Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De hondenmoorden

Jens Henrik Jensen

prijs: € 19.95

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400505780


Dit boek is vervangen door ISBN 9789400507876. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Jens Henrik Jensen, het best bewaarde thrillergeheim van Denemarken

Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden. Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden. Het verbindende element: opgehangen honden.
Jens Henrik Jensen, het best bewaarde thrillergeheim van DenemarkenNiels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden.
Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden. Het verbindende element: opgehangen honden.
TitelDe hondenmoorden
Auteur(s)Jens Henrik Jensen, Jens Henrik Jensen
Ondertiteloxen
ISBN9789400505780
Is vervangen door ISBN9789400507876
Afmetingen236x156x32 mm
Aantal pagina's384
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht613 gram

  Een potentiële topper

Geschreven op donderdag 22 oktober 2015 door G. Swaenepoel

Niels Oxen, ex-militair en drager van hoogste Deense onderscheiding is op de vlucht voor zichzelf en alles wat hij heeft meegemaakt. Hij trekt zich met zijn hond Mr White terug in de uitgestrekte bossen in het noorden van zijn land en leeft er in een geïmproviseerde hut. Maar rust is er niet bij. Hij wordt eerst verdacht van moord op een ex-ambassadeur,de eigenaar van een landgoed in de buurt . Daarna wordt hij gedwongen om samen met  agente Margrethe Frank op jacht te gaan naar de dader. Er vallen nog doden. En telkens is de hond als waarschuwing opgehangen. Wraakmoorden, zo lijkt het. Omdat de hoogste kringen betrokken zijn probeert men de kwestie in de doofpot te stoppen. Maar Oxen en Frank willen de zaak tot op het bot onderzoeken. De hondenmoorden is een sterke thriller, in uptempo verteld. Corruptie en seksschandalen en een flinke scheut geweld kruiden de plot. Niels Oxen, het sterke hoofdpersonage heeft alles in zich om van deze trilogie een topper te maken.

  degelijke spanning

Geschreven op zaterdag 5 september 2015 door Justine Koster

Wanneer je begint te lezen in ‘De Hondenmoorden’ zal het verhaal in het begin wat verwarrend overkomen. Er moeten personages worden uitgewerkt, maar we hebben ook te maken met Niels Oxen. Een ex- militair die de hoogste decoraties in ontvangst heeft mogen nemen voor heldhaftig optreden tijdens zijn missies. Die zwaar getraumatiseerd is en lijdt aan PTSS. Daardoor lijkt de kennismaking wat verwarrend, maar dat is omdat de schrijver zo goed kan verwoorden wat er in het hoofd van Niels omgaat. Niels leidt een terug getrokken bestaan, samen met zijn hond Mr.White en wil met niemand iets te maken hebben. Hier komt na een heftige gebeurtenis in zijn leven abrupt een einde aan. Jens Henrik Jensen heeft met dit verhaal een begin gemaakt met een nieuwe trilogie. De Oxen trilogie en dit is deel 1. Een echt mooi opgebouwde thriller die stap voor stap geheimen prijs geeft, en ook nog eens een aangename spanning heeft. De informatieve gedeelten over de geschiedenis van Denemarken worden afgewisseld met behoorlijk wat rauwe actie. Hierdoor blijft het boeiend en heeft het verhaal nog aardig wat leermomenten. Het verhaal is degelijk, zit goed in elkaar en bevat alle elementen om de aandacht vast te houden. De cover is bijzonder, het is net of er met een lettertang naderhand regels zijn opgeplakt. Wat ook nog eens goed voelbaar is. Goed bedacht en passend bij het verhaal. Door de korte hoofdstukken, vele alinea’s en de prettige schrijfstijl is het een toegankelijk boek geworden wat voor een groot leespubliek kan zorgen. Ik heb ervan genoten en ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel in de Oxen trilogie.

  Geweldige thriller

Geschreven op zondag 23 augustus 2015 door Charlotte Veltman

Niels Oxen is getraumatiseerd door alles wat hij heeft meegemaakt als militair. Met zijn hond Mr White trekt hij door de wildernis om te leren leven met zin trauma’s. Maar dan wordt hij verdacht van moord. Oxen laat dat niet op zich zitten en gaat op onderzoek uit. In dit onderzoek krijgt hij te maken met Margrethe Frank, agente en zij heeft haar eigen traumatische ervaring.

‘De hondenmoorden’ is het eerste deel van de Oxentrilogie van de Deense auteur Jens Jensen. ‘De hondenmoorden’ is vanaf het begin razend spannend en dat blijft het tot het eind, met een cliffhanger die ervoor zorgt dat ik nu al uitkijk naar het volgende deel.

Hoewel de titel ‘De hondenmoorden’ doet vermoeden dat er gruwelijke martelpraktijken zijn met honden, is dat gelukkig niet het geval. Ik houd niet zo van boeken die gaan over dierenmishandeling en daarom was er wel enige aarzeling of ik het boek wilde lezen. Maar ik kan alle lezers gerust stellen, er worden honden vermoord, dat is naar, maar dat zijn geen uitgebreide beschrijvingen en het gat pijnloos. De dood van de honden vormen een rode draad in het onderzoek naar de dood van een aantal personen.

Jensen schrijft zonder opsmuk, korte hoofdstukken, goede beschrijvingen, en met humor. En dat is meteen ook zijn kracht, met weinig woorden weet hij een perfecte situatie te beschrijven.

Het aantal hoofdpersonen is beperkt, en hij heeft maar één verhaal geschreven. De hoofdpersonen zijn getraumatiseerde mensen, en de manier waarop Jensen hen beschrijft, hun pijn, hun onmacht  en frustatie is meesterlijk, voortreffelijk maar ook persoonlijk. Met ‘De hondenmoorden’ heeft Jensen een geweldig spannende thriller geschreven en ik zou het liefst vandaag al in het vervolg willen starten.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!