Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Eerherstel

Michael Connelly

prijs: € 22.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789049201968


Over het boek


De Netflix-serie The Lincoln Lawyer is gebaseerd op Connelly’s Lincoln-advocaat-serie

Advocaat Mickey Haller is terug en bereid om de moeilijkste rechtszaken aan te nemen, waarbij de kans om te winnen één op een miljoen lijkt. Hij stemt in om een vrouw te verdedigen die in de gevangenis zit voor het vermoorden van haar echtgenoot, een politieagent die werkte voor de plaatselijke sheriff. Vier jaar geleden is ze veroordeeld, maar ze houdt nog altijd vast aan haar onschuld. Haller schakelt de hulp in van zijn halfbroer; de gepensioneerde LAPD-detective Harry Bosch. Al snel stuit Bosch op informatie die het politieonderzoek van vier jaar geleden in twijfel trekt. Daarnaast is ook het bureau van de sheriff op zoek naar gerechtigheid voor de moord op een van hun collega’s.

Het pad naar de waarheid ligt vol gevaar. Er zijn mensen die niet willen dat de zaak heropend wordt. Ze zullen alles doen om te voorkomen dat Haller en Bosch de ware reden achter de moord ontdekken.


In de pers

‘Connelly in topvorm.’ NRC

‘Connelly leverde wederom een vlotte thriller af, met een goed in elkaar stekend plot.’ Trouw

'Mickey Haller is vrij geweldig.' ***VN Detective & Thrillergids

‘Michael Connelly is een grootmacht in de thrillerwereld.’ Nederlands Dagblad

Woestijnnacht is een pareltje onder de misdaadliteratuur.’ Nederlands Dagblad

TitelEerherstel
Auteur(s)Michael Connelly
Vertaler(s)Mylène Delfos, David Orthel
OndertitelMickey Haller en Harry Bosch proberen de onschuld te bewijzen van een vrouw die veroordeeld is voor de moord op haar man
ISBN9789049201968
Afmetingen231x153x37 mm
Aantal pagina's400
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht684 gram

  Gun jezelf wat vaker een 'Connelly'

Geschreven op dinsdag 23 januari 2024 door Jos van Cann

Conelly slaagt er al dertig jaar geen slecht boek te schrijven: eerst de reeks rond rechercheur Harry Bosch, later deed advocaat Mickey Haller – aka de Lincoln Lawyer – zijn intrede en de laatste paar jaar werken ze ook samen. Zo ook in Eerherstel waarin Haller erin toestemt een vrouw te verdedigen die in de gevangenis zit voor het vermoorden van haar echtgenoot, een politieagent die werkte voor de plaatselijke sheriff. Na vijf jaar in de cel houdt ze nog steeds vol onschuldig te zijn. Bosch – na zijn pensioen als rechercheur nu als researcher werkend voor de advocaat – ontdekt onduidelijkheden in de bewijsvoering en Haller in de rechtsgang. Het maakt ze niet geliefd bij justitie, maar beiden willen de waarheid boven tafel.

En weer slaagt Conelly erin een rechtbankthriller te maken waarin zowel Haller als Bosch volledig tot hun recht komen. Het lijkt enkel alleen nog maar te gaan om wie de ‘ik-persoon’ in het verhaal is om te ontdekken in welke reeks het boek valt (Haller deze keer). Maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit; al zijn hoofdpersonages duiken op in elkaars boeken en zijn op een of andere manier met elkaar verbonden. Het lijkt wel een heus Connelly-universum in Los Angeles – waar Connelly zelf decennialang politie- en rechtbankverslaggever was bij de LA Times. Dat maakt elk boek van hem ook zo geloofwaardig en de plot vaak uit het leven gegrepen, bovenop zijn kwaliteiten als schrijver - die staan ook buiten kijf. Enfin: gun jezelf op z’n tijd een ‘Connelly’ en je kunt er weer even tegen! Ook met Eerherstel.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.