Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Alles houdt op te bestaan

Elizabeth Brundage

prijs: € 5.00

480 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048830107


Over het boek

Het is 1979. Als George Clare op een winterse namiddag uit zijn werk komt, vindt hij thuis het levenloze lichaam van zijn vrouw. Zijn driejarige dochter zit in de hal en kan niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor haar moeders dood. George wordt in het moordonderzoek direct aangemerkt als hoofdverdachte.

Wat heeft zich in het huis afgespeeld? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar? Op subtiele wijze laat Brundage steeds meer doorschemeren over hun problematische huwelijk, hun relaties met vrienden en buren, en de gekwelde geschiedenis van de vorige bewoners van het huis.

Alles houdt op te bestaan is door zijn Hitchcockiaanse suspense met elke pagina moeilijker weg te leggen. Op overdonderende wijze overtuigt Brundage met een bedwelmende roman die nog lang blijft nagalmen.

TitelAlles houdt op te bestaan
Auteur(s)Elizabeth Brundage, Elizabeth Brundage
ISBN9789048830107
Afmetingen236x158x39 mm
Aantal pagina's480
UitgeverHollands Diep
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 5.00
BindwijzePaperback
Gewicht765 gram

  Thriller? Roman? Gewoon steengoed!

Geschreven op maandag 24 oktober 2016 door Wim Krings
De scheidslijn tussen ( literaire) thriller en roman is soms heel klein. Maar ja we zijn in Nederland gewend om alles in een hokje te stoppen en daarom staat er op dit boek dan literaire thriller.  Iedereen mag dat dan maar zelf bepalen! Spannend is het boek in ieder geval.

Een huis met een  verleden werpt zijn schaduw vooruit. Er komen nieuwe eigenaren George en Catherina Clare met hun dochtertje Franny. Zij wil eigenlijk niet maar hij wil het zo graag... Dan op een avond komt George thuis en zijn vrouw is dood. Samen met zijn dochtertje van drie gaat hij radeloos naar de buren.

Dan gaat het boek terug in de tijd. Wat is er met het huis aan de hand? Was de relatie tussen de echtgenotes wel zo goed? Waarom zijn  ze daar gaan wonen? Hoe zit het met de vorige bewoners? Het politie-onderzoek loopt vast tot frustratie van de politieman die het onderzoekt.
Een bijzonder boek waarbij laagje voor laagje de relatie tussen George en Cartherine wordt "afgepeld" maar ook het plaatsje en het huis een plaats krijgt. Nee geen paranormale zaken maar wel verklaarbare feiten en soms zie je dingen die er niet zijn.

Een vuistdik boek dat je niet meer loslaat tot de laatste pagina! Heerlijk boek voor alle jaargetijden!
 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!