Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De uitverkorene

Igor Znidarsic

prijs: € 15.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045213170


Over het boek

Van de auteur van De blindganger, genomineerd voor de Gouden Strop 2017 en de Hebban Thriller Debuutprijs 2017! Op een dag wordt de dochter van een vermogende investeerder ontvoerd. Recherche-duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager van politie Oost-Nederland worden op de zaak gezet. In eerste instantie blijft de toedracht een mysterie, maar dan worden niet lang na elkaar de verminkte lichamen van een man en een vrouw gevonden. De zaken lijken met elkaar in verband te staan.
TitelDe uitverkorene
Auteur(s)Igor Znidarsic, Igor Znidarsic
ISBN9789045213170
Afmetingen234x155x30 mm
Aantal pagina's320
UitgeverKarakter Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.99
BindwijzePaperback
Gewicht611 gram

  Zo zouden er meer geschreven moeten worden

Geschreven op dinsdag 21 mei 2019 door Jos van Cann
Originele thriller rond het recherche-duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager van politie Oost-Nederland. Het thema is actueel: radicalisering, maar ingevuld op een niet voor de hand liggende wijze. Eerste deel van het verhaal is het traditionele politieverhaal: ontvoerd meisje wordt dood teruggevonden. Vervolgens nog twee slachtoffers. De politie cq Bianca en Joris staan voor een raadsel. Een aantal sporen wijst op samenhang tussen deze drie zaken en in de richting van één dader. Sounds familiar.
Maar Znidarsic, die eerder niet onverdienstelijk debuteerde met De blindganger geeft het verhaal een onverwachte draai door de lezer deelgenoot te maken van de ontwikkeling en de gedachtewereld van de dader. Twee lijnen die uiteindelijk – en echt pas op het einde – samenkomen.

Radicalisering
Radicalisering staat vandaag de dag gelijk aan terrorisme en geradicaliseerde Moslim-strijders en Jihadisten. Door te kiezen voor een andere invulling maakt Znidarsic duidelijk dat het niet alleen binnen de Moslim-wereld voorkomt en iets is van nu, maar dat het van alle tijden is en dat het niet de radicalisering alléén is. Er spelen ook andere factoren een rol in de gewelddadige uiting ervan: persoonlijke, psychische maar ook maatschappelijke en economisch-financiële.
Dit tezamen resulteert in De uitverkorene – raak gekozen titel – in een tot de laatste pagina’s spannend verhaal, dat actueel is en voorlopig ook zal blijven. Maar hij maakt bovendien aannemelijk dat radicalisering ook iets persoonlijks is en met meer te maken dan alleen maar godsdienst of overtuiging.  Term: Religieus Trauma Syndroom,
Zo zouden er meer geschreven moeten worden.
 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!