Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Viproom

Jens Lapidus

prijs: € 15.00

432 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400505162


Over het boek

Najdan, alias Teddy, komt na acht jaar cel op vrije voeten. En hij is van plan dat te blijven, hij is helemaal klaar met de misdaad. Hij krijgt het aanbod om het slachtoffer van een kidnapping op te sporen. De ouders durven niet naar de politie te gaan, maar hebben de hulp ingeschakeld van een advocaat. De klus lijkt zo goed als legaal, maar Teddy had zichzelf nu juist voorgenomen om ruim binnen de grenzen van het rechte pad te blijven . Uiteindelijk stemt hij toch in, met alle gevolgen van dien.
TitelViproom
Auteur(s)Jens Lapidus
Vertaler(s)Steven Schneijderberg
ISBN9789400505162
Afmetingen234x156x38 mm
Aantal pagina's432
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht698 gram

  Bijzonder nieuwe serie door Jens Lapidus

Geschreven op woensdag 26 november 2014 door Charlotte Veltman

Teddy komt na acht jaar vrij uit de gevangenis. Hij is vast van plan op het rechte pad te blijven, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Dan wordt zijn hulp ingeroepen door een advocatenkantoor. Samen met advocate Emelie moet hij een vermist persoon zien te vinden, Philip, de zoon van de rijke familie Schale. De tijd dringt en politie inmenging is verboden.

'Viproom' is het eerste boek van een nieuwe serie door de Zweed Jens Lapidus. Het boek is minder hard dan zijn voorgangers, de Stockholmtrilogie. Ook worden er vrouwen in het 'Viproom'opgevoerd.'Viproom' leest niet zo heel gemakkelijk, je moet wel je concentratie er bij houden, want er worden heel veel personages geïntroduceerd en er gebeurt erg veel. Een aantal verhaallijnen komt uiteindelijk bij elkaar, maar met een cliffhanger, zodat er genoeg overblijft om een vervolg te schrijven.

Teddy is een ruwe bolster blanke pit en Emelie is de carriëre vrouw. De relatie tussen Teddy en Sarah is ontroerend beschreven.

Lapidus heeft kennis van zaken als strafrechtadvocaat en door het verdedigen van zware jongens uit de onderwereld. Deze kennis gebruik hij wel maar zodanig dat het niet herkenbaar is, want de informatie van een cliënt is natuurlijk privacy. Maar hij vertelde ook tijdens de meet&greet die ik mocht bijwonen dat mensen uit de onderwereld eigenlijk heel trots zijn op wat ze doen en wie ze zijn.

Lapidus is een begenadigd schrijver en als fan van (Scandinavische) thrillers is dit boek absoluut een aanwinst voor jouw en mijn boekenkast.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!