Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De blindganger

Igor Znidarsic

prijs: € 15.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045212517


Over het boek

IJzingwekkende noir-thriller voor de lezers van Stieg Larsson en Jo Nesbø

Op een dag verdwijnt Lodewijk de Graaf, CEO van De Graaf & De Jong Advocaten, spoorloos. Omdat er sterke aanwijzingen zijn voor een misdaad, belandt de zaak op het bureau van rechercheur Bianca van Dijk van politie Oost-Nederland. Een slepend zakelijk conflict en de riante erfenis passeren als mogelijke motieven de revue, maar verdwijnen bij gebrek aan concrete aanwijzingen al snel in de prullenmand. Ondanks intensief onderzoek blijft de vermissing een raadsel.

Terwijl Bianca worstelt met de combinatie van een veeleisende baan, het moederschap en een uitgedoofd huwelijk, ziet zij zich genoodzaakt het dossier bij gebrek aan aanknopingspunten te sluiten. Dan wordt in een bos op de Veluwe vastgoedhandelaar Onno van Schijndel gevonden. Hij is een uiterst pijnlijke dood gestorven. Bianca en haar collega Joris doen er alles aan om het raadsel op te lossen, maar ook deze zaak lijkt onoplosbaar. Totdat tijdens de sloop van een boerderij onder de vloer in een soort grafkelder het bijna vergane lijk van Lodewijk de Graaf wordt aangetroffen. Ook hij is op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen.

Het onderzoek wordt opnieuw opgestart, maar ook nu komt de politie geen steek verder. Bianca geeft echter niet op, en spit samen met Joris de levens van de slachtoffers helemaal uit. Haar intuïtie blijkt een goede leidraad, want ze vindt een raakvlak en komt zo op het spoor van de dader. Terwijl haar huwelijk verder afbrokkelt en zij troost zoekt bij een minnaar, probeert ze de dader voor te blijven en een derde gruwelijke moord te voorkomen.
TitelDe blindganger
Auteur(s)Igor Znidarsic, Igor Znidarsic
ISBN9789045212517
Afmetingen236x156x25 mm
Aantal pagina's320
UitgeverKarakter Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.99
BindwijzePaperback
Gewicht492 gram

  Lekker pittige thriller

Geschreven op woensdag 15 maart 2017 door Wemmie Wolf
Wie is Igor Znidarsic? Hoewel de naam anders doet vermoeden is Znidarsic een Nederlandse auteur. In zijn dagelijkse leven is Znidarsic tekstschrijver en journalist. Eerder schreef hij twee semi-autobiografische romans. De blindganger is zijn thrillerdebuut. En niet onverdienstelijk! De uitgever noemt het boek een Scandinavische thriller van Hollandse bodem. Duister en sinister is het inderdaad en de moordenaar houdt er bijzonder weerzinwekkende methodes op na. Het politieteam bestaande uit o.a. Bianca van Dijk en haar collega Joris worden geconfronteerd met de vermissing van Lodewijk de Graaf. Gerespecteerd advocaat en behoorlijk in de slappe was. Het onderzoek loopt al snel dood omdat het team geen aanknopingspunten heeft. Een tijdje later wordt Onno van Schijndel in het bos gevonden aan een boomstam, hij is gespietst en een afschuwelijke dood gestorven. De moordenaar moet wel een ongelooflijke sadist zijn. Als dan ook het lijk van Lodewijk de Graaf wordt gevonden lijkt er een doorbraak te komen. Lodewijk de Graaf wordt bij toeval bij graafwerkzaamheden gevonden. Hij is levend begraven. Bianca en Joris ontdekken dat beide mannen op het zelfde lyceum hebben gezeten en vermoeden dat de sleutel tot de ontknoping daar te vinden is. De beide mannen hebben in hun middelbare schooltijd zich vreselijk misdragen, het pesten heeft groteske vormen aangenomen en de heren hebben met hun vriendenclubje de consequenties niet kunnen overzien. Het aangedane leed komt als een boemerang terug,een effect dat zijn weerga niet kent. Maar er waren meer pestkoppen en de moordenaar is als een blindganger, jarenlang heeft hij zich ingehouden maar hij is niet meer te stoppen. Er zullen meer slachtoffers vallen en de tijd tikt door.. Het boek is vanuit verschillende perspectieven beschreven, vanuit het perspectief van Bianca, de vrouwelijk rechercheur en dat van de dader. Daarbij wisselt het heden en verleden bij de dader. Op deze manier wordt wel duidelijk hoe ongelooflijk de dader heeft geleden onder het pestgedrag. Het perspectief wisselt onaangekondigd zodat je snel moet schakelen. Dit vond ik een minpuntje, liever had ik een indeling of hoofdstukken gehad met een naamsaanduiding. Het is inderdaad een 'thriller noir' geworden want we zijn getuige van een uiterst gedetailleerde beschrijving van de handelingen van de moordenaar. Niet zo fijn voor het slapengaan als je een slechte slaper bent. De schrijfstijl is fijn om te lezen, je kunt lekker tempo maken. Het verhaal heeft body en een goede spanningsboog. Kortom, een lekker pittige thriller. Een auteur om in de gaten te houden!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.