Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De Rioolrat

Pieter Chenestre

prijs: € 21.95

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789083263809


Over het boek

De staat, dat ben ik’ – Rocca Morabito, ’Ndrangheta-leider
De idealistische Jan Gans heeft samen met de mooie Maria in de jaren tachtig in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een drukbezocht kraakspreekuur in het beruchte buurtcafé De Rioolrat, waar de in Italië geboren barman Matteo de scepter zwaait. Na de dood van kraker Hans Kok in een Amsterdamse politiecel, komen Jan en Maria in een uit de hand gelopen krakersdemonstratie terecht met een gewelddadig einde.

Tientallen jaren later wordt Jan Tweede Kamerlid voor de Sociaal-Liberaal Groenen en gedreven bestrijder van corruptie en criminaliteit. Door een ragfijn spel van intimidatie en bedrog krijgt de ’Ndrangheta, de gewelddadige Italiaanse maffiaorganisatie uit Calabrië, ongemerkt grip op het Binnenhof.

Net als hij toe is aan zijn pensioen wordt Jan hard geconfronteerd met de criminele praktijken van de maffia. Een ontmoeting met onderzoeksjournalist Angela Hagen en twee Italiaanse broers heeft grote gevolgen. Zijn krakersverleden haalt hem in en oude bekenden duiken weer op.

Een spannende roman over liefde, lafheid en maffiapraktijken.

Pieter Chenestre (Heerlen, 1955) groeide op in Zuid-Limburg. In Zwitserland en het bedrijfsleven zag hij hoe het internationale netwerk van de Italiaanse maffia sterk groeide. Vanuit zijn interesse in geschiedenis en politiek verdiept hij zich in de infiltratie van de georganiseerde misdaad in de samenleving en hoe de maffia terrein wint. Onder pseudoniem schreef hij De Rioolrat, een roman waarin fictie en werkelijkheid in elkaar overlopen.

‘Nederland onderschat de maffia’
– Nicola Gratteri, officier van justitie in Reggio Calabria en fervent strijder tegen de ’Ndrangheta
TitelDe Rioolrat
Auteur(s)Pieter Chenestre
ISBN9789083263809
Afmetingen209x148x26 mm
Aantal pagina's304
UitgeverAmsel Boeken
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.95
BindwijzePaperback
Gewicht444 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!