Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Lichthemel

Mons Kallentoft

prijs: € 17.95

Paperback

ISBN: 9789401602020


Dit boek is vervangen door ISBN 9789401604581. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

In een bejaardentehuis waar de zorg te wensen overlaat wordt de 79-jarige Konrad Karlsson dood aangetroffen, hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn bed. Alles wijst op zelfmoord, maar als Malin Fors de zaak op zich neemt blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes juist vol levenskracht zat.
Haar vermoedens over Konrad worden versterkt door de autopsie. Malin zoekt naar aanwijzingen, maar niets lijkt te kloppen en de gegevens die ze verzamelt zijn tegenstrijdig. Zou iemand baat hebben bij de dood van deze zieke oude man? En zo ja, volgen dan nog meer moorden?
Lichthemel is het vervolg op Engelwater en het tweede deel in de serie over inspecteur Malin Fors, volgens velen het beste werk van Mons Kallentoft tot nu toe.

'Weer ijzersterk' - Boekennieuws
In een bejaardentehuis waar de zorg te wensen overlaat wordt de 79-jarige Konrad
Karlsson dood aangetroffen, hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn
bed. Alles wijst op zelfmoord, maar als Malin Fors de zaak op zich neemt blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes juist vol levenskracht zat.
Haar vermoedens over Konrad worden versterkt door de autopsie. Malin zoekt naar aanwijzingen, maar niets lijkt te kloppen en de gegevens die ze verzamelt zijn tegenstrijdig. Zou iemand baat hebben bij de dood van deze zieke oude man? En
zo ja, volgen dan nog meer moorden?
Lichthemel is het vervolg op Engelwater en het tweede deel in de serie over inspecteur Malin Fors, volgens velen het beste werk van Mons Kallentoft tot nu toe.

'Weer ijzersterk' - Boekennieuws
TitelLichthemel
Auteur(s)Mons Kallentoft
ISBN9789401602020
Is vervangen door ISBN9789401604581
Afmetingen226x149x29 mm
UitgeverXander Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.95
BindwijzePaperback
Gewicht499 gram
Voeg een recensie toe »

   Lichthemel van Mons Kallentoft

Geschreven op zaterdag 5 juli 2014 door Onbekend

De 79-jarige Konrad Karlsson wordt dood aangetroffen in een verzorgingstehuis, hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn bed. Alles wijst op zelfmoord. Malin Fors neemt de zaak op zich en komt er al snel achter dat Konrad geen motief had voor zelfmoord. Haar vermoedens over Konrad worden versterkt door de autopsie. Malin zoekt naar aanwijzingen, maar niets lijkt te kloppen en het bewijs dat wordt verzameld is tegenstrijdig. Wie zou deze man dood willen hebben? En volgen er nog meer moorden?

Mons Kallentoft is in zijn geboorteland Zweden een succesvol schrijver. Lichthemel is het vierde boek van een serie met Malin Fors in de hoofdrol. In de eerste serie van vijf boeken rond deze inspecteur bij de politie van Linköping spelen de seizoenen een rol (naast de vier gebruikelijke is er blijkbaar ook een ‘vijfde seizoen’), bij de tweede serie zijn dat de vier elementen. Kallentoft heeft aangekondigd dat er minstens tien Malin Fors-boeken zullen komen. Tot nu toe verschenen Midwinterbloed, Zomerengel, Engelwater en Lichthemel. De laatste twee zijn de bekendste in Nederland. Mons Kallentoft heeft ooit gezegd dat zijn poëtische boeken aangevuld zijn met magisch realisme.

Hij laat zijn slachtoffers ‘spreken’. Tussen de hoofdstukken door waar we kennismaken met de personages, lezen we de gedachten van de 79-jarige Konrad Karlsson. Deze man is dood aangetroffen in een verzorgingstehuis. De doden laten spreken is een bijzondere manier van schrijven. Dit is ook leidraad voor de personages, ze laten zich leiden door de denkbeelden van het slachtoffer. De enigszins staccato manier van de gedachtespinsels van de hoofdpersonages is in mijn ogen een minpunt, dit haalt de vaart uit het verhaal. Er zijn namelijk nogal wat verhaallijnen en dat wekt soms wrevel op want je wilt weten wie de moordenaar is.

Mans Kallentoft schuwt maatschappelijke problemen niet. In Scandinavië is het tekort aan personeel en geld op de werkvloer in verzorgingstehuizen een actueel thema. In Lichthemel speelt de wind een dominante rol. Magisch realisme, de zielenroerselen van het slachtoffer en de personages en een koppige hoofdinspecteur met haar eigen zorgen geven het boek een persoonlijke touch van Kallentoft. Mooi detail van de cover, de voorkant gaat over in een mooie binnenkant. Voor wie houdt van een trage, gedetailleerde en poëtische schrijfstijl, in het hoge Noorden kan ik dit boek zeer aanbevelen.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.