Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De onderkant van sneeuw

Ilse Ruijters

prijs: € 17.50

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048822072


Over het boek

Hoe ga je verder met je leven nadat je per ongeluk een meisje van drie hebt doodgereden?

Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet... Dat kon toch niet... Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.

Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen. Wie in haar omgeving probeert haar gek te maken, of is ze zélf niet meer te vertrouwen na 'de moord' die ze heeft gepleegd? Waar ligt de grens tussen goed en kwaad, en hoe ver ga je om je eigen dochter te redden? Irenes beklemmende strijd leidt haar tot in de diepste krochten van haar psyche, steeds verder weg van haar familie, vrienden en haar 'oude ik'.

ilse ruijters (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft artikelen en columns voor verschillende bladen, zoals Cosmopolitan, en won columnwedstrijden van NRC Next en de ANWB.

Hoe onschuldig ben je als je per ongeluk iemand doodrijdt?
Een jonge vrouw rijdt per ongeluk een peuter dood en verdrinkt in een zee van schuldgevoelens. Wanneer twee jaar na dato haar eigen dochter met de dood wordt bedreigd, verliest ze de grip op zowel haar leven als haar gedachten. Zit ze onbewust zelf achter de dreigementen en is dit een manier om zichzelf te straffen? Of probeert één van haar vele vijanden haar gek te maken? In een uiterste wanhoopspoging zoekt de vrouw hulp bij een psychiater, maar dan lijkt
haar leven pas echt te ontsporen...
Ilse Ruijters schreef met De onderkant van sneeuw een geraffineerde en beklemmende thriller die je niet loslaat.
TitelDe onderkant van sneeuw
Auteur(s)Ilse Ruijters
ISBN9789048822072
Afmetingen230x151x28 mm
Aantal pagina's256
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.50
BindwijzePaperback
Gewicht517 gram

  Koude rillingen

Geschreven op donderdag 16 oktober 2014 door Charlotte Veltman

Ilse Ruijters: De onderkant van sneeuw*****

Irene heeft een meisje van drie jaar doodgereden. Twee jaar later probeert ze met haar man en kinderen een nieuw leven te beginnen door te verhuizen. Maar Irene heeft moeite het verleden achter te laten. En dan wordt ze bedreigd, maar door wie? Wie kan ze nog vertrouwen?

“De onderkant van sneeuw” is het debuut van Ilse Ruijters en wow wat een debuut. Ruijters heeft invoelingsvermogen en kan weergeven wat een mens denkt en voelt als er een ongeluk is gebeurd waar hij of zij schuldig aan is. Irene is schuldig, al was het een ongeluk. En dat ze boet lees je keer op keer, want hoe ga je om met een gebeurtenis waarin iemand dood is gegaan. Ruiters verwoordt het prima, de onmacht, de pijn, het verdriet en de schuld.  Niet alleen van hoofdpersoon Irene, maar van alle mensen om haar heen.

Ruijters heeft met ‘De onderkant van sneeuw’ een thriller geschreven die vanaf het eerste hoofdstuk boeit. Dit boek heeft je in zijn macht en wat er ook gebeurt, je moet en zal het boek lezen en uitlezen. Het leven van Irene is veranderd in een nachtmerrie en daar zit je in. Het lijkt wel een film die aan je wordt vertoond en die steeds meer een rollercoaster wordt. Het plot is onverwacht, bijzonder en het boek dendert nog na.

In mijn dromen zag ik de besneeuwde wegen, een meisje met Hello Kitty sokjes en de geschrokken bestuurster en ik weet dat sneeuw nooit meer hetzelfde zal zijn nu ik ‘De onderkant van sneeuw’ in een ruk heb uitgelezen. Lees en huiver, want dit boek geeft je letterlijk de koude rillingen.

Voeg een recensie toe »

   Krachtig debuut

Geschreven op dinsdag 14 oktober 2014 door Onbekend

De onderkant van sneeuw is het debuut van Ilse Ruijters en deze thriller smaakt naar meer! Irene Visser is een jonge vrouw die door een onoplettend moment een klein meisje aanrijdt met de dood als gevolg. Deze gebeurtenis zal de wereld van Irene compleet op de kop zetten. Verteerd door schuld zoekt ze een manier om met deze afschuwelijke gebeurtenis om te gaan.

Irene had haar leven goed op orde voor het ongeluk, een prima huwelijk en twee leuke kleine kinderen. Zowel Irene als Marco heeft een goede baan, het leven lacht hun toe. Maar deze wereld draait 360 graden om en Irene raakt de grip op de wereld en vooral op zichzelf kwijt. Ze wordt bedreigd en ze weet niet uit welke hoek de bedreiging komt. Iemand wil haar laten boeten voor de dood van kleine Maja en deze persoon heeft het gemunt op het dochtertje van Irene. Hoewel versuft door de pillen start ze een zoektocht om uit deze afschuwelijke droom te ontwaken. Haar familie lijkt haar niet meer te herkennen en ze staat volkomen alleen in haar strijd.

Wat zo ontzettend knap is in deze thriller is het beschrijven van de gevoelens van Irene, wat gaat er in haar hoofd om, haar gedachten zijn irreëel  maar zo goed te begrijpen na wat ze heeft meegemaakt. Haar omgeving kent haar niet meer terug en ze wordt meegezogen in een wereld die op een nachtmerrie gaat lijken. De spanning wordt langzaam opgevoerd en Ilse Ruijters neemt je mee in de wereld van beklemming en wanhoop. Dit boek kun je niet loslaten en de gebeurtenissen blijven door je hoofd malen. Hoe zou jij reageren als je dit zou overkomen?

De onderkant van sneeuw is wat je noemt een echte psychologische thriller, elke minuut heb ik genoten. Mooie zinnen, verteld vanuit het perspectief van Irene, een debuut wat een krachtige indruk achterlaat. Het eind is zo verrassend, ik bleef totaal overdonderend achter. Dit slot zindert nog wel even na! Nederland heeft er weer een uitstekende thrillerauteur bij! 

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.