Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De Schiedamse cocaïnemaffia

Jan Meeus

prijs: € 15.00

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789046827086


Over het boek

Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook is een volstrekt onschuldige man vermoord die werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer.
Tijdens de onderzoeken naar al dit geweld krijgt de politie zicht op een criminele vete die draait om verraad, miljoenen drugsgeld en corruptie bij de douane. Uit angst voor elkaar wordt er informatie gelekt naar de politie, waarna het smokkelnetwerk wordt ontrafeld en de corrupte douanier Gerrit Groenheide kan worden gearresteerd.
De Schiedamse cocaïnemaffia gaat over de destructieve kracht van de drugshandel, die in toenemende mate bruut geweld veroorzaakt. De miljarden die in de cocaïnehandel omgaan leiden bovendien steeds vaker tot corruptie, óók bij de politie. Het noopt tot nadenken over het Nederlandse drugsbeleid en de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De huidige aanpak van de cocaïnehandel is gedoemd te mislukken.

De Schiedamse cocaïnemaffia illustreert beter dan welk doorwrocht wetenschappelijk rapport dan ook dat de ondermijning van de maatschappelijke integriteit en het uit geldbejag van criminelen letterlijk vergiftigen van onze jeugd veel verder gaat dan menigeen denkt. John van den Heuvel

TitelDe Schiedamse cocaïnemaffia
Auteur(s)Jan Meeus
OndertitelEen corrupte douanier, doorgewinterde criminelen en duizenden kilo's coke
ISBN9789046827086
Afmetingen211x136x23 mm
Aantal pagina's272
UitgeverNieuw Amsterdam
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht349 gram
Voeg een recensie toe »

   ...

Geschreven op zondag 19 april 2020 door Media
Spannende verhalen over de elf kopstukken van deze mafiose bende.

   ...

Geschreven op zondag 19 april 2020 door Media
Vlot en goed onderbouw.