Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Vrij uitzicht

Anya Niewierra

prijs: € 12.95

460 pagina's, Paperback

ISBN: 9789085163190


Over het boek

Van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2020! Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar... het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen... Vanaf de eerste bladzij zuigt Vrij uitzicht, het thrillerdebuut van Anya Niewierra, de lezer genadeloos dit ijzingwekkende verhaal binnen. Het vaste voornemen van Tess om het eeuwenoude château van Mosset als vastgoed te ontwikkelen zet de verhoudingen weldra op scherp. En wie is degene die zich schuilhoudt in het château en met geweld Tess' leven binnendringt? Marion Pauw is ambassadeur voor Vrij uitzicht. Zij zegt over het boek: Het debuut van Anya Niewierra heeft het allemaal: een onopgeloste misdaad uit het verleden en een opbloeide romance in een spannende setting. Dit is nou een heerlijke thriller." DWDD Panellid Wim Krings over Vrij uitzicht:"Een thriller die leest als een speer!" Anya Niewierra (1964) werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg en was tot voor kort president van EDEN, het grootste samenwerkingsverband van toeristische bestemmingen ter wereld.
Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar... het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen...
Vanaf de eerste bladzij zuigt Vrij uitzicht, het thrillerdebuut van Anya Niewierra, de lezer genadeloos dit ijzingwekkende verhaal binnen. Tess' vaste voornemen om het plaatselijke eeuwenoude château als vastgoed te ontwikkelen zet de verhoudingen in Mosset weldra op scherp. Zeker als de mysterieuze kasteelbewoner haar leven binnendringt. Beetje bij beetje wordt een aangrijpend familiedrama blootgelegd dat de sleutel tot de verdwijningen vormt. Alleen Tess kan Mosset van de gruwelijke vloek verlossen - en daarmee haar jeugdliefde voor zich terugwinnen... Maar via een wreed kat-en-muis-spel moet Tess uiteindelijk ervaren dat er een diepe kloof gaapt tussen haar herinneringen van toen en de werkelijkheid van nu.
Anya Niewierra (1964) werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg en was tot voor kort president van EDEN, het grootste samenwerkingsverband van toeristische bestemmingen ter wereld.
TitelVrij uitzicht
Auteur(s)Anya Niewierra
ISBN9789085163190
Afmetingen210x135x40 mm
Aantal pagina's460
UitgeverB for Books B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.95
BindwijzePaperback
Gewicht616 gram

  

Geschreven op donderdag 17 juli 2014 door Sanne Scholten

Het feit dat niemand minder dan Marion Pauw ambassadeur is voor Vrij uitzicht zegt eigenlijk al genoeg. Dit moet wel een goed boek zijn. Ik begon dan ook te lezen met hooggespannen verwachtingen. En die worden absoluut waargemaakt. Hoofpersoon Tess vertrekt kort na het overlijden van haar moeder in 2007 naar het dorpje Mosset in Zuid-Frankrijk. In 1983 heeft ze hier tijdens een vakantie haar jeugdliefde ontmoet. In de tussenliggende jaren is ze nooit teruggeweest naar Mosset en is er ook geen contact geweest met deze Benoit. Langzaam wordt duidelijk waarom Tess destijds hals over kop is vertrokken en nooit meer is teruggekeerd. En ook nu blijkt ze nog niet veilig te zijn in Mosset. Klein minpuntje is misschien dat het verhaal hier en daar niet helemaal realistisch is, maar ach, wat geeft dat? Beter dan Marion Pauw kan ik het niet zeggen: ‘Het debuut van Anya Niewierra heeft het allemaal: een onopgeloste misdaad uit het verleden en een opbloeide romance in een spannende setting. Dit is nou een heerlijke thriller.’ 

  Een goed debuut.

Geschreven op dinsdag 11 februari 2014 door Wim Krings

Het debuut van Anya Niewierra. Een goed opgebouwd verhaal rondom Tess Clement die na het overljden van haar moeder en een moeizame echtscheiding terug gaat naar Zuid-Frankrijk waar zij een keer op vakantie is geweest. Ze heeft daa mooie herinneringen aan maar er is ook een groot geheim rondom het verdwijnen van vrouwen.

Tess gaat zich daar vestigen maar het verleden laat haar niet los. Oude liefdes zien er toch ineens anders uit of toch niet? Anya zorgt ervoor dat je blijft doorlezen want wat is er nou gebeurd in haar jeugd in die plaats? Het verleden lijkt zich te herhalen en wie kan Tess nou daadwerkelijk vertrouwen?

Goed opgebouwde thriller die leest als een speer.

  Terugkeer naar het verleden.

Geschreven op dinsdag 11 februari 2014 door Lillian Horward

Het debuut van Anya Niewierra. Een goed opgebouwd verhaal rondom Tess Clement die na het overljden van haar moeder en een moeizame echtscheiding terug gaat naar Zuid-Frankrijk waar zij een keer op vakantie is geweest. Ze heeft daa mooie herinneringen aan maar er is ook een groot geheim rondom het verdwijnen van vrouwen.

Tess gaat zich daar vestigen maar het verleden laat haar niet los. Oude liefdes zien er toch ineens anders uit of toch niet? Anya zorgt ervoor dat je blijft doorlezen want wat is er nou gebeurd in haar jeugd in die plaats? Het verleden lijkt zich te herhalen en wie kan Tess nou daadwerkelijk vertrouwen?

Goed opgebouwde thriller die leest als een speer.

Voeg een recensie toe »

   Een fantastisch debuut, spanning, romantiek en historiek.

Geschreven op dinsdag 6 mei 2014 door Greet Oostvogels

De cover van het boek is mooi maar te gezapig voor een thriller. Je zou deze cover perfect kunnen verwachten bij een romantisch boek. Een ietwat mysterieuze foto van het chateau had meer indruk gemaakt denk ik. Als je de titel bekijkt sluit die natuurlijk perfect aan bij de foto dat wel.

 Een boek van 442 bladzijden dik dat door de heerlijke schrijfstijl van Anya zomaar wegsmelt. Prachtige beschrijvingen die je helemaal in de sfeer brengen van de omgeving van het dorp. De manier waarop de hoofdstukken beginnen draagt ook bij tot de sfeerschepping; plaats, dag, datum, weertype, windsnelheid, temperatuur. Er zijn trouwens twee soorten nummeringen van de hoofdstukken, gewone cijfers en Romeinse cijfers. De hoofdstukken met Romeinse cijfers zijn ook in cursief schrift. Het is onmiddellijk duidelijk dat deze van een onbekend persoon komen, die tot laat in het verhaal verborgen blijft.

 Anya Niewierra weet waarover ze schrijft, het is duidelijk dat ze de omgeving waar het zich afspeelt goed kent en ook de geschiedenis die eraan vast hangt. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik tijdens het lezen af en toe wat opzoeking gedaan op internet. Ik kwam tot de vaststelling dat het klopte met wat er geschreven stond in het boek. Ook Google Earth was weer van de partij, zo kon ik, spijtig genoeg maar voor een klein stukje, meeproeven van de sfeer van Mosset. Ik hou wel van dit genre boeken waarin je als lezer helemaal kan meeleven.

 De plot is heel sterk en de spanning zit er goed in, spanning op alle vlak.

Het is thriller waarbij je als lezer meegesleept wordt in het dorpsleven, de geschiedenis, de romantiek. Deze dingen wisselen mekaar af in het boek zodat het niet saai of langdradig wordt maar je steeds weer uitkijkt naar één van deze dingen omdat je benieuwd bent hoe het verder gaat.

De hoofdstukken van de mysterieuze persoon zijn wel erg duister en heel spannend en je vraagt je voortdurend af wie het is.

 Het personage van Tess is prachtig neergezet. Haar emoties zijn heel tastbaar. Een vrouw met een hele geschiedenis die op zoek is naar een nieuwe balans in haar leven maar wat brengt haar die zoektocht allemaal… Ook de andere personages zijn mooi beschreven en ze zouden allemaal wel eens iets verborgen kunnen houden, wie weet?