Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Doelwit

David Baldacci

prijs: € 15.00

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400504448


Dit boek is vervangen door ISBN 9789400509528. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Als de president van de Verenigde Staten een levensgevaarlijke, onmogelijke en allesbepalende opdracht heeft, tot wie richt hij zich dan? Will Robie en Jessica Reel zijn terug! Hij weet dat het een hachelijke, zeer risicovolle opdracht is. Op zijn bevel kan een gevaar voor de wereldvrede in één klap worden geneutraliseerd. Maar als de missie faalt, zal hij vrijwel zeker uit zijn ambt worden gezet en zal de dreiging voor het land vele malen groter zijn. Dus wendt de president van de Verenigde Staten zich tot de enige twee personen van wie hij weet dat ze het onmogelijke mogelijk kunnen maken: Will Robie en Jessica Reel. Als huurmoordenaars in dienst van de overheid kennen Robie en Reel hun gelijken niet, maar toch vertrouwen sommige van hun eigen bazen hen niet. Ze twijfelen aan hun bereidheid om te allen tijde bevelen op te volgen en daarom zijn ze vastbesloten om de twee partners aan hun opdracht te houden. En om hen het niet te laten overleven.
Nadat ze eerder recht tegenover elkaar kwamen te staan in een gevecht op leven en dood, slaan huurmoordenaars Will Robie en Jessica Reel nu de handen ineen. In een wereld waarin geen ruimte is voor twijfel, behoren Robie en Reel tot de besten van hun vak. Zeer ervaren, uiterst professioneel en dodelijk precies; ze schakelen altijd hun doelwit uit. Maar nu komen Robie en Reel voor een taak te staan die hen dwingt verder te gaan dan ooit tevoren. Want het gekozen doelwit levert een complicatie op die ze nooit hadden kunnen voorzien. En falen is nog altijd geen optie
TitelDoelwit
Auteur(s)David Baldacci
ISBN9789400504448
Is vervangen door ISBN9789400509528
Afmetingen233x154x32 mm
Aantal pagina's400
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht619 gram

  Middenmootthriller ‘Doelwit’ van David Baldacci erg voorspelbaar

Geschreven op maandag 17 november 2014 door Edwin Lommers

De Amerikaanse president heeft een opdracht waar veel van af hangt. Niet alleen zijn positie, maar ook de wereldvrede. Daarom schakelt hij Will Robie en Jessica Reel in, twee special agents die hun kunnen bewezen hebben. Althans, in de ogen van de president, want hun baas is hen liever kwijt dan rijk. Tijdens het oefenprogramma doet hij er dan ook alles aan om Robie en Reel uit te schakelen. Parallel aan deze training maken we kennis met de Koreaanse Chunch-Cha, die ook een speciale missie heeft. Gedurende het verhaal wordt al snel duidelijk dat Amerika en Noord-Korea boze plannen hebben met elkaar en dat Robie, Reel en Chunch-Cha elkaar zullen treffen.

Amerikaans
at Baldacci met Doelwit een thriller naar Amerikaanse maatstaven aflevert is een feit dat boven water staat. Het verhaal leunt op clichés als ‘Amerika is goed, Noord-Korea is slecht’, ‘twee onverslaanbare superagents’ en ‘wantrouwen tussen de verschillende Amerikaanse diensten’. Ook het typische ‘happy end’ ontbreekt niet. Baldacci heeft een prima verhaal neergezet, maar door de vele clichés is het buitengewoon voorspelbaar. Als halverwege het boek eenmaal duidelijk is wat precies de geheime missie van Robie en Reel is, laat de verdere ontwikkeling van het verhaal zich makkelijk raden.

Snelheid
Doelwit leest vlot weg. Het verhaal is voldoende uitgediept, maar is niet bijzonder complex. Daarnaast heeft Baldacci een prettige schrijfstijl. Opmerkelijk is wel dat enkele zeer belangrijke en grootse gebeurtenissen in relatief weinig woorden worden weggezet, terwijl zaken die er minder toe doen erg in detail worden beschreven. Is dit gebeurt in de snelheid waarmee het boek geschreven moest worden (bij Baldacci volgen de boeken elkaar snel op) of wil de schrijver de lezer bewust op het verkeerde been zetten?

Los van elkaar te lezen?
De karakters worden niet echt goed uitgediept. Wellicht komt dit omdat Doelwit het derde deel is in Baldacci’s reeks over Robie en Reel, en dat Baldacci dit in de eerdere delen gedaan heeft. Het zijn op zichzelf staande verhalen en daardoor goed los van elkaar te lezen, maar toch merk je al snel dat enige voorkennis ontbreekt.

Conclusie
Doelwit is een prima verhaal, wat prettig verteld wordt door David Baldacci. Echter, meer dan een middenmoot thriller levert hij niet af. Baldacci lijkt zich meer te richten op kwantiteit dan op kwaliteit. Prima vakantielectuur, maar voor de doorgewinterde thrillerlezer biedt het boek onvoldoende om zijn honger naar spanning te stillen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!