Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Aangetast

Loes den Hollander

prijs: € 19.95

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045206608


Over het boek

Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties. Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven. Deel 1 in de serie Dossier Metselaer.
TitelAangetast
Auteur(s)Loes den Hollander, Loes den Hollander
ISBN9789045206608
Afmetingen216x141x31 mm
Aantal pagina's352
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht492 gram

  Relatiedrama

Geschreven op woensdag 2 december 2015 door Jos van Cann

Eerste deel Dossier Metselaer

Het ergste wat ouders kan overkomen: een kind overlijdt. Of verongelukt, zoals in het geval van Lieve Metselaer. Den Hollander, auteur van – zoals ze zelf zegt “romans met thrillerelementen” – draait in ‘Aangetast’ de zaak om. Het eerste deel van de serie Dossier Metselaer (deel twee, ‘Genadeklap’, is inmiddels verschenen) draait om misdaad. In de eerste plaats in de dodelijke aanrijding van Lieve en het vluchten van de dader. Exact tien jaar na dato hangt dit nog als een loodzware deken over het gezin (vader, leraar van beroep, moeder en – geadopteerde – dochter). Die dag ontvangt vader een bedreiging die het verleden weer oprakelt en het begin is van een serie onthullingen en gebeurtenissen die op persoonlijk vlak wellicht louterend werken, maar die alle betrokkenen eigenlijk liever niet aan herinnerd willen worden.
Een spannend verhaal is ‘Aangetast’  zeker, maar dan toch eerder in de relationele sfeer tussen de hoofdpersonages. Daar ligt het accent en dat doet Den Hollander prima. Maar dat maakt het nog geen misdaadroman, hoe ernstig de gevolgen van de ontwikkelingen en hoe bloedig de acties ook mogen zijn. Die doen daardoor zelfs wat overtrokken aan, omdat er nogal wat bloed aan te pas te komt. Misschien pakt dit evenwicht in deel 2 beter uit. Dat Den Hollander een goed verhaal kan bedenken en vertellen staat buiten kijf. Het ligt misschien ook aan het verwachtingspatroon van de(ze) lezer.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!