Beoordeling:  
Levertijd: Nog niet verschenen, verschijnt op dinsdag 17 september 2024

De Crimilex tapes E-Boek

Christophe Bielen

prijs: € 13.99

240 pagina's, ePUB 3 met digitaal watermerk

ISBN: 9789401497367


E-boek Dit is een E-boek. Om dit boek te kunnen lezen heeft u een e-reader nodig. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.

Over het boek

Dit boek is een inkijk in de wereld van strafadvocaten en een doorlichting van het Belgische strafsysteem. Aan de hand van 10 spraakmakende cases uit de voorbije decennia geven de strafpleiters van advocatenkantoor Crimilex inzicht in de meest frappante dwalingen, valkuilen en lacunes van het Belgische juridisch systeem.

Vennoten Bart Vosters, Christophe Bielen en Janou Riemis duiken in de strafdossiers, fileren elke zaak tot op het bot en geven deskundig commentaar. Ze laten zich daarvoor bijstaan door andere experts die duiding geven: onderzoeksrechters, politiedetectives, criminologen…

Dit boek rakelt niet alleen enkele sterke verhalen op. Door oude strafzaken te ontleden, zoals die van de veroordeelde rechter Guy Jespers en de verdwenen sluiswachter Marcel Koopman, houden de auteurs diverse heikele topics tegen het licht: het gebruik van de leugendetector (en waarom dat nooit een goed idee is), het gevaar van tunnelvisie bij de openbaar aanklager of rechter, de vraag of DNA-onderzoek de heilige graal van het strafonderzoek is, hoe valse bekentenissen tot stand komen (en tot welke schrijnende gevolgen die kunnen leiden).

TitelDe Crimilex tapes
Auteur(s)Christophe Bielen, Janou Riemis, Bart Vosters
OndertitelStrafpleiters fileren de meest spraakmakende moordzaken
ISBN9789401497367
Aantal pagina's240
UitgeverLannoo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNog niet verschenen, verschijnt op dinsdag 17 september 2024
Prijs€ 13.99
BindwijzeePUB 3 met digitaal watermerk
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!