Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Furie

Katie Lowe

prijs: € 20.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400510210


Over het boek

Engeland, 1998. Een zestienjarig meisje wordt dood gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend.

Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

Heden. Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje met een zwarte geschiedenis – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats. Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen beoordelingsvermogen.
Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen... Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.
TitelFurie
Auteur(s)Katie Lowe, Katie Lowe
Vertaler(s)Saskia Peterzon-Kotte, Saskia Peterzon-Kotte
ISBN9789400510210
Afmetingen217x142x33 mm
Aantal pagina's416
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht522 gram

  Furie

Geschreven op zaterdag 21 september 2019 door Silvia van Elzelingen

Engeland, 1998. Een 16-jarig meisje wordt dood gevonden. Volledig in het wit gekleed zit ze op een schommel op het terrein van een Britse meisjesschool. Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen…tot nu.
In de 17e eeuw vonden er heksenprocessen plaats in een stil Brits kustplaatsje. Vier meisjes die in een studiegroepje zitten hebben een fascinatie voor hekserij. Allemaal ingrediënten van Furie, een duistere thriller die de donkere kanten van vriendschap en wraak onderzoekt.

Katie Lowe (1988) is een schrijfster uit Worcester, Groot-Brittannië. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Birmingham in Engelse literatuur. Haar proefschrift gaat over vrouwelijke woede in het literaire modernisme en het MeToo-tijdperk. ‘Furie’ is haar debuut.

‘Furie’ beschrijft het verhaal over vier meisjes, Violet, Robin, Alex en Grace die op de Elm Hollow Academy, een privéacademie voor meisjes aan de rand van de stad, zitten. Het gaat over hekserij, zwarte magie, de donkere kant van vriendschap, obsessie en wraak.
De proloog is spannend en zeer sterk. Helaas houdt de auteur deze spanning en sterkte niet vast in haar verdere boek. De schrijfstijl is heel erg wennen. De auteur gebruikt hele lange zinnen maar ze zijn desondanks goed te volgen en vlot te lezen. Sommige delen van het verhaal worden heel vlot verteld en vlieg je doorheen. Er zijn echter stukken bij waar je na meermaals lezen, met de beste wil van de wereld, niet uitkomt. Jammer, want dit kan toch niet de bedoeling zijn. De beschrijvingen zijn heel gedetailleerd. Het thema van het boek is origineel, maar je moet ervan houden.
De personages zijn vaag en gaan niet onder de huid zitten. Het is moeilijk om je in te leven in elk van hen. De diepgang mist en de karakters blijven erg oppervlakkig. Af en toe is er wat spanning maar te weinig voor een thriller. Het eind gaat ineens heel snel en is verwarrend, er blijven wat dingen onduidelijk en er zijn open eindjes. Dit geeft geen bevredigend gevoel. Helaas zakt het verhaal na het lezen erg snel weg en blijft het niet hangen.

Het thema en het idee achter dit boek zijn goed, maar de uitwerking ervan is helaas onder de maat.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!