Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De nieuwe Lupko Ellen

Lupko Ellen

prijs: € 15.00

Paperback

ISBN: 9789054523017


Over het boek

Nederland en Italië. Twee zussen. Mellie en Juliëtte. Een man. Guido. Marmer, macht, maffia. Seks, geld en weed. Lupko Ellen heeft in zijn nieuwe thriller veel elementen verweven die het geheel wederom tot een uiterst spannend verhaal maken. Een Italiaans-Nederlandse man wordt meegezogen in een maalstroom van haat tussen twee zussen. Hun dodelijke rivaliteit sleept hem van Groningen terug naar zijn geboortestreek, naar Toscane, waar zijn verleden zich mengt met geweld, dood, seks en liefde. De donkere kant van de zussen drijft hem in de rol van slachtoffer, prooi en vluchteling, maar uiteindelijk wordt hij een door wraak gedreven jager die terechtkomt op de daken van Siena, in een tunnel vol water en een wijngaard waar de druiven plaats hebben gemaakt voor een plant die meer opbrengt. Pas daar, in de ruïne van het hoofdgebouw van de wijngaard, wordt hem duidelijk wat de jaloezie tussen de zussen teweeg heeft gebracht en wat dat voor hem betekent. Dan rest hem de vraag wat belangrijker is, hulp of wraak. Titel en omslag van deze nieuwe thriller van Lupko Ellen wijken opzettelijk af van de éénwoordtitels van Ellens vorige romans. Deze nieuwe is namelijk niet meer een thriller met Ludde Menkema als hoofdpersoon. Wat wél blijft is de prachtige stijl van Lupko Ellen, een spannende en uit meerdere lijnen bestaande plot, een stoere, ietwat anarchistische hoofdpersoon en een verhaal dat deels speelt in Groningen. De zussen Borgesius is een thriller waar de steeds grotere schare liefhebbers van het werk van Lupko Ellen zeer gretig naar uitkijkt.
Met groot genoegen kunnen we een nieuw boek van Lupko Ellen aankondigen. Maar waarom heeft het nog geen titel? We vroegen het aan Lupko zelf.
Het boek verschijnt pas eind juni, en ik houd het graag spannend. Ik weet natuurlijk waar het boek over gaat, maar ik ben nog druk bezig. De titel komt als ik klaar ben met schrijven.
Wordt dit weer een boek over Ludde Menkema?
Nee, ondanks het feit dat Ludde Menkema mijn favoriete personage is, en dat geldt ook voor veel van mijn lezers. Maar Ludde en ik hebben besloten het een tijdje zonder elkaar doen, waarmee ik dus tegelijkertijd zeg dat er best wel weer eens een nieuw boek met hem zal komen. De enthousiaste reacties op mijn vorig jaar verschenen novelle Hellig Vuur, ook zonder Ludde Menkema, hebben me de inspiratie gegeven om het nu een hele thriller zonder hem te doen. Ik verwacht dat mijn lezers dat uiteindelijk niet erg zullen vinden.
Kun je toch iets loslaten over dit nieuwe boek?
Zoals gezegd is het weer een spannend boek. Het verhaal begint in Nederland, maar speelt zich daarna voor een groot deel af in Italië, met name in en rond de stad Siena. De hoofdpersoon heet Carlo di Stefano, een Italiaanse man van begin dertig die in scheiding ligt met een Nederlandse vrouw, een blondine uiteraard. Carlo krijgt de opdracht om als een soort privédetective een verdwenen man in Italië op te sporen, maar belandt onderweg daarnaartoe al snel in een totaal andere situatie, die eerst nog plezierig is, maar daarna steeds verder uit de hand loopt, zodat hij uiteindelijk voor zijn leven moet vechten.
Je besteedt toch altijd veel tijd aan research?
Dat doe ik zeker, maar deze keer liep de research van achter naar voor, zou je kunnen zeggen. Vorig jaar liep ik een paar weken door Toscane en Umbrië, en daar kreeg ik de ideeën die nu in dit nieuwe boek terechtkomen. Ik heb na het wandelen thuis veel tijd besteed aan het rondkrijgen van het verhaal in mijn hoofd. Nu die fase is afgelopen ben ik begonnen met het echte schrijfwerk. Als de eerste versie af is, komt de volgende fase, die ik overigens erg leuk vind; het aanscherpen van de basistekst.
Ik streef ernaar om weer een goed en spannend verhaal te schrijven, en ik denk dat dat wel gaat lukken...TitelDe nieuwe Lupko Ellen
Auteur(s)Lupko Ellen
ISBN9789054523017
Afmetingen231x151x25 mm
UitgeverPassage, Uitgeverij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht444 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!