Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Operatie menora

Jan van der Putten

prijs: € 19.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789046818428


Over het boek

Ingenieuze thriller over fanatisme en een wereldbrand die onvermijdelijk lijkt
In juli 1994 vliegt het belangrijkste joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het is de bloedigste in de Argentijnse geschiedenis. Het onderzoek wordt van hogerhand gesaboteerd. Openbaar aanklager Nisman wordt in 2015 zelfs vermoord, vlak voordat hij in het parlement explosieve verklaringen zou afleggen. Wanneer de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Sanders zijn tanden in de zaak zet, vindt hij een godsdienstfanaticus op zijn pad die koste wat kost wil voorkomen dat hij de waarheid achterhaalt. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt Jonathan dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Dankzij een excentrieke historicus komt Jonathan te weten dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. Een wereldbrand lijkt niet meer tegen te houden.
Dit thrillerdebuut van oud-correspondent Jan van der Putten is gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten en speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.
Jan van der Putten studeerde klassieke talen. Hij was correspondent voor onder meer de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en de NOS in Frankrijk, Latijns-Amerika, Italië en China. Van der Putten schreef tal van boeken over Latijns-Amerika, Italië en China. Bij Nieuw Amsterdam zijn verschenen Verbijsterend China en China, wereldleider?
'Schokkend lot over politiek en religie dat meer onthult dan de waarheid. Jan van der Putten ontpopt zich als de Nederlandse Umberto Eco.' Roel Janssen
De pers over Verbijsterend China: 'Een schat aan informatie en kennis [...] voor lezers die zich eens goed in China willen verdiepen.' de Volkskrant 'Heldere introductie voor mensen die willen weten wat er achter de groeicijfers van China zit.' Trouw 'In Verbijsterend China onthoudt [...] Jan van der Putten zich terecht van een baldadige prognose.' Intermediair
In juli 1994 vliegt het belangrijkste joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het onderzoek naar deze aanslag, de bloedigste in de Argentijnse geschiedenis, verzandt volkomen, totdat de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Hunter er zijn tanden in zet. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt hij dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Jonathan komt erachter hoe de menora na veel omzwervingen in Argentinië is beland. Dankzij een excentrieke historicus ontdekt hij dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. In een race tegen de tijd probeert hij een wereldbrand te voorkomen.
Deze thriller, gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten, speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.

Thrillerdebuut van oud-correspondent

De pers over Verbijsterend China:

'Een schat aan informatie en kennis [...] voor lezers die zich eens goed in China willen verdiepen.' de Volkskrant

'Heldere introductie voor mensen die willen weten wat er achter de groeicijfers van China zit.' Trouw

'In Verbijsterend China onthoudt [...] Jan van der Putten zich terecht van een baldadige prognose.' Intermediair
TitelOperatie menora
Auteur(s)Jan van der Putten
Ondertiteleen politieke thriller
ISBN9789046818428
Afmetingen211x134x27 mm
Aantal pagina's288
UitgeverNieuw Amsterdam
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht396 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!