van Rome wordt een vrouw op een vreselijke manier vermoord en de zesjarige zoon is nergens te vinden. Er is dan ook nergens een spoor van hem te vinden. Alleen in de auto van de vader van het jongetje. De vader en tevens echtgenoot wordt beschuldigd ervan en wordt opgesloten.

Rechercheur Rovere blijkt iets te willen uitzoeken en hij vertrouwt alleen agent Colomba hierin. Ze neemt met tegenzin zijn voorstel aan. Vanwege dat Colomba op non-actief staat moet ze alles in het geheim onder Rovere doen. Vooral omdat Rovere veel voorhaar betekend heeft doet ze het. Rovere zorgt voor een ontmoeting met de man van de silo's, Dante Torre. En samen gaan ze op onderzoek uit naar de vermiste jongen. Doordat ze beide getraumatiseerd zijn is het een vreemde combinatie, maar zorgt wel voor een goed verhaal.

Een dik boek (560 blz) en dan vind ik het knap als een schrijver je van het begin tot het volledige eind weet te boeien en mee te nemen in hun wereld. Elke keer weer een nieuwe wending en zelfs op het eind wordt je nog verrast.

Ik hoop zeker dat er meerdere boeken van Sandone vertaald gaan worden.

 

   Superspannende Italiaanse thriller

Geschreven op vrijdag 8 mei 2015 door Charlotte Veltman

Twee mensen, alle twee getekend door een persoonlijk drama in hun leven, worden samen op een zaak gezet. Columba is een inspecteur met ziekteverlof en Dante leeft geïsoleerd, hij is als kind jarenlang vastgehouden in een silo door de Vader. Hun hulp wordt gevraagd door het Hoofd van de recherche Rovere als er een kind verdwenen is, zijn moeder is dood gevonden, onthoofd, en zijn vader wordt verdacht. Maar Rovere heeft het vermoeden dat er veel meer aan de hand is.

‘Dood de Vader’ is een lijvige thriller, geschreven door een Italiaanse auteur. Het boek is enorm spannend en er gebeurt erg veel. De beschrijvingen van gebeurtenissen zijn zo beeldend beschreven dat je het gevoel hebt dat je er bij bent, er deel van uitmaakt en dat is niet altijd prettig om te lezen. De spanning is voelbaar vanaf de eerste bladzijde, de ontknoping bizar.

Columba en Dante zijn mensen met nare verledens, ze zijn daardoor getraumatiseerd. Dazieri weet deze mensen erg goed neer te zetten, ze zijn levensecht. Samen gaan ze op zoek naar het verdwenen kind, Columba om haar werk weer te kunnen hervatten en Dante omdat hij niet wil dat het kind hetzelfde overkomt als hij. Hoewel er iemand is aangemerkt als de ontvoerder van Dante weet hij dat deze man de Vader niet is, en dat met de ontvoering van het jongetje de Vader opnieuw heeft toegeslagen.

Als je start in ‘Dood de Vader’ zorg er dan voor dat je een paar dagen de tijd hebt om te lezen, want je bent volkomen verloren voor de wereld, je gaat totaal op in het boek. Op een gegeven moment last je een rustpauze in om even bij te komen en alles voor jezelf op een rijtje te zetten om dan verder te lezen en door te stomen naar het einde.

Minpuntje aan het boek is dat Columba wel erg onoverwinnelijk is, maar dat vergeef ik Dazieri graag, want ik zou wel graag een vervolg lezen met deze twee mensen in de hoofdrol. De filmrechten zijn verkocht van ‘Dood de vader’  en dat is totaal terecht en als deze uitkomt ga ik zeker kijken, Columba en Dante zitten in mijn hoofd.