Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Château fatale

Ilja Gort

prijs: € 19.99

512 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048822683


Over het boek

Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.
Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van drugshandel en wijnfraude. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met de opdrachtgever van de moord en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.
TitelChâteau fatale
Auteur(s)Ilja Gort
ISBN9789048822683
Afmetingen231x150x44 mm
Aantal pagina's512
UitgeverLebowski
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht745 gram

  Dikke druiven maken veel wijn

Geschreven op vrijdag 9 oktober 2015 door Jos van Cann

Van dik hout zaagt men planken, of in dit geval: van dikke druiven maakt men veel wijn. Gort - oud drummer, producent van reclamemuziek, wijnboer en maker van Slurp-boeken en -wijn - liet zich voor zijn smakelijke thrillerdebuut inspireren door Quintin Tarentino en zijn kennis van wijn- en wijnfraude. 'Chateau fatale', zijn verdienstelijke thrillerdebuut leest dan ook als een spannend jongensboek.In eerste instantie draait het om een persoonlijke wraakoefening van de Figaro-journaliste Leonie die haar vriend in een aangestoken bosbrand op Corsica heeft verloren. Zij ontdekt dat daar dezelfde onderwereld-baas achterzit die een werelddeal afsluit met wijnboer Alain. Die blijkt echter zijn hoofd in een gouden strop te hebben gestoken en wil van die deal af. Maar dat gaat zo maar niet: zijn vader wordt ontvoerd en er vinden gewelddadige aanslagen plaats. Enfin, wat een aantal partijen bij elkaar drijft is: wraak!

Gort neemt de lezer mee op een avontuurlijke jacht op die maffiabaas, waarbij geweld, lijken, bloed, explosies en moorden door beide partijen niet worden geschuwd. Natuurlijk zwaar overdreven, maar toch zo dat het binnen de perken blijft en je als lezer toch wil weten hoe hij het te verwachten happy end, want dat hoort er natuurlijk bij, voor elkaar krijgt. Leuke thriller, onder meer over wijn, zonder dat die de smaak ervan bederft.

  Actie in la douce France

Geschreven op woensdag 1 juli 2015 door Onbekend

Een razendsnelle actiethriller met hier en daar humor. Zo zou ik deze thriller van Ilja Gort willen omschrijven. La douce France is het decor van deze thriller waarin geweld niet geschuwd wordt. Een wijntje op zijn te tijd is niet te versmaden maar in dit boek leren we de andere kant van wijn kennen.

Leonie Fougard is journaliste voor de Franse krant Le Figaro en tijdens een undercover opdracht leert ze haar grote liefde Serge kennen. Hun geluk is niet van lange duur want Serge wordt op brute wijze vermoord.

Apathisch vertrekt Leonie naar de wijnboer Alain, een gezamenlijke vriend. Eenmaal bij zinnen zweert ze wraakt als ze erachter komt wie de opdrachtgever is van de moord op Serge. Ze komt daar op ongebruikelijke wijze achter en besluit samen met Alain en CT (Casse T?te) op zoek te gaan naar deze bruut.

Alain is inmiddels verzeild geraakt in een bijzondere wijnfraude en het drietal realiseert zich dat ze te maken hebben met een meedogenloze moordenaar. Twintig jaar geleden is de albinoneger Youssouf Mbassa met zijn ouders aangekomen in Frankrijk. Als albino was zijn leven niet veilig in Afrika. In Frankrijk is hij oppermachtig in de drugsscene en zijn invloed is bijzonder groot. De invloed van deze man, Edelweiss, genoemd naar zijn karakteristieke verschijning, reikt tot aan de hoogste ambtenaren. Edelweiss is niet blij met de bemoeizucht van Leonie en haar hulptroepen en wil ze kost wat kost uitschakelen.

Met wijnfraude schijn je veel geld te kunnen verdienen als ik het boek mag geloven, weer eens iets anders als wit poeder. Een origineel thema dat goed is uitgewerkt. Hoofdpersonages met ballen, een keihard verhaal maar ook één met humor en een vleugje erotiek. Een perfecte mix voor een flink aantal uren leesplezier. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.